Bahçeli: Enkaz altında kalan, CHP zihniyetinin belediyecilik anlayışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir milli ve manevi konuda milletimize tercüman olamayan, olmayı da düşünmeyen CHP'nin depremin enkazı üzerine kurmak istediği istismar kumpası bozguna uğramıştır. Aslında İzmir'de enkaz altında kalan CHP zihniyetinin belediyecilik anlayışı olduğu belgelenmiştir" dedi.

Haberler 06.11.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Bakan Devlet Bahçelinin bakanlnda topland. Parti genel merkezinde gerçekletirilen toplantda konuan Bahçeli, Türkiyenin bir yandan koronavirüs dalgasnn risk ve tehditleriyle mücadele ederken, dier yandan doal afetlerin ykm ve ar tahribatlarna maruz kaldn bildirdi. zmirin Seferihisar ilçesi açklarnda meydana gelen 6.6 büyüklüündeki depremde 114 kiinin hayatn kaybettiini belirten Bahçeli, bu zor günlerin elbirliiyle alacana inandn kaydetti. Bahçeli, Devlet tüm imkanlaryla depremden zarar gören vatandalarmzn yannda olmu, yaralar sarmaya balamtr. Hakikaten insanüstü bir çalmayla, bütün ihtimalleri hesaplayan görü derinliiyle, sahnelenen fedakar çalmalarla enkazn kaldrlma süreci takdir toplamtr. Mesela Ayda yavrumuz 91 saat sonra gün na çkarlm, hepimizi sevince bomutur. Annesinin hayata tutunamayarak vefat ise bizleri çok üzmütür. Onlarca beton ynnn altndan bir güne gibi doan Elif kzmz umutlarmz diri tutmutur. Hayranlk ve hürmetle karladmz devlet-millet kenetlenmesi depreme kar en büyük silahmz, en güçlü mücadele vastamz olarak sivrilmi, öne çkmtr dedi.

BUNLARIN KALPLER KARARMITIR

Bahçeli, deprem üzerinden CHPnin yapt eletirilere tepki göstererek, Seferihisarn bir önceki dönem Belediye Bakan olan ahsn, depremde yklan Emrah Apartmannn ne kadar dayanksz olduunu, beton parçalarn kürekle bile nasl krlabildiini, bununla ilgili de geçmite hangi denetimleri yaptn açklamas ertelenemez görevidir. CHP Genel Bakanyla parti yöneticilerinin ayn anda girdikleri hezeyan nöbetinden bir türlü kurtulamamalar, sürekli yalana, dolana ve iftiraya müracaatlar, telafisi olmayan siyasi ahlak noksanlnn ileri düzeyde ifa ve ilamdr. Bunlarn kalpleri kararmtr. Vicdani refleksleri laçkalamtr. Bu irade ve insanlk fukaralarnn her sözü, her çk, her beyanat deprem enkazndan daha tehlikeli boyutlar içermitir. Kald ki Türk milleti her eyin farkndadr. Ülkemizin salgna yenilmesini, depremde aciz dümesini, ekonomik saldrlara boyun emesini, bu suretle yönetilemez hale gelmesini isteyen, dileyen, hedefleyen iç ve d mihraklarn foyalar ortaya çkmtr. Türkiyenin karsnda sipere girenlerin figüran olduklar kirli senaryonun mesafe almas, sonuç vermesi hiç kukusuz muhal bir hayal, münhal bir hevestir. Siyasetleri enkaza dönenlerin, zillete gömülenlerin milli birlik ve kardelik ruhunu yaralamalar mümkün deildir diye konutu.

HER EY ORTADADIR

Bahçeli, CHPnin tahrikleri, taciz ve tahrip çabalarnn nafile bir gayret olduunu söyleyerek, öyle konutu:

Türkiye dümanlaryla devaml iliki ve irtibat halinde bulunan, siyaset kablolar ve karar organlar yabanclarn denetim ve kontrolüne geçen CHPnin ve dier zillet yedeklerinin husumet taktiklerine, hayasz provokasyonlarna ne aldanacak ne de kanacak vardr. Ülkesini kötülemek için bu kadar itahl olan dünya üzerinde pek az muhalefet partisi olduu bir baka ackl gerçek olarak karmzdadr. CHPnin yalanc sözcülerinin mumu yatsdan önce sönmütür. Hiçbir milli ve manevi konuda milletimize tercüman olamayan, olmay da düünmeyen CHPnin depremin enkaz üzerine kurmak istedii istismar kumpas bozguna uramtr. Üstelik haksz yere partimizi suçlayan, hükümeti töhmet altnda brakan, devletle vatanda arasnda güvensizlik uçurumu oluturmaya çalan omurgasz CHPnin melanet oyunu temelinden bozulmutur. Aslnda zmirde enkaz altnda kalan CHP zihniyetinin belediyecilik anlay olduu belgelenmitir. Hiç kimse bu yaln gerçei inkr etmeye kalkmamaldr. çünkü her ey ortadadr.

LKEL TAVRIMIZ ASLA DEMEYECEKTR

MHPnin her zaman ve her art altnda milletin ve vatandalarn yannda olduunu vurgulayan Bahçeli, unlar kaydetti:

Bu tutarl ve ilkeli tavrmz asla deimeyecektir. Sözümüz milletin sözü, tarihin sesleniidir. Özellikle ifade etmek isterim ki; küresel ve bölgesel sorunlarn yaygnlk kazand, felaketlerin birbirine eklemlenip younlat bugünkü insanlk döneminde nifak çkarmak art niyetliliktir. Dedikodu yapmak suçluluk telandandr. Siyasi dolandrclktan nemalanmay amaçlamak da ülkemiz aleyhine son derece mahsurlu gelimelere davetiye çkarma gayesidir. Depremi, salgn, Dou Akdenizdeki tehditleri, terörizmin kanl eylemlerini, ABden ABDye, Orta Doudan Kafkaslara uzanan geni alanda Türkiyenin milli ve manevi haklarn hedef alan zalim planlar ancak ve ancak milli birlik uuruyla göüslemek yegne öncelik olmaldr. Bir olmazsak, biz olmazsak, tek nefes, tek bilek, tek yürek olamazsak cephemiz sarslacaktr.

ABDDEK BAKANLIK SEçM

Bahçeli, ABD Bakanlk beçimi analiz ve yorumunun isimler baznda deil, Türkiyenin hak ve çkarlar ekseninde yaplmas gerektiini savunarak, Ülkemiz açsndan ABDnin yeni bakannn kim olaca sorusuna cevap aramaktan daha çok, seçilen kiinin uygulayaca politikalarn çerçevesi, bunun bölgemize yansmalar, milli varlmza yönelik etkileri deerlendirilmeli, öncelikle ele alnmaldr. ABDnin bakanlk seçimleri elbette hem ülkemizi hem de bütün dünyay yakndan etkileme kapasitesi tamaktadr. Ancak Bidenden daha çok Bidenci, Trumptan daha çok Trumpç olmak yanltr, marazidir, icazetli ve ipotekli bir kafann çelikisidir. Hangi ülke olursa olsun, siyasi ve stratejik kavrayna o ülkenin parametrelerinden ve hedef prizmasndan deil, bakent Ankarann görü menzilinden, arlk merkezinden bakmak Türkiye adna milli ve tarihi bir mükellefiyettir dedi.

Ana Sayfaya Git