Bahçeli: HDP, PKK'nın giriş kapısı, bagaj kapağıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yeter artık, sabır taşı çatladı, bıçak kemiğe dayandı. HDP, PKK’nın giriş kapısı, bagaj kapağıdır. HDP, PKK’nın mekapı çıkarıp kundura giymiş halidir. Yani HDP, PKK’nın ta kendisi, aynadaki akisidir. Bu HDP’nin kapatılması için zaman kaybetmek devletimizin egemenlik haklarına ileri düzeyde zarardır" dedi

Haberler 17.02.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, 10 ubatta Irakn kuzeyinde bulunan Gara Bölgesine yaplan Pençe Kartal-2 Harekatnn geçen cumartesi günü tamamlandn anmsatarak, harekat süresince teröristlere ait barnak, snak ve mühimmat deposu ile sözde karargah olarak kullanlan pek çok yerin tahrip edildiini bildirdi. Bahçeli, Ayn ekilde çok sayda terörist ihanetlerinin bedelini canlaryla ödemitir. Uluslararas hukuktan doan meru haklarmz sonuna kadar kullanlmtr. Dileimiz teröristlerin peinin braklmamas, döktükleri kanlarn hesabnn damla damla erefsiz varlklarndan sorulmasdr. Kandile bir afak vakti Türkün anl bayra dikilmeli, terör elebalar maaralarna gömülmelidir. Mahmurda kurulu bulunan terör kamplar yaklp yklmaldr. Ayrca PKKnn Irak-Suriye arasnda irtibat ve intikal sahalarndan birisi olan Sincarn ksa süre içinde yerle bir edilmesi, özellikle örgütün nefes ald ve kontrolünde tuttuu Pehabur snr kapsnn da temizlenmesi artk hayat memat konusudur dedi.

GARA ÖNCESYLE GARA SONRASI AYNI OLMAYACAK

Bahçeli, geçen 11 ubatta, teröristlerle girilen scak çatma srasnda Yüzba Ertu Güler, Yüzba Burak Cokun ve Astsubay Kdemli Baçavu Harun Turhann ehit dütüünü hatrlatarak, Acmz ve kaybmz bu kahramanlarla snrl kalmad. Aldmz bir baka kara haber milli yürekleri adeta kasp kavurdu. Farkl tarihlerde PKK terör örgütü tarafndan kaçrlan 13 vatandamz, 13 masum insanmz, 13 kahraman kardeimiz bir maara deliinde ba bölgelerine yakn mesafeden ate edilmek suretiyle ehit edildiler. Bu katliam yeryüzünde çok nadir görülen bir canavarlk örneidir. Ey ereften ve namustan bihaber hainler, bu kadar m alçaldnz? Bu kadar m insanlkla aranz açtnz? PKK/YPGye kol kanat geren sözde insan haklar savunucular, özgürlük simsarlar imdi ne diyeceksiniz? Bundan sonra terörle mücadele stratejisi bakmndan Gara öncesiyle Gara sonras inanyorum ki ayn olmayacaktr. Bu sefer ate yalnzca dütüü yeri yakmayacak, PKKnn yannda yöresinde saf tutan kim varsa çembere alp tepeden trnaa tututuracaktr diye konutu.

GARADA YAANAN BARBARLIK BR KIRILMA ANIDIR

Bahçeli, Türkiyenin terörün insanlk d eylemleriyle 37 yldr mücadele halinde olduunu, devlete ve hükümete bu mücadelede desteklerinin tam olduunu vurgulad. Artk bir karar arifesinde olunduunu söyleyen Bahçeli, unlar kaydetti:

Artk bir kavak noktasndayz. Ancak Garada yaanan barbarlk bir krlma andr. Evlatlarmzn kurun yedii mahalde, terörün elebalar birer birer sallandrlmazsa yüreklerimiz soumayacak, öfkemiz sönmeyecektir. Herkes tarafn ve tercihi yapmak mecburiyetindedir. Pozisyonunu, niyetini, düüncesini, iliki alarn yeni batan kontrol etmelidir. Bebek katiline sayn diyen milletvekilleri istemiyoruz. Teröriste gerilla diyen milletvekillerine katlanamyoruz. Srtn PKKya, YPGye dayayan, terörist cenazelerine katlan, icazeti Kandil ve mraldan alan hainlere milletvekillii haramdr görüündeyiz. Yeter artk, sabr ta çatlad, bçak kemie dayand. Bu mesele var olu yok olu meselesidir. p inceldii kadar incelmitir, kopaca varsa zaten kopacaktr. Gözümüzün içine baka baka hala provokasyonlarn devam ettiren mazbatal teröristlerin bulunduklar mekan; dualarla, Kuran- Kerim tilavetleriyle, kurbanlarla ve bir Cuma günü açlan Gazi Meclis olamaz, olmamaldr. HDP, PKKnn giri kaps, bagaj kapadr. HDP, PKKnn mekap çkarp kundura giymi halidir. Yani HDP, PKKnn ta kendisi, aynadaki akisidir. Kald ki seri bir katilin iledii cinayetleri lanetlemesi abesle itigaldir. HDPnin ipi ve iradesi Kandildedir. Peki tüm bu olan bitenler karsnda HDPnin kapatlmasna yönelik ksa metrajl üç maymun oyunu sahne almaya inat ve srarla devam edecek midir? HDP kapatlmadan, PKKnn ayan TBMMden kesmenin bir baka formülünü bilen ve bizi de bilgilendirmeye hazr olan aslan parças bir demokrat var mdr? Bu milletvekillerinin ve dier HDPlilerin milletin vergileriyle ald maa haramdr, zkkmdr. Ve bu HDPnin kapatlmas için zaman kaybetmek devletimizin egemenlik haklarna ileri düzeyde zarardr.

