Bahçeli: Çatıları zillet olanlar hayal âleminde yaşıyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Samsun'dan sesleniyorum; zemheride yoğurt isteyen, cebinde inek taşır. Bu nedenle çatıları zillet olanlar hayal âleminde yaşıyorlar. Kökü ve kimliği bulanık olanlar, baltayla taşa vuruyorlar. Fikri ve zikri karışık olanlar, davetsiz gelenin döşeksiz oturacağını bilmiyorlar" dedi.

Haberler 20.06.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, 24 Haziranda yaplacak cumhurbakan ve milletvekili seçimleri için ilk mitingini çrpnrd Karadeniz bakp Türkün bayrana sloganyla Samsunda düzenledi. Cumhuriyet Meydannda düzenlenen mitingde, Bahçelinin konumasndan önce sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Mitinge, Türkiye Muharip Gaziler Dernei Samsun ube üyeleri de katld.

BU TOPRAKLARDA TUTUNMANIN BEDELN KANIMIZLA ÖDEDK

Konumasnda bamszln bir milletin namusu olduunu belirten Devlet Bahçeli, Bayrak ise bir milletin bamszlk sembolüdür. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde bamszlna leke sürmedi, bayran düürmedi. Dünden bugüne zaman oldu aç kaldk, bazen açkta gezdik ama asla muhtaç olmadk. Nefsimize teslim olup, nesillerimizi teslim etmedik. Üç kuruluk menfaatlere tarihi haklarmz deimedik. Gemisini kurtaran kaptandr demedik. Eyyamc, neme lazmc, çkarc olmadk. Bu topraklarda tutunmann bir bedeli vard, bunu kanmzla ödedik. Bir devlete, bir millete, bir bayraa sahip olmann artlar vard, nitekim gereini alnmzn akyla, bileimizin hakkyla yerine getirdik. Yastmz tatan, yorganmz topraktan da olsa vazgeçmeyiz bu vatandan, taviz vermeyin al bayraktan dedi.

ZEMHERDE YOURT STEYEN CEBNDE NEK TAIR

Türk dümanlarnn el ele verip ayn hizaya girdiini ifade eden Bahçeli, Türkiyeye di bileyen çevrelerle ayn havzada buluup, beraberce cephe alyorlar. CHP, P, HDP, PKK, FETÖ toplanmlar, hep ayn kirli söylemi tekrarlyorlar. Bunlarn birbirinden fark yoktur. Bunlarda hayr yoktur. Gelecek yoktur asla umut yoktur. Biz Cumhur ttifak diyoruz; ykm koalisyonu Cumhuriyetin altn dinamitlemekle urayor. Biz bamszlk diyoruz; zillet ittifak bamlla ve tutsakla hizmet ediyor. Cumhurbakan seçiminin ikinci tura kalacan söylüyorlar. TBMMde çounluu kazanacaklarn ileri sürüyorlar. Eski sisteme geri döneceklerini iddia ediyorlar. Atalarmz ne güzel de ifade etmi Olsa ile bulsay ekmiler, yel ile yuf bitmi. Yoktan da yonga çkmazm. Samsundan sesleniyorum; zemheride yourt isteyen, cebinde inek tar. Bu nedenle çatlar zillet olanlar hayal leminde yayorlar. Kökü ve kimlii bulank olanlar baltayla taa vuruyorlar. Fikri ve zikri kark olanlar davetsiz gelenin döeksiz oturacan bilmiyorlar. Cumhurbakan seçimi eer ikinci tura kalrsa PKK kimi destekleyeceini açklad. çimizden devirilmi baz isimler PKKnn dümenine nasl tutunduklarn gösterdi. FETÖ; HDP, P ve CHP lehine zaten faal ekilde çaltn çoktan beyan etti. çam aacndan al, el çocuundan oul, bunlardan da asla adam olmaz. Zillet ittifakndan Türkiye Cumhurbakan çkmaz. Allahn izniyle 24 Haziranda Türkiye Cumhuriyetinin 13üncü cumhurbakan ilk turda seçilecek, o isim de Recep Tayyip Erdoan olacaktr ifadelederini kulland.

