Babacan: “Sosyal yardımlar devletin lütfu değil vatandaşın hakkıdır”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Zonguldak ve Bartın İl Kongrelerinde konuştu. Zonguldak’tan sonra Bartın’a geçen Babacan şunları söyledi:

Haberler 09.11.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerikadaki seçim süreci sonrasnda, gelimekte olan ülkelerin paralar dolar karsnda deer kazanrken Türk Liras hzla deer kaybediyor. Bunun tek nedeni kötü yönetim. Öyle d güçlermi, iç güçlermi, lobilermi Bunlar palavra.

Sosyal medyada gençler gülüyor alanacak halimize. Ne yapsnlar, kara mizah var ortada. Bir fotoraf gösterdiler. Biliyorsunuz metal 2 euroluk bozuk para var. Bir masann üstüne bunlardan 5 tane demir koymular üst üste. 100 lira ediyor. çok ac arkadalar. Paramz eriyor.

Ekonomi yönetiminin amac üç-be zengin türetmek olamaz

Zenginlemeyi öyle anlyorlar: Üç be tane zengin türerse, zenginletik zannediyorlar. Ekonomi yönetiminin amac üç be tane zengin türetmek olamaz. Ekonomi yönetiminin amac bir ülkeyi topyekn zenginletirmektir. Refahn bana yaylmasn salamaktr. Zengin ile fakir arasndaki uçurumun kapanmasn, gelir dalmnn daha adil olmasn salamaktr.

Kimse korkmasn, sosyal yardmlar haktr

Sosyal yardmlar kendileri giderse yok olacakm gibi, artk verilmeyecekmi gibi hava oluturmaya çalyorlar. Bu tablo u andaki hükmetin iine geliyor olabilir. Bizim desteimizle, kolilerimizle geçinen vatanda says çok olursa, onlardan garantili oy alrz, iktidar sürdürürüz gibi bir hesaplar olabilir. Düünmesi bile ürkütücü.

Öyle bir ey yok. Kimse bundan korkmasn. Biz tam tersine sosyal yardmlar hak temelli bir sisteme oturtacaz. Bu yardmlar devletin iktidar partisinin lütfu deil, vatandamzn zaten hakkdr ve biz onu yerine getirmek için yardm yapacaz. En önemlisi vatandalarmz sosyal yardma muhtaç durumdan kurtaracaz.

Sosyal yardm hizmetlerinde entegrasyonu salayacaz

htiyaç sahiplerini kendimiz gidip bulacaz ve destek olacaz, onlarn talep etmesini beklemeyeceiz. Aile odakl bir yaklamla bu sistemi kuracaz. Devletin parasn israf etmeyeceiz, halkmzn hak ettii refah seviyesine ulamas için kullanacaz.

Biz, oluturacamz yeni sosyal yardm ve hizmetler sistemiyle ülkemizi güçlü ve bütüncül bir yapya kavuturacaz. Bu yeni sistemle birlikte; sosyal yardm, sosyal hizmet, sosyal sigorta ve istihdam hizmetlerinde entegrasyonu salayacaz. Böylece bireyi ve aileyi yoksulluk sarmalndan kurtaracaz. Yoksulluu bu ülkenin kaderiymi gibi gösterenlere inat halkmz zenginletireceiz.

Olimpiyatlarda laf üretme ampiyonu olurlar

Olimpiyatlarda laf üretme yarmas yapsalar, epey madalya kazanr u andaki hükmet. Laf üretmekte iyiler. Belli bir medya destei de var yanlarnda. Kimisine havuç, kimisine sopa, ne çalyorsa... TRTde olduu gibi, medyann gücünü tek bir parti için kullanyorlar. Mazeret üretiyorlar ama icraat yok.

Ana Sayfaya Git