Babacan: Devletten geliri olmayan 55 milyon yurttaş var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin “evde kal” çağrılarının dar gelirli için gerçekli olmadığını söyledi. Babacan, “Devletten geliri olmayan 55 milyon vatandaş için acilen tedbirler alınması gerek” dedi.

Haberler 10.04.2020 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm (DEVA) Partisi Genel Bakan Ali Babacan, FOX TVde yaynlanan smail Küçükkaynn çalar Saat programna konuk oldu. Türkiyenin korona virüs sürecinde uygulad ekonomik tedbir paketlerini deerlendiren Ali Babacan, devletten geliri olmayan 55 milyon vatanda için acilen tedbir alnmas gerektiini vurgulad.

Evine ekmek götürmekte zorlanan vatandalar için evde kal çarlarnn gerçekçi olmadna deinen Ali Babacan, Devletten geliri olmayan 55 milyon vatanda için acilen tedbirler alnmas gerek. Türkiyede 27 milyon vatandamzn ya emekli maa ya da kamu çalan olmas gibi sebeplerle devlette bir geliri var. Ama 55 milyon vatandamzn devletten geliri yok. Öncelikle bu 55 milyon için tedbirler alnmal dedi.

TARIMSAL ÜRETME DESTEK ART

Hükümetlerin kriz çözümlerini önceden hazrlanmas gerektiine dikkat çeken Ali Babacan, Hükümetlerin kriz reçeteleri çekmecede hazr durur. Kriz sinyalleri geldii anda o tedbirler hemen uygulanmaya balanr. Kriz çksn, insanlar isiz kalmaya balasn ondan sonra tedbir almaya balayalm gibi bir anlay yanltr. Dier yandan Türkiyenin tarmsal üretimine zarar gelmemesi lazm. Gübre, zirai ilaç ve mazot desteklerinin verilmesi gerekiyorsa mutlaka verilmesi art diye konutu.

Ana Sayfaya Git