Bahçeli: İstanbul ehline emanet edilmemiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin, "Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Bunun sonuçlarını da ilerleyen dönem ve yıllarda görmemiz kuvvetle muhtemeldir. Seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır.

Haberler 27.06.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, 23 Haziran stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçim sürecinde Cumhur ttifaknn hedefleri dorultusunda çaltklarn bildirdi. MHPnin stanbulda milli bekann ve bin yllk kardeliin safnda yer aldn kaydeden Bahçeli, MHP stanbulda Cumhur ttifaknn baars için ter dökmü, emek vermi, mücadelesini heyecanla icra ve ifa etmitir. stanbula bir mitil attk, gelin görün ki, alay birden toz toprak gibi havaya kalkt. Mitil stanbulda dedik, post kavgasna tutuanlar, ucuz ve ucube pazarlklara tutunanlar çlgna döndü, kay kopardlar. Zavalllar nereden bilsin mitili, onlarn tutumu çoktan fitili. Biz mitil attk, onlarn beti benzi att. Biz mitil attk, onlar mintan sand, aknlklar misliyle artt dedi.

GÖRMEZDEN GELEMEZDK

Bahçeli, terörist ba Abdullah Öcalann stanbul seçimleri için HDPye tarafszlk çars yapt mektubu deerlendirerek, unlar söyledi:

Bizi hedef alarak, mral canisinin mektubundan medet umduumuzu, bu mektubu aklamaya çaltmz, bu mektuba zmnen göz yumduumuzu braknz iddia etmeyi, akldan geçirmek, rüyada görmek, hayalini kurmak dahi alçaklktr, arszlktr. Bizim söylediimiz udur: HDP, Kandilin aparat ve siyasi aracsdr. Ha HDP, ha Kandil, bunlarn aralarnda fark yoktur. HDPnin Zillet ttifaknn içinde olmas, CHPnin stanbul Büyükehir Belediye Bakan adayna destek mesajlar teröristba tarafndan kabul görmemitir. Edirnede yatan terörist Demirta, mralda cezasn çeken teröristba ve Kandildeki ihanet yuvas arasnda yeeren ve yaylan çeliki ve çatlaklar bir bakma PKKnn çözülme sürecinde olduunun iareti olarak deerlendirilmelidir. Öcalan canisi bile HDPye tarafszlk çars yapyorsa elbette bunu görmezden, duymazdan gelemezdik. PKK-HDP-Edirne ve mral arasndaki güç mücadelelerinin içerii esasen bizi balamayacak, bizim meselemiz de olmayacaktr. Ancak konu stanbuldu. Hesaplar stanbul üzerine yaplmt. Ne ibret verici bir gerçektir ki, terörist bann mektubuna ne CHPden, ne Pten en ufak bir tepki gelmemi, bu tek yumurta ikizleri çtn bile çkaramamlardr. Biz bölücüler arasndaki derin siyasi çkar ve üstünlük kavgasnn stanbula yön veremeyeceine, etki yapamayacana, dahas yapmamas gerektiine inanarak 21 Haziran 2019 tarihindeki yazl basn açklamamz milletimizle paylatk. Sözlerimizin sonuna kadar arkasndayz. Bu açklamamz çarptarak terörist bann mektubuna destek ve onay verdiimizi söylemek aypl ve ahlaksz bir iddiadr. Terör ve bölücülüü kullanp stanbulun tarihi yürüyüünü engellemek isteyen mihraklarn gerçek niyet ve emellerini stratejik bir aklla deifre etmeye çaltk.

ACABA SEN POSTU NEREYE SERDN, KMLERE YOLDA OLDUN

Bahçeli, MHPnin terörizme kar baknn net olduunu ve bunun deimesinin imknsz olduunu vurgulad. Terörist bann mektubundan siyasi fayda uman namerttir, umdu diyen namerttir, mektuptan daha önce haberdar olduumuzu söyleyenler ise hezeyan ve hüsran bataklnda çrpnan satlk kalemlerdir diyen Bahçeli, unlar söyledi:

