Babacan: Özgürlüklerin doyasıya yaşandığı bir Türkiye istiyorum

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan, yaklaşık 4.5 yıl aradan sonra sosyal medya hesabından yeni yıl kutlaması yaptı. Babacan, “2020 yılıyla beraber artık halkımız, özellikle de gençlerimiz, geleceğe umutla ve güvenle baksın. Bu yıl ülkemiz için yepyeni bir başlangıcın yılı olacaktır” dedi.

Haberler 02.01.2020 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni parti kurma hazrlnda olan eski bakan Ali Babacan sosyal medya hesabndan yeni yl kutlad. Haziran 2015 tarihinden bu yana ilk defa twitter hesabn kullanan Babacan, Yeni ylda da daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele edeceiz. Önce insan! demeye devam edeceiz dedi.

Sosyal medya hesabndan yeni ylda tüm vatandalara salk ve mutluluklar dileinde bulunan Babacan, 2020 ylyla beraber artk halkmz, özellikle de gençlerimiz, gelecee umutla ve güvenle baksn. Bu yl ülkemiz için yepyeni bir balangcn yl olacaktr. 2020 yl korkularn ve karamsarln azald, cesaretin ve umutlarn artt bir yl olacaktr. Ayrtrc, kutuplatrc dilin kaybedecei, birletirici siyasetin kazanaca bir yl olacaktr dedi.

ÖZGÜRLÜKLERN DOYASIYA YAANDII TÜRKYE STYORUM

Babacan mesajnda Türkiye ile ilgili taleplerini ise u balklarla sralad:

Artk hukukun ve adaletin hakim olduu, vatandalarmzn korkmadan düüncelerini açklad, özgürlüklerin doyasya yaand bir Türkiye istiyorum.

Yoksulluun azald, her alanda frsat eitliinin saland, insanlarmzn i bulabildii, refah ve bolluk içinde yaayan bir Türkiye istiyorum.

Kendi içinde huzur ve bar salam, birlikte yaam iradesini göstermi, ortak bir gelecek hedefi etrafnda kenetlenmi bir Türkiye istiyorum.

Kadnlarn eit vatanda olarak güçlendirildii, kadna yönelik iddete kar topyekün mücadele veren bir Türkiye istiyorum.

En önemli varlmz olan gençlerimizin ve çocuklarmzn kaliteli eitime eit frsatlarla ulaabildii bir Türkiye istiyorum.

Uluslararas itibarn artrm, güven duyulan, bölgemizde ve dünyada bara katk veren bir Türkiye istiyorum.

Kendi içinde ve darya kar güvenliini salam, sadece güvenlik araçlarn deil, siyasi ilikileri, ekonomiyi, diplomasiyi ve kamu diplomasisini de güvenliin ana unsurlar gören bir Türkiye istiyorum.

2020li yllarda dünya için bar, refah ve sosyal adalet istiyorum. çevreyle ilgili sorunlarn ciddiyetle ele alnmasn, insanln ortak geleceini tehdit eden bu konuda tavizsiz bir duru sergilenmesini istiyorum.

ÖNCE NSAN DYECEZ

Babacan, mesajnn sonunda, Yeni ylda da daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele edeceiz. Önce insan! demeye devam edeceiz. Cesaretle, özgüvenle, azimle, ibirlii ruhuyla, diyalog ve ortak akl arayyla çaltmzda aamayacamz hiçbir sorun yoktur. Güzel ülkemizin önü açktr. Allah dorunun yardmcsdr dedi.

Ana Sayfaya Git