Bahçeli: ABD'nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin yaptırım kararı ile ilgili "ABD'nin dostluk anlayışı hasımlığa dümen kırmıştır. Bu durum skandal olmakla birlikte saygısızlık ve nezaketsizliktir. Bugüne kadar bir NATO müttefikine yaptırım uygulanmamıştı. 1975’ten beri ABD böyle bir yanlışın faili olmamıştı" dedi. Bahçeli, "HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır" ifadesini de kullandı.

Haberler 17.12.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Bahçeli, Twitter hesabndan ABDnin yaptrm karar ve HDP ile ilgili açklamalarda bulundu. Bahçeli, dostluun, dostuna kötülüün dokunmamasndan ziyade, bu potansiyeli irade ve iliki alarnda tamamak demek olduunu, dostluun muarznn da dümanlk olarak okunmamas gerektiini belirtti. Devletlerin arasnda kalc dostluklarn deil, kavrayc çkarlarn hkim olduuna iaret eden Bahçeli, Dostluk ve müttefiklik; tek merkezli ilerleyen, tek yanl ileyen, tek tarafl ilevsellik gösteren bir mekanizma eklinde görülmemelidir. Eitlik ve hakkaniyet temelinde bir diyalog ve diplomasi yoksa taraflardan birisi hakim dieri de mahkum olacaktr. Dostluun ve dümanln saat ba deitii, biçim ve içeriinde zamana ve artlara göre dönüümlerin yaand bir dünya düzeninde hakszlk kurumsallam, denge ve istikrar kaybolmutur ifadelerini kulland.

ABDNN DOSTLUK ANLAYII HASIMLIA DÜMEN KIRMITIR

nsanln en temel sorununun sistemik çarpklk, hukuksal gelgitler ve ahlaki iflas olduunu kaydeden Bahçeli, Türkiye-ABD ilikileri, bidayetinden beri hem sancl bir seyir izlemi hem de güvensizlik ekseninde vücut bulmutur. Bir tarafn sürekli dayatp tavizler istedi dier tarafn bunu göüslemek için mücadele ettii bir iliki ana müttefiklik demek ne kadar mümkündür? Trump yönetimi giderayak Yaptrmlar Yoluyla Amerikann Hasmlaryla Mücadele Yasas kapsamnda, Türkiyeye kabulü imkansz yaptrmlar açklamtr. ABDnin dostluk anlay hasmla dümen krmtr. Bu durum skandal olmakla birlikte saygszlk ve nezaketsizliktir deerlendirmesini yapt.

UTANCIN VE UYUMU AKLIN TEZAHÜRÜ

Yaptrmlarn bahanesi olarak S-400 hava savunma sisteminin gösterildiini hatrlatan Bahçeli, Bu yaptrmlar utancn ve uyumu akln tezahürüdür. MHP, yaptrm kararlarn reddetmekle birlikte knamaktadr. Bugüne kadar bir NATO müttefikine yaptrm uygulanmamt. 1975ten beri ABD böyle bir yanln faili olmamt. Nitekim ABDnin Türkiyeye a bak, souk yaklam böylelikle tevsik edilmitir. Türkiyenin milli savunma sanayiindeki kazanmlar dost görünümlü muhasm odaklarn uykularn kaçrmaktadr. nallah bundan sonra da asla uyuyamayacaklar, bunlar uyku tutmayacaktr. Hiçbir ambargo, hiçbir yaptrm, hiçbir bask ve tehdit bizi yolumuzdan döndüremez. Bu vesileyle bir çalyorsak on çalacaz, bir yapyorsak yüz yapmay deneyeceiz. Hiç kimseye eyvallah demeyeceiz, muhannete muhtaç dümeyeceiz mesajn verdi.

ABD ZN VE ONAY MAKAMI Hç DELDR

Bahçeli, yaptrm kararlaryla birlikte emperyalizmin kuklalar tarafndan milli silah sanayisine sürülmek istenen kara lekenin gerçek manasnn da ortaya çktn dile getirerek, Tank-Palet Fabrikasyla ilgili siyasi istismar kampanyas yürütenler zalimlerin içimize szm maalardr. Türkiye kimden silah alp almayacan ona buna soracak deildir. ABD izin ve onay makam hiç deildir. Aksi tertip, teklif ve telkinler küstahln dik alasdr. S-400ü niye aldnz? diye parmak sallayanlarn, geçmite talep edilen silahlar ve füze savunma sistemlerini satmamak için hangi sanal gerekçelere müracaat ettikleri hepimizin ve herkesin malumudur. Türk milletine parmak sallanmaz, sallayan bunun sonuçlarndan kurtulamaz. Türkiye Cumhuriyeti bamsz ve egemen bir devlettir. Kendi kaderine kendisi yön verir, istikamet çizer. Türkiyeyi cephe ülke, mevzi ülke, siper ülke görenler aknlk içinde bocalayan uursuzlardr. Boynumuza tasma geçmez, ayaklarmza pranga vurulmaz, irademiz rehin edilemez ifadelerini kulland.

