Bahçeli: Çadır tiyatronuzu Kandil'de kurun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist Demirtaş'ın 'Devran' isimli sözde kitabından tiyatro oyunu çıkarıp, buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP'ye diyorum ki; çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil'de kurun ya da Pensilvanya'ya açın. Emin olun kapalı gişe oynatırsınız, hasılat rekorları kırarsınız. Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya kalkışmayın, zira sattırmayız, müsaade etmeyiz" dedi.

Haberler 15.01.2020 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, tedavi sürecinin ardndan TBMMde ilk kez partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, tedavi süreci boyunca kendisini arayan ve mesaj gönderenlere teekkür etti. Bahçeli, Dümemizi bekleyenler Allahn izniyle kurumu aaca dönecekler, daha çok bekleyeceklerdir. Tuzak kuranlar bilmelidir ki, tuzakçlara tuzak kuran vardr, Allah tuzak kuranlarn en hayrlsdr. Kulisçilerin, komplocularn, kumpasçlarn, kurnazlarn, kundakçlarn, kuduzlarn, kuralszlarn, kuklaclarn, sahte kurtarclarn hevesleri kursaklarnda kalmaya mahkumdur. Bunlar ya bizi tanmyorlar ya da tanma ve tarif etme yanlna kaplyorlar. Eer yürek yemedilerse, eer meydan bo zannetmedilerse kesinlikle yiyecekleri kurtpençesiyle titreyip kendilerine gelecekler, arkalarna bakmadan da kuytu yerlere saklanmak zorunda kalacaklardr dedi.

VAKT GELDNDE ÜLKÜCÜ OLARAK ÖLECEZ

ehit ve gazi yuvas MHP üzerinde hesap yaplamayacan ifade eden Bahçeli, Yarm asr aan bir millet aheseri üzerinde karalama ve kurcalama yaplamaz. Salm üstünden spekülasyona yeltenenler, kötü dilek ve temennilerini açktan veya ifreli mesajlarla servis edenler bilmelidir ki, biz er ve ekavet kiilere deil er kiilere, edepli ve erdemli gönüllere bakarz. Daha önce de söyledim, dua edenler bela okuyanlardan fazla olduktan sonra ne frtnalardan korkarz ne de felaketlerden kaçarz. Ecel aman verdii müddetçe alay gelsin, bu cepheyi ykamazlar, millet ve vatan sevgimize gölge edemezler. çünkü biz Ülkücü doduk, Ülkücü yaadk, vakti saati geldiinde de Ülkücü olarak öleceiz. Aln yazmz budur, bu kader çizgisi ezelden ebede Türklüün bekasna ban koyan her mümtaz ve muhterem insann amaz ve sapmaz istikametidir diye konutu.

KÜRÜSEL SSTEM HUZURSUZLUK SARMALINDA

Bahçeli, hem bölgenin hem de küresel sistemin huzursuzluk sarmalnda olduunu vurgulayarak öyle dedi:

nsan haysiyeti, insan haklar, insani emanetler ucuzlam, belirsizlik ve bilinmezliklerin kuyusunda küllenmeye ve küflenmeye braklmtr. stanbulda katledilen Cemal Kakç vakas, Badatta hava saldrsyla öldürülen Kasm Süleymani, 176 insan tayan bir yolcu uçann kazaen vurulmas, kanl ve vahi hesaplamalara kurban giden mazlumlar, azgnlaan terörist saldrlar beeri vicdan kayglandrmtr. Güç mücadeleleri insani kazanm ve mirasa kast etmektedir. Daha fazla petrol için daha çok insan ölüme terk edilmektedir. Dünyadaki çatma alanlar hakikaten alarm verici düzeyde koyulam, yaygnlk ve younluk kazanmtr. Bombay eline alan, silah beline kuanan ya cinayet nöbetine girmekte ya da ihanet devriyesine çkmaktadr. Suriyede yaananlar, Libyada sahnelenenler, Irak ve rana ambargo koyan ilkellikler baka bir ey düünmemize manidir.

BUZLU CAMIN ARDINDAN DKZ AYNASINA BAKIYORLAR

Libya konusunun Türkiye için siyasi ve d politika konusunun yannda tarih, corafya ve gelecek konusu olduunu ifade eden Bahçeli, Dou Akdenizde ülkemizi sktrma ve çevreleme plan Libya Mutabakatyla çöpe atlm, yeni bir jeostratejik denge ortaya çkmtr. Bu nedenle Tobruk merkezli Hafteri destekleyen ülkeler meru ve tannm Libya Ulusal Mutabakat Hükümetini ykmak için kuyrua girmilerdir. Libyaya asker gönderilmesini esas alan Tezkerenin 2 Ocak 2020de TBMMde kabulü dümanlar çatlatrken, CHPyi, HDPyi, Pi, SPyi ayn anda zvanadan çkarmtr. Türkiyenin menfaatlerini, tarihi haklarn, egemenlik çkarlarn savunmaktan aciz düenler bize ne söylemeye, neyi anlatmaya çalyorlar? Buzlu camn ardndan, dikiz aynasna bakarak neyi görmeye ve göstermeye çabalyorlar? Türkiyenin deniz yetki alannn Bat Akdenize kadar uzanmasna, dayatmalar ve zorlamalara boyun emeyen bir siyasi iradenin varlna tepki ve kar çk zillet deil midir? Rezalet deil midir? Böylesi bir tutum vatanseverlikle nasl badaacaktr? ifadelerini kulland.

