Babacan ayrılığı Erdoğan'a dosyayla iletmiş

AK Parti'den ayrılarak Abdullah Gül önderliğinde yeni parti kurması beklenen Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Babacan, kabinede görev yaptığı dönemden bugüne kadar yaşanan sorunları ve partinin halktan kopuş nedenlerini içeren görüşlerini içeren bir dosyayı Erdoğan'a sundu.

Haberler 27.06.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul seçimi sonras AK Partiyle ilgili ayrlk ve yeni parti kulisleri artyor. Eski Babakan Yardmcs Ali Babacann 11. Cumhurbakan Abdullah Gülün desteiyle yeni parti kurma çalmalarna hz verdii öne sürülüyor. Babacann stanbulda 23 Haziranda yenilenen büyükehir belediye bakanl seçiminden birkaç gün önce Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile yapt görümede bir de dosya verdii iddia edildi.

BBC Türkçede yer alan habere göre, Ali Babacan dorudan partiden istifa kararn deil, partinin kurucular kurulu üyeliinden ayrlma isteini iletti, ayrlma gerekçelerini ise deklarasyon niteliinde sunduu bir dosya ile Erdoana hem yazl hem de sözlü aktard.

YEN PARTDEN SÖZ ETMED

Babacan, kendisinin AK Parti içinde olduu ve hatta kabinede görev ald dönemden itibaren balayarak, bakanlk sistemine geçilmesi sonrasn da kapsayacak ekilde yaanan aksaklklar, ekonomideki sorunlar, partinin yllar içinde halktan kopu nedenlerini de içeren dosyadaki görülerini, sözlü olarak da Erdoana iletti. Babacan, yeni bir partinin kurulmasndan ise söz etmedi.

Cumhurbakan Erdoan ise Babacan dinledikten sonra, geçmi yllarda parti hatta parti kuranlar olduunu ancak sonunun hüsranla sonuçlandn anlatarak, gittikleri yolun doru yol olmad mesaj verdi. Erdoan, Daha evvel de bu tür hadiseler, ayrlmalar oldu. Hatta braknz ayrlmay Mecliste grup kuranlar oldu. Ama sonra ne oldular, silinip gittiler. Bunlar zor ilerdir. O nedenle, eer yapacak bir eyiniz varsa, burada yapn. Ama eer kalmayacaksnz da yolunuz açk olsun görüünü iletti. Babacan ise bu sözler üzerine yorum yapmad ancak AK Partiden ayrlma kararlln vurgulad.

DAVUTOLU 30 HAZRANDA ELAZIDA

AK Partiden ayrlarak yeni bir parti kuraca öne sürülen bir dier isim olan eski Babakan Ahmet Davutolu da yurt gezilerini sürdürüyor. Daha önce bakent Ankara ve Diyarbakrn da aralarnda bulunduu birçok yerde etkinlikler düzenleyen Davutolunun, 30 Haziranda da Elaza giderek, sivil toplum örgütleri ile toplantlarn sürdürecei örenildi. Davutolunun, Anadolu gezilerinde, yeni bir parti kurmas halinde taban bulup bulmayacan test edecei öne sürülüyor.

Ana Sayfaya Git