Bahçeli: İP ve CHP, PKK'nın mandası altına girmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun amacı ve yapmak istediği etnik temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kast etmektir, küresel bir senaryo çerçevesinde sözde Kürdistan'ın kuruluş temellerine harç karmaktır. CHP artık HDP'dir, HDP zaten PKK'dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK'nın mandası altına girmiştir" dedi.

Haberler 24.09.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Lideri Bahçeli, yapt yazl açklamada, Osmanl mparatorluunun son dönemlerini de kapsayacak ekilde geride kalan 1,5 asrn perdesi aralandnda, sömürgeci güçler tarafndan önce sorun tanm ve tarifinin yapld, ardndan ihanet, istila ve igal projelerinin devreye alndnn bariz olarak görüleceini belirterek, unlar kaydetti:

Her seferinde yapay sorunlara çözüm tekliflerinin dayatlmas, ya devletimizin ya da insan ve toprak varlmzn ackl ve kanl çözülmesiyle sonuçlanmtr. Bu meyanda zillet çark sürekli dönmü, hyanet mesaisi devaml surette ilerlik ve ilevsellik kazanarak bugünlere kadar gelmitir. Sözde Kürt sorunu emperyalistlerin hiç taviz vermedii, ibirlikçilerinin hiç vazgeçmedii bir istismar, bir inkar, bir ihanet mekanizmas olarak kullanlmtr. Herkesi uyaryorum; kökeni, mezhebi, dili ve yöresi ne olursa olsun, Türkiyede tek bir insanmz bile sorun deildir veya siparii Türkiye dümanlar eliyle verilen yma bir sorunun parças görülemeyecektir. Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, baka bir ifadeyle Kürt kökenli kardelerimi sorun olarak iaretlemek, hatta filemek demektir. Bunun ad da vatana ve millete ihanettir. Cumhuriyet Halk Partisiyle Pin ayn anda HDPyi meru organ görüp sözde Kürt sorunu üzerinden PKKya zeytin dal uzatmalar terörizmin deirmenine su tayan bedhahlktr.

CHP GENEL BAKANI TARH BR YANLIIN çNDE

Kalbinde vatan sevgisi olup da HDPnin PKK demek olduunu bilmeyen, görmeyen ve idrak etmeyen olmadn iaret eden Bahçeli, öyle dedi:

HDPyi meru görmek, meruiyet kavramna vurulmu pasl zincirdir. CHP Genel Bakan, tarihi bir yanln içindedir. P yönetimi, terörizmin pençesinde güç ve iktidar devirmenin izindedir. Karmzdaki tablonun makul ve münasip tek bir yan bile asla gösterilemeyecektir. Anlalan odur ki; HDP, zillet ittifaknn dier ortaklarn kap kulu, siyasi kukla, kürek mahkumu haline çevirmitir. Oy için, iktidar için, koltuk için, makam için Türkiye dümanlarnn bayatlam projelerine tutunanlar, bununla da kalmayp kuvveden fiile geçenleri Türk milleti affetmeyecektir. Anayasa Mahkemesinin HDPnin kapatlmasn esas alan davay görütüü srada, CHP Genel Bakannn sivri çk akllar bulandrm, kukular arttrmtr. CHP ile Anayasa Mahkemesi arasnda kirli bir temas hatt kurulup kurulmad, HDPnin aklanmas maksadyla kripto mesajlarn karlkl gidip gelmedii herkesin merak konusu haline gelmitir. Zamanlama itibaryla çok manidar olan bir dönemde HDPyi meru görmek, meruiyet çemberine almaya heveslenmek Anayasa Mahkemesi üzerinde fiili bask kurmak anlamna gelecektir. CHP Genel Bakannn kulana ne fsldanmsa, önüne koyulan ödev listesi neleri ihtiva ediyorsa aynsyla tatbik ve telaffuz edilmektedir. Birlemi Milletler 76nc Genel Kurulunun yapld bir tarih aralnda, Cumhurbakanmzn isabetli ve küresel vicdann dikkatini çeken konumasnn yapld esnada, CHP Genel Bakannn gündem ve güven kirliliini tetiklemesi, buna Pin heyecanla itirak etmesi sadece küstahlk deil, ayn zamanda müptezelliktir.

