Bahçeli: FETÖ'yle mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şunu bir defa kararlılıkla söylemek isterim ki; FETÖ ile mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir. Bu konuda tavsama olamaz, ihmal olamaz, hoşgörü olamaz. Hatırlı ve arkası olan FETÖ'cülerin korunması veya kollanması diye bir şey söz konusu edilemez" dedi.

Haberler 15.07.2019 - 02:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019 Mahalli dareler Genel Seçimleri nedeniyle tebrik ve teekkür ziyaretinde bulunmak üzere Kastamonuya geldi. Kentte ilk olarak Kastamonu Belediyesini ziyaret eden Bahçeli, MHPli Bakan Rahmi Galip Vidinliolunu, seçimdeki baarsndan dolay tebrik etti. Bahçeli, daha sonra belediye önünde toplanan kalabala seslendi. Bahçeli, yerel seçimde partilerini destekleyen Kastamonululara teekkür etti, güvenlerini boa çkartmayacaklarn vurgulad.

TÜRK MLLET YEDDEN YETME AYAA KALKTI

Devlet Bahçeli, FETÖnün 15 Temmuzda Türkiyeyi ykmak için silaha davrandn, Türk Silahl Kuvvetleri içine yuvalanan terörist bir kadronun millete ve devlete silah dorulttuunu kaydetti. 15 Temmuz darbe giriiminde 251 kiinin ehit, 2 bin 194 kiinin ise yaralandn kaydeden Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü andn söyledi. Bahçeli, 15 Temmuz darbe giriimindeki amacn Türkiyeyi içten ykmak olduunu ifade ederek, Amaç iç sava çkartmak, ülkeyi bölmek ve paylamakt. Gölbanda 51 özel hareket polisimizi ehit ettiler. TBMMye alçakça, erefsizce saldrdlar. Emniyet ve istihbarat binalar, Cumhurbakanl Külliyesi, köprüler, en ilek cadde ve bulvarlar, stratejik noktalar bombalanm, ate altna alnmt. 15 Temmuzda Türk, Türkiye ve slam dümanlar kuyrua girmiler, kudurmu gibi üzerimize gelmilerdi. Türk milletini canevinden vurmak isteyen barbarlar hiçbir vicdan ve inancn kabul etmeyecei ölçüde hunhar yöntemlere bavurmulard. FETÖ, haçllarn nam ve hesabna girerek, emperyalizmin planlarna ballk göstererek Türkiyenin varlna kastetmeye azmetmi, milletimizin uçaklaryla, helikopterleriyle, tanklaryla, dier ar silahlarla saldrya geçmiti. Ancak yanl hesap, kahraman Türk milletinden döndü. Türk milleti yediden yetmie ayaa kalkt, FETÖcü teröristleri, arkalarnda duran efendilerini, analarndan doduklarna piman etti dedi.

TÜRKYE FETÖ MUSBETNDEN KURTULMALIDIR

FETÖ ile mücadeleye deinen Bahçeli, öyle devam etti:

unu bir defa kararllkla söylemek isterim ki, FETÖyle mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir. Bu konuda tavsama olamaz, ihmal olamaz, hogörü olamaz. Hatrl ve arkas olan FETÖcülerin korunmas veya kollanmas diye bir ey söz konusu edilemez. Elbette mücadele hukuk ve adalet kümesinde yaplmaldr. Objektif kriterler, salam veriler, salkl dayanaklar ve hukuki snrlar çerçevesinde FETÖcülüü tespit edilen kim varsa, haklarnda gereken adli ilemler yaplmaldr. 15 Temmuzda bize acmadlar, biz de onlara adalet içinde acmamalyz. FETÖnün kripto damar, geride kalan kalntlar nereye kadar uzanyorsa, uzansn kesilip atlmaldr. Türkiye FETÖ musibetinden kurtulmaldr.

ESK SSTEM DARBELERE KUCAK AçMADI MI?

Bahçeli, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine sahip çklmas ve 7 Austos Yenikap diriliinin yaatlmas gerektiini söyledi. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin Türkiyenin gelecek umudu olduunu belirten Bahçeli, öyle konutu:

Cumhurbakanl Hükümet Sistemi, milli güvenlik ve beka sorunlarna yegne çözüm ve çaredir. Eski sisteme dönelim diyenlerin FETÖyle irtibat ve iltisaklar vardr. Eski sistemden medet umanlarn PKKya diyet borçlar bulunmaktadr. Bunlar icazetlidir, ikiyüzlüdür, kalpleri mühürlüdür, siyasetleri rehinlidir, zihniyetleri haciz altndadr. CHP Genel Bakannn bir yanda Amerika tipi bakanlk sistemini önerip, dier yanda parlamenter sisteme vurgu yapmas kurnazlktr, kumpastr, tuzaktr. Eski sistem, darbelere kucak açmad m? Eski sistem, ekonomik krizlere, sert kutuplamalara, derin çatmalara, vahim anlamazlklara kap aralamad m? Hangi dönem huzur yüzü gördük? Ne zaman rahat ve istikrara kavutuk? Koalisyon tartmalar ülkemizin gelecek ümitlerini tahrip etmedi mi? Cumhurbakanl Hükümet Sisteminden rahatsz olanlar vesayet özlemi çeken odaklardr. Cumhurbakanl Hükümet Sistemini karalamaya tevessül edenler gerilim dilinden, kavga üslubundan, cepheleme siyasetinden nemalanan ve yararlanan art niyetli oluumlardr. Yeni bir 15 Temmuzun olmamas için Cumhurbakanl Hükümet Sistemi güçlendirilerek, derinletirilerek, ilke ve esaslaryla kurumsallatrlarak yaatlmaldr.

YEN SSTEMN GÜçLENMES çN DESTEK VERECEZ

Bahçeli, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin henüz bir yln yeni doldurduunu hatrlatarak, sözlerini öyle tamamlad:

Elbette her yeni sistemde olduu gibi, aksayan yönler olabilecektir. Bu da gayet normaldir. Önemli olan samimi bakla, sorumluluk ruhuyla, dürüst bir vicdan eliinde yeni sistemin daha da etkin ve verimli olabilmesi için yaplmas gerekenler her neyse ona kilitlenmek, gündeme almaktr. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin rehabilite veya revizyonundan ziyade bütün ilke ve kurumlaryla devlet ve toplum hayatnda köklemesi ve kuvvet kazanmas amacyla mücadele edilmelidir. Yeni hükümet sistemini tartmaya açmak, Türkiyenin elini zayflatacak, milletimizin 16 Nisan iradesine gölge düürecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin güçlenmesi konusunda atlacak her müspet adma destek vereceiz. çünkü bizim sevdamz Türkiyedir.

Ana Sayfaya Git