Bahçeli: ABD Ankara Büyükelçisi'nin İmamoğlu'na gitmesi zarfsız mesajdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin ayağının tozuyla henüz çiçeği burnundayken, koşa koşa İmamoğlu'na gitmesi, zarfsız bir mesajdır. Güya 'Askıda Fatura Projesi'yle ilgili bilgi almak istiyormuş. Behey büyükelçi, sen kendini ne sanıyorsun? Sen kim oluyorsun, kimi kandırıyorsun? Ters diplomasiyle nereye varmayı aklından geçiriyorsun?" dedi.

Haberler 07.02.2022 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, partisince Ankara Kzlcahamamdaki otelde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve milletvekilleri ortak toplantsnn kapannda açklamalarda bulundu. Toplantda, Bakanlk Divan üyeleriyle beraber akademisyenlerin de bulunduu isimlerin iç ve d gelimeler hakknda sunumlar yaptn belirten Bahçeli, Meclis faaliyetlerimizle ilgili bilgilendirme yaplm, Türkiye ekonomisindeki gelimeler ele alnm, Seçim ve Siyasi Partiler Kanunundaki deiiklikler aktarlm, farkl alanlardaki parti çalmalarmz deerli arkadalarmz tarafndan anlatlmtr. Ayrca d politikada ufuk açan bir deerlendirmede bulunan, milletvekillerimizin, MYK ve MDK üyelerimizin geni bir ekilde bilgilenmesini salayan Dileri Bakan Yardmcs Sayn Yavuz Selim Krana da özellikle teekkür ediyorum dedi.

CHPNN KALELERNE TEK TEK GRECEZ

Bahçeli, 19 ubat 2022de, en son seçimlerde CHPnin sandktan birinci çkt 6 il ve 125 ilçeyi kapsamna alan 131 ayr seçim bölgesinde, CHPnin gerçek yüzünü anlatacaklarn belirterek, Zillete nasl dütüünü, bölücülüe nasl tene olduunu, karanlk yönlerini birer birer anlatacaz, milletimizi aydnlatacaz. Bunun yannda bütün ilçelerimizde çalmalar younlatracaz. Bu defa da temamz, Adm Adm 2023; lçe lçe Anlatma ve Aydnlatma Toplantlar olarak belirlemi durumdayz. CHP, tarihine srt dönmü, istikametinden am, Aziz Atatürkle yollarn ayrm, Türkiyenin kuyusunu kazmak için kollar svam siyaset yozlamas, siyasi ykm müteahhididir. CHPnin maskesini düüreceiz, ipliini pazara çkaracaz, kalelerine teker teker girip bu partiye oy veren kardelerimize gerçekleri tüm çarpclyla anlatacaz, inanyorum ki hepsini de ikna edeceiz dedi.

KÜSURAT PARTLER CHP LE AYNI TEMSL NOKTASINDA OLDUKLARINA NANDI

Bahçeli, Millet ttifaknn henüz cumhurbakan adaynn belli olmadn kaydederek, Aday adaylar arasnda insafsz ve merhametsiz bir rekabet günden güne kamçlanmaktadr. Bunlarn birbirine hayr yokken millete hayrlar nasl dokunacaktr? Serok Ahmet, ittifakn yeniden yaplanmas, yeni bir perspektifle yeni batan kurulmas düüncesindedir. ttifak içindeki partilerin eit olarak temsili görüünü seslendirdii anlalmaktadr. Yani marjinallemi küsurat partileri CHP ile ayn temsil noktasnda olduklarna inanacak kadar gemi azya almlar, siyaseten de aztmlardr. Kukusuz bu aibeli tablo bizim sorunumuz ve ilgi alanmz dahilinde deildir diye konutu.

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu ile CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu arasnda gerilim yaandn, bunun nedenini de cumhurbakan adayl konusunun oluturduunu söyleyen Bahçeli, kisi de birbirini açn kollamaktadr. kisi de dardan medet ummaktadr. kisi de sivrilmek, birbirini rakip gördüünden mütevellit tesirsiz hale getirmek için çrpnmaktadr. CHP, kulislerin ve kumpaslarn partisidir dedi.

ERKEN SEçM TÜRKYENN GÜNDEMNDE YER ALMAMAKTADIR

Türkiyenin parlak geleceinin Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde olduunu kaydeden Bahçeli, öyle konutu:

Milli yükseliin mimarba Cumhur ttifakdr. Erken seçim Türkiyenin gündeminde yer almamaktadr. Cumhurbakan ve Milletvekili Genel Seçimleri 2023 ylnn haziran aynda yaplacaktr. Klçdarolu ve yanda korosu bunu aklndan çkarmamaldr. Güçlendirilmi parlamenter sistem gayesi zaman kaybdr, emek israfdr, bouna meguliyettir. Nitekim aziz Türk milleti kararn vermi, gelecek ümitlerini Cumhurbakanl Hükümet Sistemine balamtr. Bilinmelidir ki bundan geriye dönü ne mümkün ne de muhtemeldir. Bizim nezdimizde taviz veya tereddüt hali söz konusu bile olmayacaktr. Milletin sözü üstüne söz söylemek, egemenliini baltalamaya teebbüs etmek en hafif tabirle demokrasi inkrcl, milli irade dolandrcldr.