HDP HAZNE YARDIMLARININ ÜZERNE YATARAK MLLETE HANET ETMEKTEDR

TBMMde grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak bir metne imza atarak yaptrmlar konusundaki yüksek tepkiyi dünyaya ilan ettiklerini belirten Bahçeli, HDP ile ilgili u eletirilerde bulundu:

Ne var ki, bu metinde bölücü HDPnin gene imzas yoktur. Bilakis bu terörist ikmal yuvas Türkiyeye saldrm, ABDnin yannda saf tutmutur. Hangi milli meselede HDP Türkiyenin yannda durmutur? Ne zaman dier partilerle birlikte müterek refleks göstermitir? Dümann içimizdeki uzants ve kule gözcüsü olan bu sözde parti hangi yaraya merhem olmutur? Türkiyenin kuyusunu kazan, millete ihanet eden, teröre yardm ve yatakl aleni olan bu kokumu oluumun neresinde milli irade vardr? HDP, milletin vergileriyle ald hazine yardmlarnn üzerine yatarak millete ihanet etmektedir. Üstelik ald paralar ihanet, mermi, ehadet olarak maalesef fatura edilmektedir. Hakszlk zulüm deil mi? Milletten geçinip millete silah çekmek alçaklk saylmayacak m? Adalet bu demokrasi aybnn, bu insanlk faciasnn neresindedir? HDP, 2016dan bugüne kadar, ki 2020de dahil olmak üzere 285 milyon 888 bin lira hazine yardm almtr. Yine bu tarihler arasnda Kandil ruhsatl bölücü milletvekillerinin ald toplam milletvekili maa tutar ise 39 milyon 88 bin 872 liradr. Yetim hakk, gariban nafakas, yoksul paras, milletimizin aln teri teröristlerin kursana gitmektedir. Dünyann neresinde terörizmi destekleyen, etnik bölücülük yapan bir sözde partiye devlet para yadrmaktadr? Bunu nasl hazmedelim, buna nasl göz yumalm?

MUHALEFETE HDP ELETRS

Dadaki ekyann mekapla gezdiini, Meclisteki bölücülerin ise krmz plakal lüks arabalara bindiini kaydeden Bahçeli, Benzin devletten, kaynak devletten, kan ve ehadet yine devletten çkar. Bölücülere verilen bir lirann millete dönüü gözyadr, feryattr, acdr, al bayraa sarl ehit tabutudur. Elimizi vicdanmza koyalm ve soralm, bu karanlk ve kahredici çeliki reva mdr? HDPnin kapatlmasna kar çkan CHPli sözcüler, demokrasi istismarcs Pin Bakan ve AK Partinin içindeki baz yöneticiler cevap versinler; Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayn, kele masraflarn karlamas olacak ve makul görülecek ey midir? Ey Faik Öztrak ve onun gibi zrvalayan lekeli güruh; biber, patlcan, domates fiyatlaryla ilgilendiiniz kadar bu melanet tabloya yarm aklnzla kafa yormay hiç denediniz mi? Asgari ücretli kardelerimizi dilinize doladnz kadar bu meseleyi hiç gündeminize aldnz m? Esnaf gezip sahte üzüntü mesajlar veren Pin Bakan, teröristlerin finanse edilmesine yüzsüzce sessiz kalman onayladn anlamna gelmiyor mu? diye konutu.

HDP AçILMAMAK ÜZERE KAPATILMALIDIR

Bahçeli, meselenin parti kapatmann ötesinde ihaneti cezalandrmak olduunu vurgulayarak, HDP açlmamak üzere kapatlmaldr. Etnik bölücülüü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluuna da müsaade edilmemelidir. Gerekirse Anayasada düzenleme yapalm, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanununda reform yapalm, bu kanayan yaray durduralm. Zehirli haeratla mücadele milli haysiyete muhteem hizmettir. Bölücülükle mücadele istiklalimize onur verici destektir. Artk seçenek kalmamt ya terörizm ya temizlik, ya bölücülük ya da huzur. Her siyasi parti tarafn ve tercihini yapmaldr. Terörle milli birlik ve kardelik arasnda tarafsz bir alan yoktur. MHP, Türkiyenin geleceini güvenceye alacak her adma, her karara, her giriime, her çetin imtihana sonuna kadar vardr ve hazrdr. Gelin bu atei söndürelim, gelin bu devrana son verelim. Gelin bu hesab soralm deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git