Başkan Erdoğan'ın Afrika turu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Zambiya'ya gidecek

Haberler 23.07.2018 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güney Afrika Cumhuriyetinde BRICS Devlet ve Hükümet Bakanlar Zirvesine katlacak Erdoan, daha sonra Zambiyaya Türkiyeden cumhurbakan düzeyinde ilk resmi ziyareti gerçekletirecek

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Güney Afrika Cumhuriyetinde BRICS Devlet ve Hükümet Bakanlar Zirvesine katlacak, ardndan Zambiyaya Türkiyeden cumhurbakan düzeyinde ilk resmi ziyareti gerçekletirecek.

Cumhurbakanl Basn Merkezinden yaplan açklamaya göre Bakan Erdoan, 2527 Temmuzda Güney Afrika Cumhuriyetinin Johannesburg kentinde düzenlenecek BRICS Devlet ve Hükümet Bakanlar Zirvesine katlacak. Erdoan daha sonra 28 Temmuzda Zambiyaya resmi ziyarette bulunacak.

Türkiye, BRICS Zirvesi çerçevesinde 27 Temmuzdaki BRICS Art Oturumuna slam birlii Tekilat Zirve Dönem Bakan sfat ile davet edildi. Bakan Erdoann Zirveye katlm, Türkiye ile BRICS arasndaki ilk yüksek düzeyli temas tekil edecek.

Erdoann, Güney Afrika Cumhuriyetine yapaca ziyarette ayrca, BRICS üyesi ve dier davetli ülkelerin liderleriyle de ikili görümelerde bulunmas öngörülüyor.

BRICS, gelimekte olan pazarlar eklinde tanmlanan Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Afrika Cumhuriyetinin üyesi olduu, bir istiare ve i birlii platformunu ifade ediyor. Söz konusu be ülke de Türkiye gibi G20 üyesi.

BRICS Art ise BRICSin üyeleri dndaki yükselen pazarlar ve gelimekte olan ülkeler ile uluslararas ve bölgesel örgütlerle i birliini arttrmak amacyla 2017 ylnda balatlan süreci ifade ediyor.

Zambiyaya ilk Türkiye Cumhurbakan ziyareti

Bakan Erdoan, Güney Afrika Cumhuriyeti ziyaretinin ardndan 28 Temmuzda da Zambiyaya resmi bir ziyarette bulunacak. Ziyaret vesilesiyle ba baa ve heyetler aras görümeler yapacak Bakan Erdoan ve Zambiya Cumhurbakan Edgar Chagwa Lungu, görümelerinde iki ülke ilikilerini tüm yönleriyle ele alacak, bölgesel ve uluslararas gelimeler hakknda görü alveriinde bulunacaklar.

Türkiyeden Zambiyaya Cumhurbakan düzeyinde gerçekletirilen ilk resmi ziyaret olmas bakmndan da tarihi bir önem tayan Erdoann bu ziyaretinin, Türkiye ve Zambiya arasndaki ilikilerin daha da gelitirilmesine ve çeitlendirilmesine imkan salamas öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git