Bahçeli: HDP'yle ortaklık PKK'yla ortaklıktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP, terörist devşirme mekanizmasını ara durağıdır. HDP'nin ön kapısından giren, arkadan silahlanarak terörist kamuflajı giyerek çıkmaktadır. HDP'ye destek PKK'ya destektir. HDP'yle ortaklık, PKK'yla ortaklıktır" dedi.

Haberler 11.10.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, partisinin Ankara Ticaret Odas Fuar ve Kongre Merkezinde düzenledii Türkiyenin Asli Gücü Analar Baclar Kurultayna katld. Burada konuan Bahçeli, kurultayda emei geçenlere teekkür etti. Bahçeli, 3 Eylül 2019da bir grup annenin HDP Diyarbakr l Bakanlnn önünde oturma eylemi balattn, bu protestonun dalgalar halinde zmir, Van, Hakkari, rnak, Mu ve Almanyaya kadar yayldn söyledi. Daa zorla, tehditle, baskyla veya akllar çelinip kandrlarak götürülenlerden 32sinin geri dönüp anneleriyle kucaklatn belirten Bahçeli, Analarn nefesi kanl örgüt PKKnn ensesindedir. HDP, terörist devirme mekanizmasn ara duradr. Bu bölücü ve ykc terör partisinin ön kapsndan giren, arka kapsndan PKKnn kamplarna, maara deliklerine yollanmaktadr. HDPnin ön kapsndan giren, arkadan silahlanarak terörist kamuflaj giyerek çkmaktadr. Bu itibarla HDP eittir PKKdr, YPGdir, PYDdir, bundan mülhem terörizmin siyasi organizasyonudur. Hiç kimse aklmzla alay etmesin. Bir yanda yandalarn ölüm oruçlarna mahkum eden, dier yanda tka basa kebap yiyen bölücü kebapçlardr. HDPye destek, PKKya destektir. HDPyle ortaklk, PKKyla ortaklktr dedi.

PKKNIN HDP SML AYAI KIRILMALIDIR

Bahçeli, HDPyi meru görmenin analara hakaret, baclara hürmetsiz, ehitlere ve gazilere ise hyanet olduunu belirterek, HDPnin kapatlmas, analarn yüreklerine su serpecektir. HDPnin kapatlmas analarn ümitlerini yeertecek, derin bir nefes aldracaktr. Dökülmü ehit kanlarnn yerde kalmamas için PKKnn HDP isimli aya krlmaldr, kapsna da hiçbir maymuncukla açlmayacak bir kilit aslmaldr. HDP/PKK varsa çocuklar, gençler güvende deildir. HDP/PKK varsa milli geleceimiz, ekonomimiz, sosyal barmz, toplumsal huzurumuz güvenceden mahrumdur. Geldiimiz bu aamada teröristlerin ne yatacak bir yeri, ne kaçacak bir meskeni, ne de saklanacak emniyetli bir alan kalmtr. Bölücü teröristler, bölücü siyasiler gibi adaletin karsnda hesap vereceklerdir diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE SLAH VERMEK SUçTUR

Bahçeli, teröre yardm ve yataklk yapan muhasm güçlerin Türk milletinin sabrn zorladn söyleyerek, unlar kaydetti:

Türkiyenin Suriyedeki askeri varln, ABDnin ulusal güvenliine kar allmadk ve olaanüstü bir tehdit olarak deerlendiren ve bunu Temsilciler Meclisine bir mektup vastasyla bildirerek yazya döken Biden yönetimi bize göre artk bir karar vermelidir. ABD, terör örgütleriyle mi müttefik yoksa Türkiyeyle mi müttefiktir? ABD, PKK/YPG/PYDnin stratejik orta mdr? Yoksa Türkiyenin mi stratejik ortadr? ABD yönetimi dost mudur düman mdr? Terör örgütlerine silah vermek, para vermek, eitim destei vermek, uluslararas hukuk çerçevesinde söylersek suçtur, insanlk deerleri adna utanç verici bir rezalettir. ABD, Suriyeden çekiliyormu, geride 900e yakn asker brakyormu. Bunlarn hepsi yalan, hepsi uydurma, hepsi temelsizdir.

ANALARINIZA KOUN, ONLARLA KUCAKLAIN

Bahçeli, bugüne kadar Diyarbakr annelerini ziyaret etmediini, partiyi temsilen herhangi bir heyet de göndermediini belirterek, öyle konutu:

çünkü konuyu siyaset ve partilerüstü ele aldm. çünkü Cumhurbakanndan devletin dier bütün kademelerine varncaya kadar analarn haysiyetli mücadelesinin yannda kararlca ve ikna edici ekilde durulduunu gördüm, Cumhur ttifaknn orta olarak sürece destek oldum. Bunun yan sra annelerin meru eylemlerini yakndan takip ettim, hepsinin tepkisini saygyla karladm, yaptklarn kukusuz doru buldum. Türkiyenin bu kadar nazik döneminde, evlatlarna çarda bulunan annelerin sesi her yerde çnlamakta, samimi çarlar geni bir corafyada yanklanmaktadr. u anda dada veya bir baka yerde terör baronlarnn tasallutu altnda bulunanlara diyorum ki; bölücü örgüt PKKdan bir an önce kurtulun, analarnza koun, onlarla kucaklan.

KADINA DDET SORUNU çÖZÜLMEDEN, HAYAT BZE ZNDANDIR

Bahçeli, 2020de 527 kadnn cinayete kurban gittiini, bu yln ilk 9 aynda ise yaklak 100 kadn cinayeti ilendiini söyledi. Masum bir kadna el kaldrmann, hayatna son vermenin barbarlk ve alçaklk olduunu belirten Bahçeli, unlar söyledi: Gerekçesi ne olursa olsun; kadna iddet sorunu çözülmeden, uzanan vahi eller krlmadan, daha da önemlisi iddete müzahir psikolojik ve sosyolojik faktörler köreltilmeden hayat bize zindandr. Kadn cinayetleri kesilmeden insanlk deerlerini azmza almay hak göremeyiz. Akan kan durdurmal, iddet ve cinayetlere yol açan sosyal, ekonomik, psikolojik açmazlar mutlaka rehabilite ve tedavi etmeliyiz. Aksi halde kadna iddetin dozajndaki art, Allah muhafaza, toplumsal huzur, asayi ve dengeyi hepten mahvedecek, geriye sadece ykm ve harabeden baka bir ey kalmayacaktr.

Ana Sayfaya Git