Bahçeli: Erken seçim, derhal seçim yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'erken seçim' çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, "Erken seçim yoktur, hemen seçim yoktur, şimdi seçim yoktur, derhal seçim yoktur. Bu tavizsiz karar ve irade beyanına sevsen de sevmesen de alışman, bununla da kalmayıp riayet etmen tavsiyemdir" dedi.

Haberler 01.12.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, partisinin Adm adm 2023, il il Anadolu temasyla 1 aydr yürüttüü siyasi çalmalar anlatarak, Aklmzn estii gibi davranmadmz bilinmelidir veya Anadoluyu kar kar gezmemiz tesadüf olarak deerlendirilmemelidir. Anadolu her eyin ahididir. Türk milleti hadiselerin, hayatn olaan aknn bizzat içindedir. Milliyetçi-ülkücü hareket de Anadolunun havasn teneffüs etmek, insanmzn derdini dinleyip derman olmak için el birlii, güç birlii, hedef birlii, gelecek birlii salamak üzere vatann tüm sathndadr. Nitekim geçtiimiz hafta sonu yaptmz çalmalarla 70 ilimizi ziyaret etmi olduk. Elbette bunu yeterli görmüyoruz, bununla da iktifa etmeyeceiz. Önümüzdeki hafta sonu kalan illerimizi, buralarda yaayan vatandalarmz samimiyetle kucaklayacaz, hatr soracaz, gönül alacaz, umut olacaz, ufuk açacaz diye konutu.

Bahçeli, bu gezilerde yalanclarn maskelerini düüreceklerini, kurulan tuzaklar millete anlatacaklarn söyleyerek, Türkiye üzerinde oynanan oyunlar anlatacaz, kurulan tuzaklar aktaracaz, kötü niyetlileri açklayacaz. Bunu srarla yapacaz, inatla savunacaz. Halka doru gideceiz, halkmzla bütünleeceiz, mutlaka anlaacaz, sözleeceiz, aramzdaki sevgi köprülerini tahkim edeceiz dedi.

BZ DE, GDYOR GTMEKTE OLANLAR, DYECEZ

Bahçeli, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Geliyor gelmekte olan sözünü hatrlatp, Biz de Gidiyor gitmekte olanlar diyeceiz sonra da gelmeden gittiklerini göreceiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacan göstereceiz. Bir kere eilenin bir daha dik duramayacan öreteceiz. Türk milletini zillete ikna edemeyecekler. Türkiyeyi kaos anaforuna itemeyecekler. hanetin fermann okumak isteyenleri kaçtklar yere kadar kovalayacaz. Milletimiz varlna sahip çkacak, istiklaline sahip çkacak, istikbaline sahip çkacak, birliine ve kardeliine sonuna kadar destek olacak. Hiç kimse hayale kaplmasn, karambol ortam yaratp frsatçla kalkmasn, bölücülük ittifakna, zillet ittifakna, zulmet ittifakna, iftira siyasetine aziz Türk milleti aldanmayacak, asla da itibar etmeyecektir. Bunu biliriz, bunu söyleriz, buna da imanmz gibi itimat ederiz. Cumhurun kaderi Cumhuriyetin kaderidir diye konutu.

ZOR GÜNLER BRLKTE AACAIZ

Türkiyede yaanan ekonomik hareketlilii deerlendiren Bahçeli, Bu zor günleri birlikte aacaz. Yaadmz ekonomik sorunlarn iç yüzünü, can alc noktalarn doru tahlil, doru tefrik etmek zorundayz. Bu ülke hepimizindir. Bu vatan üzerinde yaayan her insanmzn namusudur. Temiz bir dil kullanmak, empati kurmak, erdemli olmak, meseleleri geni bir açyla ele almak öncelikle siyasi partilerin sonra da herkesin müterek sorumluluudur. Birbirimizi suçlayarak, birbirimize düman muamelesi yaparak kin ve öfkelerimizi yartrmak Türkiyeye yaplabilecek en büyük kötülüktür. Saldran, tuzak kuran, komplo imal eden, zehir saçan ekonomik çetelerin, sermaye gruplarnn, küresel tefecilerin neyi amaçladklar, nereye ulamak istedikleri vicdan sahibi her insanmzn esasen malumudur dedi.

NE EKONOM ESK EKONOM NE DÜNYA ESK DÜNYA

Bahçeli, Merkez Bankas rezervlerinin eridiine yönelik iddialara ilikin de Merkez Bankas rezervlerinin eridii yalanna bel balayan zillet ittifak, 128 milyar dolar nerede? sorusunu soracana, Türkiyenin karsnda ne aradklarn, emperyalizme nasl i birlikçilik yaptklarn, adamlklarnn nerede olduunu açklamak mecburiyetindedir. CHP yönetimi bata olmak üzere zilletin dier ortaklarnn bunu görmesi için milli duru göstermeleri, kuldan utanan, Allahtan korkan bir kalbe sahip olmalar gerekmektedir. Ne ekonomi eski ekonomidir ne de dünya eski dünyadr diye konutu.