Akln milletten alan Cumhur ttifaknn Türk milletinin özlemlerinden doduunu dile getiren Bahçeli öyle devam etti:

Cumhurbakanl Hükümet Sistemi de milli bekamzn güvenceye alnma ihtiyacndan ortaya çkt. Soruyorum sizlere; zalimlere kar bir miyiz, hainlere kar beraber miyiz, FETÖye, PKKya, bunlarn siyasetteki taeronlarna kar ayn safta myz? 15 Temmuzda vatan parçalanyordu, tpk 1919da olduu gibi. 15 Temmuzda bayrak soluyor, devlet çöküyordu, tpk 1919da yaand gibi. Neredeyse Türkiye iç kargaa ve çatma ortamna sürükleniyordu. Bamszlmz elimizden kayp gidecekti. 19 Mays 1919dan öç alnacakt. FETÖ, müstevlilerin yarm kalan emellerini tamamlamak için atee, silaha, bombaya sarlmt. Ederi bir dolar olan hainler TBMMyi bombaladlar. Cumhurbakanl yerlekesine, MT ve emniyet binalarna kurun yadrdlar. 251 vatan evladn ehit ettiler. 2 bin 194 vatan evladn yaraladlar. Hiç böyle bir durumla karlamamtk. Türk Silahl Kuvvetlerine szan küçük ve dar kadrolu bir ihanet çetesi acmaszca Türkiyeye saldrd. Oluk oluk kan döktüler. Askeri kamuflaj içine saklanan alçaklar tarihi varlmza az daha kastediyorlard. Bekamz infaza kalktlar. Böylesi bir durum karsnda Türk milleti tepkisiz kalamazd. Türk milliyetçileri sessiz ve hareketsiz duramazd. gal teebbüsüne kar en sert duruu gösterdik. Darbeci teröristlerin önünü kestik. Aziz milletimiz bir kez daha Ya istiklal ya ölüm dedi, FETÖcüleri doduuna piman etti. Zulüm püskürtüldü. gal denemesi, ihanet seli tersine çevrildi. Türk milleti mukaddesatna sahip çkt. Samsun al bayran indirtmedi. 15 Temmuzdan sonra devletin ve milletin güvenliini en üst düzeyde temin etmek mecburiyetti. çünkü hainler durmayacakt. Türkiyeye kefen biçen erefsizler vazgeçmeyecekti. te bu gelimeler karsnda Türk milletinin nefsi müdafaa gayretinden, egemenlik haklarn muhafaza gayesinden yeni bir hükümet sistemi tecelli etti.

Cumhur ttifaknn milli akln ürünü olduunu belirten Bahçeli, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi, bu akln sonucudur. Cumhur ttifak adaletin, ahlakn, sabrn, huzurun, süknetin, istikrarn, birliin güvencesi, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ise bu güvencenin hareket ve yönetim merkezidir dedi.

Terörizmle çok boyutlu süren mücadelenin baars için yeni hükümet sisteminin kurum ve kurallaryla 24 Hazirandan sonra uygulamaya geçmesi gerektiini kaydeden Bahçeli, öyle dedi:

Menbiçteki duruumuz, Afrindeki cesaretimiz, El Babdaki tavrmz, Kandildeki azametimiz için Türkiye yol kazasna uramamal, 24 Hazirandan sonra daha güçlü bir ekilde yoluna devam etmelidir. imdi soruyorum; 24 Hazirana hazr msnz? Sanda gidecek misiniz? Cumhurbakanl Hükümet Sistemine bir kez daha destek verecek misiniz? Cumhur ttifak, millet akl deyip, TBMMde güçlü MHPye Evet diyecek misiniz? Sizlere güveniyorum, sizlere inanyorum. Biliniz ki, varlnz her zaman gücümüze güç katyor. Cumhur ttifaknn fedakrl, aziz milletimizin iradesiyle ekillenen Cumhurbakanl Hükümet Sistemi Türkiyeye inancn, milli vicdana sadakatin ifadesidir. Bu yüksek inanç ve sadakat, muazzam bir kudretten nasl bir mücadele yöntemi çkabileceinin de ei bulunmaz bir örneini tekil edecektir. Türkiye, 24 Hazirandan sonra rahat bir nefes alacaktr. Hainler sinecek, Türk dümanlar felç geçirecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiyenin yeniden inas konusunda sorumluluk almaktan, üstüne düeni yapmaktan bir an olsun tereddüt göstermeyecektir. Biz Türkiye için varz.

Ana Sayfaya Git