TÜRK MLLET BÖYLES BAYAT NUMARALARI YUTMAZ

Bahçeli, CHPnin Gara ehitleri için yaymlad taziye mesajna ilikin ise, Ya HDPnin dostu olan CHPye ne demeli, bu partinin yönetimine musallat olan HDP lobisini nasl deerlendirmeli? CHP Genel Bakan Klçdarolu bata olmak üzere, kes kopyala yaptr türünden taziye mesaj yaymlayan CHPli yöneticilerin PKKy açkça, dosdoru biçimde ve ismini zikrederek lanetlemedii anlalmtr. PKKy afie etmeden, yalnzca terör örgütü sözleriyle melanet terör saldrsn knamak kirli ve kurnaz bir taktiktir. CHP yönetimine sesleniyorum; Gara katliamcs PKKy saklamak ne size ne de gayri meru dostunuza hiçbir ey kazandrmayacak, bilakis aziz milletimizin gözünden ve gönlünden daha da düürecektir. Korkmayn, çekinmeyin, HDPye ve bölücü terör örgütüne verilmi bir sözünüz yoksa PKKya katil demek, ekya demek, terörist demek, cani demek size ancak onur, ancak eref, millet nezdinde de itibar kazandracaktr ifadesini kulland.

ANAYASA MAHKEMES KME HZMET ETMEKTEDR?

Bahçeli, Anayasa Mahkemesinin baz kararlarn eletirerek, Ne hikmetse hak ihlalleri hep aibeli ve hakknda soru iaretleri olan isimlerle ilgili verilmektedir. Ayn Mahkeme, 25 ubat 2016 tarihinde Can Dündar, 9 Haziran 2020 tarihinde terörist Demirta hakknda hak ihlali yapldn kararlatrmtr. 22 Mays 2019 tarihinde de, Osman Kavalann tutuklanmasnn hukuki olmad gerekçesiyle kii hürriyeti ve güvenlii hakknn ihlal edildiine ilikin iddiay da oybirliiyle kabul etmitir. Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararlarn fütursuzca verirken milletin haklarn hiç hesaba katmad, dikkate almad çok net bir ekilde görülmektedir. Bu Anayasa Mahkemesi kime hizmet etmektedir, kimin mahkemesidir? Hak konusu srf Türkiyenin anayasal düzenini bozmak için uraan ve ihanete kap kulluu yapanlar için mi geçerlidir? Yurt dnda yaayan bir casusun nasl bir hakk vardr ki ihlal edilmi olsun? Bir teröristin ne hakk olacaktr ki, Anayasa Mahkemesi buna çanak tutsun? Bizim görüümüz udur; Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa, Türkiyenin egemenlik ve tarihsel haklarn çineyenlere ihlal gerekçesiyle destek vermeyi sürdürecekse, derhal kendini feshetsin, bandaki zat da gecikmeden istifa etsin. Yeniden milli varlmza layk, adalet ve hukuk ölçülerimize müzahir bir yüksek mahkemeyi kurmasn Allahn izniyle baarrz, buna da muktediriz. Ne tuhaf bir tecellidir ki, Anayasa Mahkemesinin kararlaryla küresel çevrelerin ülkemize dikte ve dayatmalar manidar düzeyde benzerdir dedi.

ABDNN GARA VANDALLIINI BLMEMES, PKKNIN DERMENNE SU TAIMAKTIR

Bahçeli, ABD Dileri Bakanlnn Gara katliamyla ilgili yapt açklamaya da tepki göstererek, öyle konutu:

PKK/YPGyle kurduklar aibeli ibirliini adeta tescil etmitir. Bu açklamada deniyor ki; Eer Türk vatandalarnn ölümünün, terör örgütü PKK tarafndan gerçekletirildii doruysa, bunu olabilecek en güçlü ekilde knyoruz. Demek ki, hala inanmyorlar; çünkü ilerine gelmiyor, haber kaynaklar da PKKdr, bölücü çevrelerdir. Dünya üzerinde bir kuun uçuunu bile takip eden ABDnin Gara vandalln bilmemesi, ne yaandn örenmemesi aklmzla alay etmek, PKKnn deirmenine su tamaktr. Yine ABDli baz senatörlerin Bakan Joe Bidene 9 ubat 2021 tarihinde gönderdikleri ve Türkiye husumetiyle kaleme aldklar karanlk mektup hakkmz ve hukukumuzu karalama teebbüsünden baka bir manaya gelmemektedir. ABD Senatosunun PKK ve FETÖ propagandasna alet ve arac olmas garabet ötesi bir uursuzluk ve samimiyetsizlik örneidir. 15 Temmuzu sulandrma araylar, terör saldrlarna gölge düürme çabalar, Türkiyenin bamsz karar almasn sabote etme gayretleri iki ülke arasndaki köprüleri dinamitlemektedir. Türkiye çok cepheli bir mücadele halindeyken, yüksek mahkemenin hak ihlali kisvesiyle hakszla göz yummas, ülkemizin elini kolunu balamaya çalmas vatan ve millet sevgisiyle badamayan, adalet ve hukuk mantyla örtümeyen sorumsuzluktur. Bir kez daha diyorum ki, CHP Milletvekilinin dokunulmazlnn kaldrlmasyla ilgili konu Karma Komisyona ve Meclis Genel Kuruluna geldii takdirde MHP tutarl davranacak ve dokunulmazln kaldrlmas yönünde oyunu kullanarak tarafn gösterecektir.

Ana Sayfaya Git