BR DEFA SATAN HER ZAMAN SATAR

DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacann MHP ile ilgili açklamalarna tepki gösteren Bahçeli, Düne kadar AK Partinin saflarnda yer alp uzun yllar bakanlk koltuunda oturan bir çkarc ve sayyla un almaktan bahseden akn zihniyet, bizim kayyum gibi iktidarn banda durduumuzu, krizlerin de orta olduumuzu ifade etmi. Bu dönme dolabn, bu devirme siyasetçinin kimlere taeronluk, kimlere hizmetkarlk yaptn bilen biliyor, bilmeyen de yalnzca iliki alarna ve efendilerine bakarak görüyor. Biz kayyum deiliz, MHPyiz. radesi pazara çkm, geçmiinde pek çok karanlk nokta bulunan, Truva at gibi ortalkta dolaan hiç kimsenin Türkiyenin kuyusunu kazmasna da göz yummayacaz. Unutmaynz ki bir defa satan her zaman satar, kendi arkadalarna ve partisine ihanet eden, frsatn bulursa milletine ihanet etmekten de kaçnmaz. Bu tipler aslnda bizim muhatabmz deildir. Kayyumu falan geç, partine doldurduun askeri ve siyasi casuslarla birlikte geçmite yönettiin bakanlklar hangi örgütlere peke çektiini açkla. Zillet ittifak, Türkiyenin ekonomik mahvoluu üzerinden siyasi ikbal ve rant elde etmek için bütün imkanlaryla faaliyettedir dedi.

SYASETNZ YERE BATSIN

Bahçeli, CHP lideri Klçdarolunun sosyal medyadan yaynlad videoya ilikin de Klçdarolunun sanyorum u günlerde can fazla skldndan kendisine bir megale aryor olsa gerektir ki sosyal medyadan video yaynlamaya iyiden iyiye merak sarmtr. Anlalan baka ii gücü kalmam. Sayn Klçdarolu fazla zahmete girme, ksaca ben sana söyleyeyim; CHPnin bana bir kaset komplosuyla ve paraütle iner gibi gelmen, terör örgütü YPGyi kendi vatann koruyan örgüt olarak görmen, HDPyi meru sayman, terörist Demirta övmen, HDP-PKK ile ittifak kurman, yabanc büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme kurun asker olman senin lekeli mirasn olarak anlacaktr diye konutu.

CHPnin Mersinde yapaca mitingi hatrlatan Bahçeli, Terörist Demirta 24 Kasm sabah Miting yapn diyor, akamna Klçdarolu Haydi meydana diyerek bu hain çarya sarlyor, sadakat gösteriyor. Bu mudur sizin helallemeniz? Bu mudur sizin siyasetiniz? Bu mudur sizin Türkiyeye baknz? Buysa eer siyasetiniz yere batsn diyorum, hayrn görmeyin, diye niyaz ediyorum. Mersinde miting yapacana, ilk adm kan kardein HDP ile birlikte Kandilde atmann önünde hiçbir mani hal görülmemektedir. En azndan size yakacak olan budur, sizin ftratnzla da münasiptir dedi.

HEMEN SEçM, DERHAL SEçM YOK

MHP lideri Bahçeli, Klçdarolunun erken seçim çarsyla ilgili de Klçdarolu ahsma seslenerek, Yüreinde bir damla millet sevgisi varsa erken seçimin kapsn aç demi. Sayn Klçdarolu, benim millet ve vatan sevgimin fitresini versem sana ve yedi sülalene yüz yl yeter. Erken seçim yoktur, hemen seçim yoktur, imdi seçim yoktur, derhal seçim yoktur. Bu tavizsiz karar ve irade beyanna sevsen de sevmesen de alman, bununla da kalmayp riayet etmen tavsiyemdir. CHPye ve yedeklerine diyorum ki 2023 ylnn haziran ayn bekleyin, biraz daha diinizi skn ancak milletimizin skl yumruklarnn tepenize inmesi halinde de feryat figan etmekten saknn diye konutu.

BUNDAN SONRA MANSUR BEY DKKAT ETSN

Devlet Bahçeli, grup toplantsnn ardndan basn mensuplarnn sorularn da yantlad. Bahçeli, Alparslan Türke Vakfnn pazar günü MHP Kurucu Genel Bakan Alparslan Türkei anmak için düzenledii programda yaanan arbedeyle ilgili Üzücü olaylar yaand geçen hafta. MHP olarak konunun üzerinde duruyoruz. Elde ettiimiz ön bilgilere göre, Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur beyin elinin altnda gelitii kanaati hakim. Bundan sonra Mansur bey dikkat etsin. Artk kendisinin arkasnda bir ülkücü nefes vardr, her gün de takip edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git