BEHEY BÜYÜKELç SEN KENDN NE SANIYORSUN?

Bahçeli, ABDnin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flakein stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamoluna gerçekletirdii ziyareti anmsatarak, unlar kaydetti:

Bu ziyaret garip bir tasarruf, sorgulamaya açk bir tercihtir. ABDnin Ankara Büyükelçisinin ayann tozuyla henüz çiçei burnundayken, koa koa mamoluna gitmesi, zarfsz bir mesajdr. Güya Askda Fatura Projesiyle ilgili bilgi almak istiyormu. Behey büyükelçi sen kendini ne sanyorsun? Sen kim oluyorsun, kimi kandryorsun? Ters diplomasiyle nereye varmay aklndan geçiriyorsun? Bizim de yllar evvel planlayp hayata geçirdiimiz Askda Ekmek Projemiz var, haberin oldu mu, kulana geldi mi? ABDnin Ankara Büyükelçisinin, diplomatik nezaket ve teamülleri çineyerek soluu stanbul Büyükehir Belediyesinde almas bir defa kasti ve programlanm bir tahriktir. Ankarada ziyaret edilecek makamlar bitti de geriye kala kala bir tek stanbul Belediyesi mi kald? Bu büyükelçi, Türkiyenin iç siyasetine müdahil olmaya kalkmtr. Bu yanltr, Türkiyeye bir nevi müstemleke ülke muamelesidir. Büyükelçi ziyaret edecek baka birisini bulamad m? Belediye bakannn genel bakan olan Klçdarolunu da m evvelemirde ziyaret etmeyi aklna getiremedi? Bu ne aceledir, telatr, neyin iaret fieidir? Anlalan bu büyükelçi Ankaraya heybesi epey dolu gelmi, okyanus ötesinde itinayla hazrlanm uzun bir talimat listesini kademe kademe tatbik etmeye koyulmutur. Türkiyede iktidarn yolu yabanc bakentlerden geçmez, geçmeyecektir, yanlp yenilip geçirmeye çalanlar da Türk milleti asla affetmeyecek, asla ho görmeyecektir. Herkes haddini bilsin, hududunu bilsin, yerini yurdunu bilsin. Türkiye Cumhuriyeti güdümlü bir ülke deildir, uzaktan kumanda edilen taeron devlet deildir, aksine hizmet edenlerle görülecek hesabmz vardr, kukusuz muhataplar da buna piman olacaktr.

KARAR, EGEMENLK HAKLARINI HLAL ETMEKTR

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin Osman Kavala kararna tepki gösteren Bahçeli, Bu sözde karar Türkiyenin egemenlik haklarn ihlal etmektir. Aslen bu sözde karar Türkiyenin hukuk gücüne ve demokrasi güvenliine suikasttr. Hukuk demek devlet demektir. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bir baka anlatmla hukukumuza ve devlet umurumuza zehir saçmtr. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüü herkes için balaycdr. Hukuk karsnda hiç kimse ayrcalkl veya imtiyazl olamayacaktr. Türk yargs bamszdr, tarafszdr, kararlar objektiftir. Görülen bir davayla ilgili görü bildirmek, mahkemeleri tesir altna almaya niyetlenmek kabul edemeyeceimiz bir çirkinliktir, hukuksuzluun da müdafaasdr. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kendi iine bakmaldr. Avrupa nsan Haklar Mahkemesi kendi önünden yemelidir dedi.

MÜPTEZELLERN BU MLLETN GERçEK EVLADI OLMASI DÜÜNÜLEMEZ

Bahçeli, Samsunda Onur Antna yaplan saldrya da tepki göstererek, Halat balayp ykmaya çalan müptezellerin, bu milletin gerçek bir evlad olmas düünülemeyecektir. Atatürk bir fanidir ama kutlu mücadelesi ve kahramanlkla perçinli devlet ve siyaset adamlyla askeri dehas her zaman milli yüreklerde mahfuz tutulacaktr. O bizim ortak deerimizdir. Türkiye Cumhuriyetinin banisidir diye konutu.

YUNANSTAN NSANLIK SUçU LEMTR

MHP lideri Bahçeli ayrca Yunan snr birlikleri tarafndan geri itilen 19 mültecinin donarak öldüünü de konumasnda hatrlatarak, Yunanistan insanlk suçu ilemitir. Bir umutla snrlara dayanan göçmenler soyulup, eziyet ve ikence görüp ölüme braklmtr. Bu küresel vicdan nerededir? Soruyorum, insan haklar savunucular nereye saklandnz? Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin bu konuda da diyecei, alaca bir ihlal karar olacak mdr dedi.

Ana Sayfaya Git