Ayrca terörist bana milli ve yerli bir özellik atfetmek rezalettir, cinayettir, hyanettir. mralnn yolunu gözleyenler bize ne anlatyorlar? Açk veya örtülü PKKya övgüler düzüp hainleri dalarda, krlarda, ovalarda çiçek böcek toplayan, haklar gasp edilmi masumlar olarak tasvir ve takdim eden kokumular bize ne söylemeye çalyorlar? Terörist bann mektubundan bilgimiz olduunu söyleyenler yanmzda myd? Kalemden mi tutuyorlar, kda m bakyorlard? stanbul seçiminde HDPyle yanak yanaa, PKKyla kucak kucaa, FETÖyle arkal önlü siyasi propaganda yapanlara hiç kimseden ses çkmaz, tepki gelmez; buna karlk Milliyetçi Hareket Partisi bir ey söylemeye görsün alay birden hücum ve saldrya geçer. mralya mitil attmz söyleyen, partimizi küçük ortak diye küçümseyen hanmefendi, acaba sen postu nereye serdin, kimlere yolda oldun? Beka beka diyerek takaya binip mralya gittiimizi söyleyenler MHPnin iki cihan hasmdr, hatralarna ihanet eden, dava arkadalarmza kara çalan siyaset madrabazlardr.

KAZANAN TÜRKYE OLMUTUR

23 Haziranda stanbullularn iradelerinin sanda yansdn kaydeden Bahçeli, seçim döneminde çalan MHP tekilatlarna teekkür etti. Bahçeli, sandk aibeden arndrldn kaydederek, konumasna öyle devam etti:

Sandk ahlak ve yasa d müdahalelerden, oy hrszlarndan korunmu ve kurtarlmtr. Hakikaten de kazanan Türkiye olmutur. Ülkemizin aleyhine yaplan kara kampanyalar 23 Haziranda buruturulup atlmtr. Tek adam iddialar, demokrasimizin kötü gösterilme aymazl 23 Haziranda emel ve iddia sahiplerini mahcup etmi, hepsini çuvallatmtr. Türkiyede demokrasi yok diyenler, hem 31 Mart seçiminden, hem de 23 Haziran seçiminden ibret almaldr. Türkiye 23 Haziranda dünyaya bir demokrasi dersi vermitir. Bundan memnuniyet duyduumuz bariz bir gerçektir. Ancak bize göre stanbul ehline emanet edilmemitir. Bunun sonuçlarn da ilerleyen dönem ve yllarda görmemiz kuvvetle muhtemeldir. Seçilen stanbul Büyükehir Belediye Bakannn ne yapp yapmad ksa sürede belli olacaktr. u hususun altn çizmek isterim ki, stanbul Büyükehir Belediye Bakannn bütün tasarruflarn yakinen takip edeceiz, gerekli notlarmz alacaz. Dileimiz stanbulun iyi yönetilmesi, belediye hizmetlerinin bahanesiz ve eksiksiz sunulmasdr.

GÜç BRL çNDE GELECEE UZANMALIYIZ

Bahçeli, Cumhur ttifaknn ülke meselelerine odaklanmas gerektiini bildirerek, 2023 hedefleri için çok çallmas gerektiini kaydetti. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin oturmas, yerlemesi, kurum ve ilkeleriyle olgunlamas için köklü reform ve yasal düzenlemelerin süratle hayata geçirilmesi gerektiini belirten Bahçeli, konumasn öyle tamamlad:

Türkiyenin siyasi, diplomatik ve ekonomik sorunlarn aabilmesi için eli birlii, güç birlii içinde gelecee uzanmalyz. Artan tehditlere kulak tkayamayz. Azan tehlikelere tarafsz kalamayz. Etrafmz ate topudur. Türkiye kuatma altndadr. Seçim tartmalarn bitirip asl ve esas gündemi birlikte kavramalyz. nanrsak baarrz, irademizi korursak 2023de yeni bir Türk mucizesine imza atarz. çlgn Türklerin yaptklar yapacaklarnn teminatdr. Geçmiimiz geleceimizin kefilidir. Büyüyen ve büyük bir Türkiye özlemi gerçeklemelidir. Muasr ve müreffeh bir ülke ideali vücut bulmaldr. Samimiyetle istersek yaparz, cesaretle mücadele edersek karmza dikilen korkuluklar teker teker deviririz. Gelecein gücü Türkiye Cumhuriyetidir. Dünya üzerinde gelecekteki beeri kuvvet büyük Türk milleti olacaktr.

Ana Sayfaya Git