Bahçeli: HDP'nin kapatılması, AYM'nin namus borcudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi'nce (AYM) iade edilen HDP'nin kapatılmasını esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilecektir. HDP'nin kapatılması, siyasetten, demokrasiden kaydının silinmesi hepimizin özellikle AYM'nin namus borcudur" dedi.

Haberler 09.06.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda yapt açklamada; Marmara Denizinde görülen deniz salyas istilasnn çevre üzerinde daha kararl, daha dürüst, daha derinlikli düünmelerine yol açtn belirtti.

KÖKSÜZ VE KLKSZ MUHALEFET ANLAYII KARIMIZDA

Bahçeli, Millet ttifaknn siyasetini Türkiyeye kar konulandrdn kaydedip, öyle konutu: Ülkemizdeki muhalefet, iktidar düürmek için vatan bile düürmeye hazrdr. Ancak bu vatan dümeyecek, Türkiye yenilmeyecek, Türk milleti zillete boyun emeyecektir. CHP ve Pin siyasi iradesi güdümlüdür, tarlalar sürülmütür, harman yerleri haciz altndadr. CHP ile Pin gizli ve kaprisli orta HDP, 2023 ylnda yaplacak Cumhurbakanl seçimi konusunda ortak aday çkarmann ciddi bir seçenek olduunu açklamtr. Cumhur ttifakna kar güç birlikteliinin baarl olaca iddialar bölücü azlarn kesintisiz propagandas haline dönümütür. HDP, CHP ile Pi çoktan kafeslemi, üzerlerine de kilidi vurmutur.

HDPNN KAPATILMASI ARTIK HUKUKUN KONUSU

MHP lideri Bahçeli, HDPnin kapatlma süreciyle milletvekillerinin dokunulmazlk dosyalarnn görüülmesinin yavaladn söyledi. Bahçeli, HDPnin eylemleri, devletin bamszlna, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüüne, insan haklarna aykr bulunmutur. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organlar, üyeleri ve tekilatlar vastasyla suç iledii, ilenmesini tahrik ve tevik ettii somut delillerle belirtilmitir. Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesine çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçenei de kalmamtr. Türkiye, vatan topraklarnda ve snr ötesinde teröre kar kazanm olduu muazzam üstünlüü TBMMde kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez. HDPnin kapatlmas artk hukukun konusudur, bu kanl ve karanlk sayfa açlmamak üzere kapatlmaldr. diye konutu.

AYMNN NAMUS BORCU

Bahçeli, Türkiye çi Partisi (TP) stanbul Milletvekili Ahmet kn sözlerine tepki göstererek, unlar kaydetti: TPli bir milletvekilinin, Bu devlet katil, bu devleti ykmamz gerekiyor; evet Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir iftiralar karsnda ne yapacaz? Bu hainin dokunulmazln kaldrp doruca adalete teslim etmeyecek miyiz? Düünebiliyor musunuz, böyle bir alçak TBMMde bizimle ayn havay teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz, devletin her imkanndan istifade ediyor, hazinesinden maan alyor. HDPlilerin fütursuzluundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti katil olsayd bugün bulunduu yer TBMM deil mezarlk olurdu. HDP, terör örgütünün Meclise szm nifak uadr ve HDPnin kapatlmas, siyasetten, demokrasinden kaydnn silinmesi hepimizin özellikle Anayasa Mahkemesinin namus borcudur. Hemen hemen her gün ehit veriyoruz.

TÜRKYENN ERKEN SEçM GÜNDEM YOK

MHP lideri Bahçeli, Afyonkarahisarn Sinanpaa ilçesine bal Güney beldesinde yaplan yerel seçimin sonuçlarnn yöre halkna hayrl olmasn dileyerek, Tekraren ifade ediyorum; Türkiyenin erken seçim, diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri bo araylardan vazgeçmelidir. Cumhur, geleceine sahip çkacaktr. Cumhur ttifak milletimizin hizmetkar, büyük Türkiyenin de mimardr. Cumhur ttifak pazarlk deil milletin nazarlk ittifakdr. Her ey Türkiye içindir. Yüzümüz de yüreimiz de sonuna kadar Türk milletine dönüktür diye konutu.

Ana Sayfaya Git