Bahçeli: Boğaziçi Üniversitesi'nde Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynanıyor. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara destek vermek geldiğimiz bu aşamada teröre destek vermektir. Hiç kimse heveslenmesin, Türkiye terör diline teslim olmayacaktır" dedi.

Haberler 04.02.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, Twitter hesabndan yapt açklamada, Boaziçi Üniversitesinde Türkiyenin sinir uçlaryla oynandn belirtti. Bahçeli, Bununla birlikte sabr ve tahammül kapasitesi test ediliyor. Üç be uursuz örenciyi paravan yapan terör örgütü mensuplar atee körükle gidiyor. Ekyalar Boaziçine tutunarak ülkemize meydan okuyor. Örenci baka terörist bakadr. Ayns Boaziçi Üniversitesinde olduu gibi, bu ikisi birbirine karrsa, yani teröristler örenci kisvesine ve kimliine bürünürse ne huzur ne de süknet kalacaktr. Bu iin akas yoktur. Arlaan meselenin hafife alnacak taraf yoktur. Aydnm diye geçinen zavalllar, sivil toplum kurulu hüviyeti tayan frsatçlar, demokrasi ve hukuk snrlar içinde siyaset yaptn zanneden gafiller tarihi yanltadr. Boaziçi Üniversitesindeki olaylara destek vermek geldiimiz bu aamada teröre destek vermektir dedi.

NE ZAMANDIR TERÖRSTLER ÖRENC OLMUTUR

Bahçeli, eylemlerde gözaltna alnanlara ilikin, En son vuku bulan olaylarda 108 kii emniyet güçlerimiz tarafndan gözaltna alnmtr. Bunlardan 101 kiinin söz konusu üniversiteyle ne ba ne de balants vardr. Üstelik 79u da DHKP-C ve TKP-ML örgüt üyesidir. Ne zamandr teröristler örenci olmutur? CHP Genel Bakan, gözaltna alnan yasa d örgüt üyelerine çocuklarmz, örencilerimiz ve Türkiyenin evlatlar diyor. Klçdarolu ya akln peynir ekmekle yemi ya da iradesini ve siyasetini terör örgütlerine rehin brakmtr. Türkiyenin böyle evlatlar yoktur. çocuk veya örenci dedikleri vandaldr, barbardr, gözlerini kan ve nefret bürümütür. Bu tip baya senaryolar çok gördük. iddet sahnelerini geçmite çok yaadk. Hiç kimse heveslenmesin, Türkiye terör diline teslim olmayacaktr. Srtlarn ajanlara, zalimlere ve karanlk çevrelere dayam olanlar evlat deil ba ezilmesi gereken zehirli ylanlardr. Yasa d eylemleri dier üniversitelere temil etmek için kuyrua girenler bunun bedelini ackl ekilde ödemelidir diye konutu.

SAYIN REKTÖR ASLA STFA ETMEMELDR

Bahçeli, Boaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulunun asla istifa etmemesi gerektiini vurgulayarak, Boaziçi Rektörü kayym deil, meru ve hukuki tasarrufla atanm bilim insanmzdr. Sayn Rektör asla istifa etmemelidir. Eer aksi olursa üniversiteler tümden yönetilemez hale gelecektir. Rektörlük binasn ablukaya almaya, Rektör odasn basmaya teebbüs suçtur. Rektörümüz, öretim üyeleri arasndan bata Rektör Yardmcl olmak üzere münhal bulunan görevlere lazm gelen atamalar süratle yapmaldr. Kabul etmeyen, yazl talimata uymayanlar derhal üniversiteden uzaklatrlmaldr. Nitekim taviz verilirse sonuç vahim olacaktr. Devletimizin yanndayz. Hükümetimizin arkasndayz. Kahraman polisimizin destekçisiyiz. Örenci ile teröristi tefrik edecek hem tecrübeye hem de ferasete sahibiz. Türkiye dümanlarnn maalna talip olanlar adaletin kzgn korunda erimeye terk edilmelidir. Toplumsal bar ve huzur ortammz iç ve d ayaklar olan bir proje kapsamnda bozmak için çalanlara ne devletimiz ne de milletimiz müsaade edecektir. Herkes akln bana alsn. Boaziçinden bir Gezi veya 6-8 Ekim olaylar ya da 15 Temmuzun bir türevi çkamayacaktr ifadesini kulland.

Üniversitelerin bilimin yuvas olduunu belirten Bahçeli, 1970li yllarn banda Boykot da bir igal de bir diyen mehur devlet ve siyaset adam hala hafza kaytlarmzda mahfuzdur. Sonrasnda ise nelerin yaand, nasl bir felaket tablosunun ortaya çkt unutulmamtr. Türkiye geriye sarmayacak, eskiye dönmeyecektir. Üniversiteler terörün deil bilimin yuvasdr. Böyle de kalacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git