BU ÜLKEDE BR SORUN VARSA O DA TERÖRDÜR

CHPnin bölücülüün ve terörizmin siyaset aya olmaya, HDPden daha çok yatkn ve meyyal olduunu vurgulayan Bahçeli, açklamasnn devamnda unlar söyledi:

Klçdarolunun kahraman gazilerimizle bulumasnda onlarn gözünün içine nasl bakt, yüreinin szlayp szlamad ayrca tartlmas gereken bir muammadr. Bu ahsa kalpak giyip poz vermek deil; sar, krmz, yeil pou takp ittifak ortaklaryla kucaklamas daha çok yakacak, en azndan daha gerçekçi bir fotoraf vermi olacaktr. Sözde Kürt sorununu ifade eden kim varsa PKKnn yannda hizaya girmi, bölücülüün azyla konumu saylacaktr. Terörist Demirtatan selamsz Babacana, serok Ahmetten satlm kalemlere varncaya kadar Kürt kardelerimizi sorun olarak gören ve gösteren güruhun ne vatan sevgisi ne de millet mensubiyeti kalmtr. Klçdarolunun bu ülkeye bar dostlarmzla getireceiz demesi, adeta Türkiyede sava varm gibi ima ve ihsasta bulunmas derin bir yarlma, vahim bir krlma halidir. Dostlar kimdir, bar ne demektir? Düman dost gören bir anlayn vatan karanla, milleti uçuruma çekmesi kaçnlmaz bir hayat ve siyaset gerçeidir. Bir baka ifadesinde KHK kapsamnda görevden alnan herkesi görevlerine iade edeceim açklamas 15 Temmuzun siyasi dayanan, FETÖye duyduu gizli sevday deifre etmekle kalmam, Pensilvanyal caniyle kurduu dirsek temasn da gözler önüne sermitir. Bu ülkede bir sorun varsa o da terördür ve ona destek veren siyasi mihraklardr. CHP yönetimi, yüz kzartc bir haldedir. Türkiyenin milli varln, milli bekasn, milli kimliini zedelemek, dahas zehirlemek için kuyrua giren alçaklarn oyunca, siyaset uadr.

KILIçDAROLUNUN AMACI KÜRDSTANIN KURULU TEMELLERNE HARç KARMAKTIR

Yanndaki ve yöresindeki dier partilerle milli utanç haline gelen CHPnin, PKKnn dümen suyuna, FETÖnün çekim alanna girmesinin rezaletin daniskas olduunu belirten Bahçeli, öyle devam etti:

Sözde Kürt sorununun çözüm adresi olarak siyaset ve TBMMnin gösterilmesi ise millet iradesini hain bölücülere lekeletme itah ve itiyakdr. Buna da hiç kimsenin hakk olamayacaktr. CHP ve Pin medya üzerinden HDP ile pazarl younlatrmalar, PKKya sevimlilik ve irinlik gösterme çabalar bölücü odaklara cesaret alam, nitekim yarn ne yapacaksnz? sorusuna cevap aranmaya balanmtr. Klçdarolunun amac ve yapmak istedii etnik temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kast etmektir, küresel bir senaryo çerçevesinde sözde Kürdistann kurulu temellerine harç karmaktr. Terörle mücadele fedakarca ve kahramanca devam ederken, 350 milyar dolar dorudan, 1 trilyon dolar dolayl olmak üzere ar bir maliyete aziz milletimiz katlanmken, bebek katillerini meru görmek, bunlarla görüme, konuma, anlama artlarn tesis etmeyi hedeflemek zulümdür, zillettir, Türkiye husumetidir. 1984 ylndan bu tarafa on binlerce ehidimizin kan dökülmütür. Masumlar can evinden vurulmutur. çocuklar yetim, gelinler dul, analar babalar yüreklerindeki acyla kalmlardr. Terör örgütünün darbe üstüne darbe yedii bir dönemde HDPyi meru ilan etmek PKKya el uzatmak, kol kanat germek, mücadele kararlln tartmaya açmaktr. Zillete düenler ne yapsa, neyi söylese botur, bölücü terörün kökü kaznmal, bir daha dorulmamak üzere beli krlmaldr. Terörle mücadelenin adresi de vatanmzn her köesi, mücavir topraklarda tehdit saçan her kaynaktr. Zillet ittifaknn dile getirdiinin aksine siyasette konumakla vakit kaybedilmeden; dada, ovada, ehirde hainlerin ba ezilerek devletin hükmü ahsiyetiyle ve milletimizin haysiyetli duruuyla teröristlere ezici cevap verilmelidir.

