Bahçeli: İbreti alem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin, "Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri, demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspı, milli iradeye doğrultulmuş silahtır. İbreti alem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir. Arkasında kim var, önünde kimler duruyor, alayı ortaya çıkarılmalı ve milletimize teşhir edilmelidir" dedi.

Haberler 07.04.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, koronavirüs kaynakl vaka ve vefat saysnda tedirgin edici bir art olduunu bildirdi. Saln her eyin ba olduunu vurgulayan Bahçeli, kendilerine düen görevin kontrollü ve tedbirli bir hayat planlamas olduunu söyledi. Bahçeli, Dünya genelinde hala Covid-19un tedavisinde kullanlan aya eriim zorluu yaayan ülkelerin varl biliniyorken, Türkiyede yaplan a says 17 milyonu bulmutur. Hatta yerli a üretimi konusunda ümit verici gelimeler yaanmaktadr. nanyorum ki, güç birlii yaparak, inanç birlii yaparak, kurallara harfiyen uyarak musallat olan musibeti Allahn izniyle yeneceiz. Salk Bakanlmza güveniyoruz dedi.

MONTRÖ, KIRMIZI çZGMZDR

Bahçeli, önce 126 eski büyükelçinin sorunlu ve üpheli bildiri yaymlandn belirterek, bu kiiler arasnda yer alan parti üyesi ve Aydn eski milletvekili Erturul Kumcuolunu kesin ihraç talebiyle ve tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevk ettiklerini anmsatt. Bahçeli, Türkiyenin 4 Nisanda 104 emekli amiralin bir nevi muhtrasyla sarsldn belirterek, Öncelikle unu ifade etmek isterim ki, 1936 tarihli Montrö Boazlar Sözlemesi Lozan Antlamasnn tamamlaycs bir halkas, ayrlmaz bir parçasdr. Ayn zamanda bizim krmz çizgimiz, Karadenizin bar ve istikrar güvencesidir. Kald ki, hiç kimsenin de Montrö Boazlar Sözlemesini tartmaya açt, feshedelim dedii falan da yoktur. Türkiyenin kendi egemenlik sahasnda iç deniz yolu açmasnn Montröyle nasl ba kurulmaktadr? diye konutu.

104LÜKLER BÜYÜK BR SUç LEMTR

Bahçeli, emekli amirallerin yaymlad bildiriye ilikin, Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral, Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe kar namus, ühedaya da vefa borcudur. Dünyann olaanüstü bir dönemden geçtii, ülkeler aras cephelemenin derinletii, Türkiyeye yönelik husumet blounun kalabalklat bir zaman aralnda, demokrasi dümanlarna yeil k yakan, gel gel yapan 104lükler büyük bir suç ilemilerdir. Bu suç cezasz kalamaz, kalmayacaktr diye konutu.

BU çARI BAL GB DARBE çARISIDIR

Bahçeli, baz sözde hukukçular ve siyasetçilerin, emekli amirallerin yaymlad bildiriye demokrasi çars dediini belirterek, Neymi, düünce ve ifade özgürlüüne sayg esasm. Bu çar bal gibi darbe çarsdr. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gasp, milli iradeye dorultulmu silahtr. Emekli ve erdemsiz bu amiraller bildiride aynen öyle tehdit savurmulard Aksi halde Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalml ve bekas için en tehlikeli olaylar yaama risk ve tehdidiyle karlaabilecektir. Bu ifadeler neyin dayatmas, neyin habercisidir? Aksi halde diye balayan muhtra bildirisinin neresi ifade özgürlüü, neresi demokrasi çarsdr? Buna demokrasi ve ifade özgürlüü diyenler vesayetçi odaklar, demokrasi kartlar, emperyalizm piyonlar, Türkiye dümanlar, damgal darbe çrtkanlardr. Akllar sra, 15 Temmuzun rövann almaya çalan, ara rejim özlemiyle yanp kavrulan utanmazlara Türk milleti haddini bildirecek güce de cesarete de hamiyete de fazlasyla haizdir. Hiç kimse sinir uçlarmzla oynamasn. Darbeler sayfas kapanmtr. Kahraman Türk Silahl Kuvvetlerimizi hiçbir alçak tahrik edemeyecek, karanlk bir tünele çekemeyecektir ifadesini kulland.

RÜTBELER SÖKÜLMELDR

Bahçeli, bildiriye imza atanlarn hesap verme vakti geldiini söyleyerek, Bir kez daha söylüyor ve beklentimizi açklyorum; breti alem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik haklar ellerinden alnmal, emekli maalar kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruturma derinletirilerek tekemmül ettirilmelidir. Arkasnda kim var, önünde kimler duruyor, alay ortaya çkarlmal ve milletimize tehir edilmelidir dedi.

GÖRÜNMEYEN MZA KILIçDAROLUNA AT

Bahçeli, bildiriye kar muhalefet partilerinin tutumunu da eletirerek, Bizi bir baka dehete düüren husus ise 4 Nisan bildirisine yönelik muhalefet partilerinin ald sakat ve sancl pozisyondur. CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters dümütür. Bir kez daha darbe hasreti çeken çapulcularla birlemitir. Ve 4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzas Klçdaroluna aittir. CHPli bir grup bakanvekili de emekli amiralleri kastederek, Vatansever eletirileri tebrik ediyorum diyecek kadar alçalabilmi ve seviyesizliin markas olmutur. Türk milletine parmak sallamann ad ne zamandr vatanseverlik olarak tanmlanmaktadr? Bu dil, kepaze bir dildir, bu dil zehir ve zillet dilidir deerlendirmesinde bulundu.

HDP KAPATILMALIDIR

Bahçeli, Anayasa Mahkemesinin HDPnin kapatlmas hakkndaki iddianameyi iade ettiini anmsatarak, unlar kaydetti:

Gerekçe olarak usul eksiklikleri gösterilmitir. Terörle mücadele kararllnn zirve yapt, kahraman güvenlik güçlerimizin can pahasna mücadele ettii bir süreçte, Anayasa Mahkemesinin HDPyi arkalayan ve kollayan tutumu bizim nazarmzda hükümsüz, milli vicdanda yok hükmündedir. Anayasa Mahkemesi adil ve hakkaniyetli bir karar vermemitir. Halen Anayasa Mahkemesi Bakanl makamn igal eden ahsn, geçmite Polis Akademisi Bakanyken, 1 Austos 2009 tarihindeki PKK açlmna nasl ev sahiplii yaptn, 12 kötü adam nasl arladn, o görevdeyken hangi aibeli ilere kartn biz gayet iyi biliyoruz. O tarihlerde Polis Akademisinde sözde Kürt çaltay düzenleyen zat bugünün Anayasa Mahkemesi Bakandr. Bu ahsn HDP duyarll, ihanet ve çözülmeye tenelii yeni bir vaka deildir. Anayasa Mahkemesinin mevcut haliyle milletimizin vicdannda karl yoktur ve Mahkeme Bakannn tarafszl söz konusu deildir. Bu mahkemenin kapsna kilit vurularak yeni batan yaplandrlmas bir adalet, siyaset ve demokrasi sorumluluudur. Yargtay Cumhuriyet Basavclnn iade edilen iddianameyi vaki eksiklikleri gidererek süratle Anayasa Mahkemesine tekrar göndereceini, usul açsndan ilgili mahkemenin iddianameyi iade hakknn artk bulunmadn açk seçik ifade etmek isterim. PKKnn siyaset aya HDP kapatlmaldr.

Ana Sayfaya Git