Babacan'dan Erdoğan’a sert eleştiri

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Bakanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı salgın nedeniyle sıkıntı yaşayan bazı ülkelere bütçe desteği verileceğini açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Babacan, “Anlıyoruz ki artık şuur falan da kalmamış. Ekonomi çökmüş, vatandaş aç biilaç yaşıyor. Madem paranız var, bu vatandaştan ne istiyorsunuz? Hala 'vergi vergi’ diye yakasına niye yapışıyorsun bu esnafın?” dedi.

Haberler 05.12.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzcede partisinin il kongresinde konuan Babacan, asgari ücret eletirisi yapt. RTÜK tarafndan Habertürke kesilen cezaya tepki gösteren Babacan, Basnn bask ile kar karya kalmas, demokrasi için bir tehdittir diye konutu.

Babacan, özetle unlar söyledi:

DEMOKRAS çN BR TEHDT: Bugünkü iktidarn ekonomik ypratmasnn yan sra, ideolojik denetim arac haline dönütürdüü RTÜK maalesef durmadan kanallara ceza yadryor. Ve geçtiimiz gün de biliyorsunuz Habertürk televizyonu RTÜK tarafndan cezalandrld. Biz halkmzn haber alma hakknn ve basn özgürlüünün çoulcu demokrasi için bir zorunluluk olduunu söyleyip duruyoruz. Basnn bask ile kar karya kalmas, demokrasi için bir tehdittir.

KAç ALE EVNE 8 BN TL GELR SALIYOR: Türk-ie göre asgari yoksulluk snr 8 bin lira civarnda. u anda Türkiyede brakn Türkiyeyi Düzcede kaç aile evine 8 bin lira gelir salayarak hayatn sürdürebiliyor.

UUR FALAN KALMAMI: Bu ülkedeki bütün sorunlar çözdünüz, paray koyacak yer bulamyorsunuz herhalde gidip baka ülkelerin pandemi ile ilgili mücadelelerine yardm ediyorlar. Bu olacak ey mi? Niye, Bir hükümet bunu niye yapar? öyle bir düünün. Bir hükümet bunu niye yapar? Bir ülkenin hükümeti zaten kt kaynaklar niye gider baka ülkelere datr. Anlyoruz ki artk uur falan da kalmam. Ekonomi çökmü, vatanda aç biilaç yayor. Madem paranz var, bu vatandatan ne istiyorsunuz? Hala vergi vergi diye yakasna niye yapyorsun bu esnafn?

Ana Sayfaya Git