Bahçeli: Cumhur ittifakı, istiklalin muhafızı olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti, kendi kaderine kendisi yön verecek, Cumhur İttifakı da istikbalin mimarı, istiklalin muhafızı olacaktır" dedi.

Haberler 04.05.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, 3 Mays Milliyetçiler Günü dolaysyla mesaj yaymlad. Bahçeli, 3 Mays Milliyetçiler Gününün, muhteem bir mücadele ufkunun ans olduunu kaydetti. Türk milliyetçilerinin her türlü takdir ve övgünün üzerinde olduunu belirten Bahçeli, Onlar bizim heyecan ve iftihar kaynaklarmzdr dedi. Bahçeli, 3 Mays 1944de bask ve dayatmalarn reddedildiini belirterek, unlar kaydetti:

Türklük uurunun, Türkçü duruun, Türkiye sevdasyla yanp tutumann faturas ar olmu, stanbul 1 Numaral Skyönetim Mahkemesinde utanç davasna dönümütür. 3 Mays 1944te aslen ve esasen milli bekann müdafaas yaplm, Türk milletine mensubiyetin kuvveden fiile çkan iradesi yüksek bir çar olarak sahnelenmitir. Vesayete kar çklm, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara belki de ilk kez demokratik gösterilerle kar durulmutur. 3 Mays haktan, halktan ve hakikatten yana olanlarn inançl duruudur.

TÜRK MLLYETçLER MLL BRLK VE KARDELKTEN YANA

MHP lideri Bahçeli, 3 Mays 1944 olaylar nedeniyle tutuklanan 24 milliyetçinin, sadece Türklük ve Türkçülük ülkülerinden dolay iftira ve isnatlara maruz kaldn belirterek, öyle devam etti:

3 Mays Milliyetçiler Günü; zulme, çileye, hakszla, ibirlikçilie sabr, akl, iman ve azimle meydan okumann ifade kudretidir. Bilinmelidir ki, Türk milliyetçileri her zaman ve her seviyede milli birlik ve kardelikten yanadr. Yanla yanl demek, hyanet ve karanln karsnda milli ve ahlaki tavr göstermek hem vakarmzn gerei, hem de üstlendiimiz milli görevin gayesidir.

Türkiyenin bekasn mutlaka koruyacaklarn vurgulayan Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderine kendisi yön verecek, Cumhur ttifak da istikbalin mimar, istiklalin muhafz olacaktr. 3 Mays Milliyetçiler Gününde, en bata merhum Babuumuz Alparslan Türke Bey olmak üzere, 3 Maysn muhterem isimlerini rahmetle, hürmetle, hasretle anyorum dedi.

Ana Sayfaya Git