P CHPYE DOLANMI

CHPyi eletiren Bahçeli, Klçdarolu biliyorsa söylesin, Ortadouda olmadan, Libyadaki kanamay dindirmeden, Misak- Milli emniyet ve esenlie kavuturulmadan Anadoluda nasl tutunacaz? Barbaros Hayrettin Paann 482 yl sonra tekrar dönüü bu CHPyi niye ürkütüyor, niye gocunduruyor, neden szlandryor? Akdenizde sahne alan güç oyunlarnn içine Türkiyenin girmesi zilleti niye kzdrp kahrediyor? Emri kimden alyorlar? Kimin nam ve hesabna huunet ve husumet akn düzenliyorlar? CHP kimin tarafndadr? Dou Akdenizdeki varlmzdan Yunanistan rahatsz. Rum Yönetimi rahatsz. Hafter rahatsz. Sisi rahatsz. Suudi Arabistan ve Birleik Arap Emirlikleri Veliahtlar rahatsz. u tuhaf ie baknz ki, Klçdarolu da rahatsz. P desen CHPye dolanm, HDPye ulanm, çkar lobilerine dayanm dedi.

BU CHPDE HAYIR YOKTUR

Bahçeli, Kanal stanbul gündeme geldiinde ayn CHPnin yaptrmam dediine vurgu yaparak öyle devam etti:

Köprü yaplr ykmak isterler, tünel yaplr kapatmak isterler, denizin altndan yol açlr, ray döenir ne gerek var derler, niye ihtiyaç duydunuz, ihaleleri kime verdiniz diye tahrip etmek isterler. Yerli ve milli silah sanayinin gelimesi için saygdeer teebbüslerde bulunanlara yalan yanl, çürük çark, eksik gedik ifadelerle saldrp kara çalarlar. Bu CHPde hayr yoktur. Bu Pde umut yoktur. Bu HDPnin patenti ve paleti Kandildir. Tarih tereddüt edenlerin sebep olduu onlarca felakete ahittir. Üzerinde yaadmz geni corafyalarda tereddüt edenin sözü orta yerinden kesilmektedir. Bu kapsamda CHP itimat, itibar ve inandrcln kaybetmi Türkiyenin karsna geçmitir. Dünya petrol rezervinin yüzde 12sine; altn, elmas, kobalt ve uranyum gibi stratejik madenlere sahip Afrikann küresel güç odaklarnn, emperyalist oluumlarn yeni adresi haline geldiini bilmezler, hegemonya yarndan anlamazlar. Ama sra yalana geldi mi bunlar gibisi yoktur. Gündüz elinize bir fener alsanz bile bu CHPnin hiçbir yöneticisini bulamazsnz, göremezseniz. Pinokyo adeta bunlarn yannda masum kalr. Esad, Hafter ve Sisi için neredeyse fan kulübü açacak, taraftar grubu oluturacak, hayran kitlesi kuracak kadar ahlaki eikleri ykmlar, akl tutulmas yaamlardr.

VATAN, BAYRAK SEVGS SZ YOLDAN çIKARMAZ

Klçdarolu ve CHPli yöneticilere seslenen Bahçeli, Türkiyenin hak ve çkarlarn savunmak, bekasna destek olmak korkmayn sizi MHPli veya AK Partili yapmaz, sadece adam yapar, sadece yerli ve milli insan yapar. Vatan ve bayrak sevgisi sizi yoldan çkarmaz, aksine yola getirir. nsann bedeninde ameliyat yapmak için bayltmak, CHPnin ruhunda yapmak için de ayltmak lazmdr. Hani korku siyaseti diye konuup duruyorlar ya, alay kuyruklu yalandr, sahtekarlktr, müfteriliktir. Kabuktan öze inemeyenler, zarftan mazrufa ulaamayanlar, karakterlerinde özgüven, kiiliklerinde öz deer eksii olanlardr. Siyaset akl iidir, mantk iidir, ahlak iidir, fedakarlk gerektirir. Bunlarn hepsi CHPde tükenip kaybolmutur diye konutu.

çADIR TYATRONUZU KANDLDE KURUN

Bahçeli, HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan Devran isimli kitabnn öykülerini okuma tiyatrosunu CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ei Selvi Klçdarolu, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun ei Dilek mamolunun, Demirtan ei Baak Demirta ile birlikte izlemesiyle ilgili öyle dedi:

Terörist Demirtan Devran isimli sözde kitabndan tiyatro oyunu çkarp buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabanc olanlardr. CHPye diyorum ki, çadr tiyatronuzu ya gidin Kandilde kurun, ya da Pensilvanyaya açn. Emin olun kapal gie oynatrsnz, haslat rekorlar krarsnz. Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satmayn, satmaya kalkmayn, zira sattrmayz, müsaade etmeyiz. Diyeceklerim Klçdarolunun kulan küpe olsun, aksi halde Türk milleti bu siyaset ucubesini affetmeyecek, bulduu ilk sandkta da bedelini ödetecektir.

Ana Sayfaya Git