Bahçeli: Bizim ne dağa gönderecek, ne eylemlerde kaybedecek tek bir gencimiz yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim ne dağa gönderecek, ne hücre evine yollayacak, ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek, ne de sokak aralarında molotof fırlatacak tek bir gencimiz yoktur" dedi.

Haberler 24.02.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, grup toplantsnda sadece Türk gençlii üzerine konuacan, dertleeceini ve görülerini açklayacan söyledi. Bahçeli, özellikle 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren Boaziçi Üniversitesinde yaanan olaylarn Türk gençlii üzerinde oynanan oyunlar, geni çapl istismar kampanyalarn yeniden ve tüm çplaklyla deifre ettiini belirtti. Bahçeli, gençliin gelecek ümidi ve iradesi olduunu bildirerek Biz kuaklar X, Y, Z kategorisiyle ele almyor, bu ekilde analiz etmiyoruz. çünkü bu ayrmn alfabenin dier harflerine kadar ulaacan, buradan da bir sonuç çkmayacan düünüyoruz. Milleti bir görüyor, adna Türk milleti diyoruz. Gençlii bir deerlendiriyor, müstesna unvanna Türk gençlii diyoruz. Geleceimizden tasarruf yapamayacamza göre, gençlikten taviz vermemiz, onlara kulak tkamamz, onlar hayatn kaotik artlarnda sahipsiz brakmamz kuku yok ki söz konusu olamayacaktr. Düüncesi, siyasi ve ideolojik aidiyeti ne olursa olsun, evvel emirde söylemek isterim ki; Türk gençlii bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, muazzam hazinemizdir. Onlar bizim her eyimizdir, ne oy kaygsna, ne siyasi tartmalara, ne de basit çkar hesaplarna hapsedilemeyecek mümtaz deerlerimizdir. Gençlik hür istikbalimizin mimar, mihmandar, mirasçs, mihrabdr inancndayz diye konutu.

ÜNVERSTE KAPILARINDAK EYLEMLERDE KAYBEDECEK GENCMZ YOK

Bahçeli, Türkiyede 15-24 ya grubu arasnda yaklak 13 milyon kiinin bulunduunu, nüfusun yüzde 15,6snn gençlerden olutuunu anmsatarak, Bu tablo esasen potansiyel, mukayeseli ve stratejik gücümüzün apaçk delilidir. Türk gençliinin akln bulandrmaya, araylarn budamaya, duruunu bozmaya, geleceini karartmaya çalan iç ve d mihraklarn ana gayesi bu güçten çekinmelerinden dolaydr. Gençliimizi esir etmek için kuyrua girenlere katiyen izin vermeyeceiz. Biz gençlerimizin göz bebeklerinde derin teessür uçurumlar görmek istemiyoruz. Onun bunun iddet aparat olmalarna tahammül edemiyoruz. Ykm gündelikçileri, mukallit aydnlar, kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taeronluk yapan köksüzler, aslan kediye bodurmak için el ovuturan vatanszlar, gençlie musallat olan cinayet ve suç ebekeleri unu iyi bilsinler ki, bizim ne daa gönderecek, ne hücre evine yollayacak, ne üniversite kaplarndaki eylemlerde kaybedecek, ne de sokak aralarnda molotof frlatacak tek bir gencimiz, tek bir evladmz, tek bir fidanmz dahi yoktur. Devirdikleri kiilerin eline silah tututuranlar, militan açn bu yolla takviye etmek için üniversitelere tezgah kuranlar bunun bedelini ar ve ackl ekilde ödemelidir diye konutu.

N çNDE SYAS PARTLER DE VARDIR

Bahçeli, gençlere hakl olmann en güçlü silah olduunu hatrlatarak, Boaziçi Üniversitesindeki her gelime açkça çarptlm, gençliin kabna smaz nitelii hain çevreler tarafndan kullanlmak istenmitir. Bu iin içinde ne yazk ki baz siyasi partiler de yer almtr. Kendi evlatlarna el bebek, gül bebek muamelesi yapan, bakalarnn evlatlarn siyasal ihtiraslar için kavgaya yönlendirenler zilletin dipsiz çukuruna düen sorumsuz ve kirli zihniyetlerdir. Bu çürük ve günahkar zihniyet failleri, büyük bir tezat ve ikilik içine gömülü halde olduklarndan dolay sürekli bocalyorlar. Hiç biri srtnda tad ve muhafazaya mecbur olduu mevki veya paye ile ahenk içinde yaamyor. Kafalar zeka itibaryla olsun, vatan sevgileri itibaryla olsun, hakikaten merhamete muhtaçtr. ahsiyetleri krpnt bohças gibidir. Üstelik her eyleri de iretidir. CHPden tutun Pe kadar, HDPden tutun dierlerine kadar çirkin manzara aynsyla bunu göstermektedir dedi.

HçBRNZ KAYBEDEMEYZ

Bahçeli, Türk gençliinin ftrat gereince zeki, çalkan, basiretli, devletine ve milletine sorumluluk duyan bir vicdan cevherine havi olduunu kaydederek, öyle konutu:

Bu yüzden yozlam akmlar, yasa d örgütler, terörizmin ajanlar, emperyalizmin maalar, marjinal çevreler, organize suç ebekeleri gençlerin peindedir, kafeslemenin emelindedir. Sevgili gençler, hiç birinizi kaybedemeyiz. Hiç birinizin hayatn tesadüflerin akntsna teslim edemeyiz. Öfkeniz olabilir, kzgnlnz olabilir, kzdklarnz olabilir, tepkileriniz sivri olabilir, itirazlarnz sinirli olabilir, fakat sizler bizim için, milletimiz için, istikbal ve istiklal haklarmz için paha biçilemez öneme sahipsiniz. Analarnz, sizleri ne zorluklarla büyüttü, mutlaka biliyorsunuz. Babalarnz, yemedi yedirdi, içmedi içirdi, giymedi giydirdi, en iyi sizler farkndasnz. Kt kanaat imknlarla okuduunuz okullar bitirmenin gayesindesiniz, belki bir sevdiiniz var açlamyorsunuz, bir iim olsun diyorsunuz, bir yuva kurmann telandasnz, hayatnz kurtarmann çabasndasnz. Bunlarn hepsi helali hakknz olan makul ve mantkl insani hallerdir. Biz de bu çalardan geçtik, ne yaamsanz, benzerlerini az çok yaadk. Bir anlk öfkeyle bir ömrü heba etmeyin. Direnmeyi zalimlere, Türkiye dümanlarna kar yapn. Analarnzn gözyalarn aktmayn. Babalarnzn ahn almayn. Terör örgütlerinin istismarlarna aldanmayn. Siz Türk gençliisiniz, siz gelecein büyük Türk milletinin, büyük Türkiyesinin siyasetçileri, milletvekilleri, devlet adamlar, iadamlar, akademisyenleri, bürokratlar, esnaflar, giriimcileri, dahas anneleri ve babalarsnz. Gelin, yanl bir tercihin içinde olan varsa dönsün.

Ana Sayfaya Git