Bahçeli: İktidar Ramazan Bayramı öncesi adım atarsa af çıkmasında yarar var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Temennim odur ki Ramazan Bayramı öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adım atarsa o bakımdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Böyle bir affın yeni bir cumhuriyet hükümeti sisteminin oluşturduğu dönemde, bütün siyasi partilerin desteğiyle çıkmasında yarar vardır, diye düşünüyorum" dedi.

Haberler 02.06.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, parti genel merkezine teekkür ziyaretine gelen Mahkum Yaknlar Dernei Enver Ylmaz ile yaknlar cezaevinde tutuklu bulunan aileleri kabul etti. Bakan Ylmaz ve mahkum yaknlarnn MHPyi ziyaretinden memnuniyet duyduunu belirten Bahçeli, hükümete af çarsn yineledi. MHP olarak bu konuda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan MHP Lideri Bahçeli, unlar söyledi:

AF çARISINI YENLED

u an cezaevlerimizde 235 bini bulan mahkum ve tutuklu bulunmaktadr. Bunlarn içerisinde büyük çounluk kader mahkumu olarak nitelendirdiimiz kiilerdir. Cezaevi artlar bu kadar kalabalk mahkumu tayabileyecek durumda da deildir. Bu sebepten dolay, yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir balangç var Türkiyede. Üç evreli bir sistem deiiklii söz konusu. Bunlardan bir tanesi, çok partili siyasi hayatm imdi de cumhurbakanl hükümet sistemidir. Türkiyede bu önemli ve köklü deiiklikte toplumu rahatlatmak, onlar huzura kavuturmak, kader mahkumu olan insanlarmz ve ailelerini buluturmak. Nasip olursa benim kanaatim, tabi bunu Mecliste yapabilecek saysal gücümüz yok. Ama temennim odur ki inallah Ramazan Bayram öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adm atarsa o bakmdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuyu istismar etmiyoruz. Siyasi olarak kullanmyoruz. Bunlar biz geçmi dönemlerde de yaadk. çok sayda af çkmtr. Bu defa da böyle bir affn yeni bir cumhuriyet hükümeti sisteminin oluturduu dönemde, bütün siyasi partilerin desteiyle çkmasnda yarar vardr, diye düünüyorum. Allah hepinize sabr versin. nallah sonu da hayrl olur.

Mahkum Yaknlar Dernei Enver Ylmaz da MHP Lideri Bahçeliye teekkür etti. Bahçeli, daha sonra mahkum yaknlaryla fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git