DEMOKRATK HESAP GÜNÜ UZAK DELDR

HDP, yabanclarn ve Kandil çetesinin esaret tasmasyla sözde siyaset yaparken CHPnin de bu tasmaya özenmesinin ve talip olmasnn hakikaten milli bir felaket olduunu söyleyen Bahçeli Klçdarolu, HDPnin girdabnda boulacaktr. CHP yönetimi, PKKnn ve FETÖnün tuzanda kaybolacaktr. P teslimiyetçi ve HDPyi Kürt siyasi hareketi gören siyasi pespayeliinin bedelini millet nezdinde ödeyecektir. Türk milleti, bölücülüü ve kalabalklaan siyasi bölücüleri tarihin çöp sepetine frlatp mukadderatna, mukaddesatna ve bin yllk kardelik hukukuna cesaretle sahip çkacaktr. Kardeliimizin ve milli varlmzn arasna etnik fitne sokmaya ve bu temelde bir ayrma süreci balatmaya çalanlar eninde sonunda piman olacaklardr. Cumhur ttifak ve Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiyeye çok ar bir faturas olacak terör ittifakn ne pahasna olursun durdurmaya azimli, kararl ve hazrdr. Herkes vakit çok geç olmadan akln bana toplamal, Türkiyenin gelecei ve kaderi üzerinde ölümcül bir kumar oynamaktan vazgeçme basiretini gösterebilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi, hangi etnik kökenden gelirse gelsin Türk milletine ortaklaa vücut veren bütün vatandalarmz büyük Türk milleti ailesinin ayrlmaz bir parças olarak bütünüyle kucaklayan bir siyasi anlayn temsilcisidir. Bin yldr birlikte yaadmz, ortak kardelik hukuku ve akrabalk balar gelitirdiimiz Kürt kökenli kardelerimiz Türkiye Cumhuriyetinin eit haklara sahip onurlu bireyleridir. PKKyla dayanma içinde etnik bölücülük hevesi peinde koanlara, Kürt kardelerimiz göz yummayacaktr. CHP artk HDPdir, HDP zaten PKKdr, nihayetinde P ile CHP de PKKnn mandas altna girmitir. Temel sakatl etnik bölücülük sorununu Kürt kökenli vatandalarmzn tamamn ilgilendiren ve kapsayan bir sorun olarak takdim edilmesi ve ayrtrc bir zeminde çözüm araylarna girilmesidir. Türk milleti bu kokumulua izin vermeyecektir. Bölücü terörün taleplerini tüm Kürt kökenli vatandalarmza yaygnlatrmaya çalmak, PKKnn bunlarn tümünün sözcüsü ve temsilcisi olduu anlamna gelecektir. Böyle bir yaklam Kürt vatandalarmzn çok büyük çounluuna yaplacak bir hakaret olacak, buna da herkesten önce Cumhur ttifak ve Milliyetçi Hareket Partisi kar çkacaktr. Emperyalizmin vaatlerle kiralad zillet ittifak tarih önünde, millet önünde, ecdat önünde, ehit ve gazilerimizin huzurunda mutlaka hesap verecektir. Demokratik hesap günü ise uzak deildir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git