Bahçeli: Kılıçdaroğlu dokunulmazlığının kaldırılmasını istesin, ilk oy benden

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik 'çete üyeleri' dediğini belirterek, suç işlediğini söyledi. Bahçeli, "Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılmasını istesin; ilk oyu ben vereceğimi ifade ediyorum" dedi.

Haberler 09.05.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, TBMMde, partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin ardndan, YSKnn stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminin yenilenmesine ilikin kararn deerlendirdi. Bahçeli, Türk milletinin huzura ve dirlie duyduu özlemin fazla olduunu vurgulayarak, Skl yumruklar açlmaldr. Gerginlikler azaltlmaldr. Gerilimler hafifletilmelidir. Gönüller alnmal, dargnlklar bir kenara atlmaldr. Milli birlik ve kardeliimizin üzerindeki kbus bulutlar datlmaldr. Türkiyemizin ufkunu perdeleyen, milletimizin umut ve heyecanlarn örseleyen ne varsa bertaraf edilmelidir. Mübarek Ramazan günlerinin hepimiz için bir muhasebe, bir murakabe dönemi olmas balca dileimdir. Tereddütle geçireceimiz vakit kalmamtr. Oyalanamayz, karanlk senaryolar alttan alamayz. Türkiyenin katlaan sorunlarnn çözümü konusunda herkesin söyleyecek bir sözü, atacak bir adm muhakkak surette vardr ve olmaldr. Yeter ki, samimi olunsun. Yeter ki, ortak akla sayg duyulup riayet edilsin. Yeter ki iyi niyet hkim ve hadim olsun. Kutuplaarak mesafe alamayz. Kavgayla zaman kaybedemeyiz. Ya adil ve adaletli ekilde bölüüp çok olacaz, ayn zamanda tok olacaz, ya da ar ar ve arl ekilde bölünüp yok olacaz diye konutu.

YSK, MLLETMZN YÜRENE SU SERPMTR

Bahçeli, YSKnn stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminin yenilenmesi ile ilgili verdii karar olumlu bulduklarn, adaletli karar olduunu belirterek, YSK, stanbul seçimleri ile ilgili hakl ve meru itirazlar görümü, adaletli bir kararla milletimizin yüreine su serpmitir. YSK, oy çokluuyla hakkn, halkn ve hukukun tercüman olmutur. Bu çerçevede stanbul seçimleri üzerinde yaplan tartmalara son verilmitir. YSKnn söz konusu kararna elbette tartmasz sayg duyuyoruz, herkesten ayn tavr ve ahlaki tutarll bekliyoruz. YSKnn vermi olduu karar alenen karalamak, çarptmak, darbe olduunu söylemek, kurul üyelerine çete üyesi, hukuk cinayeti ilediler gibi itham ve iftiralarda bulunmak kirli bir azdr, yanl bir baktr, yanl bir deerlendirmedir, sakat bir zihniyetin szlanmasdr dedi.

TTFAKIN AK PARTYE YARAMADIINI LER SÜRDÜLER

MHP lideri Bahçeli, cumhur ittifakna yönelik sistemli ve planl tezgah ve tuzaklar ile ilgili söyleyecekleri olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

31 Marttan sonra Cumhur ttifaknn bulanmasn, budanmasn, karmasn, hatta kopmasn arzulayan müfsit ve münafk çevrelere adeta cesaret gelmitir. Görülen odur ki, zillet cephesine figüranlk yapanlar beklenen tepkilerini pe pee vermilerdir. Sanki saklandklar deliklerine çomak sokulmu, sanki can havliyle dar frlamlar, ardndan da fitne oklarn frlatmaya balamlardr. Bunlar mayalarna ve mizaçlarna uygun olan yapmlardr. Meerse ne kadar da Cumhur ttifak nedeniyle kuyruk acs çeken varm, ne çok müptezelin karn ars bulunuyormu. Televizyonlar açn, balk istifine dönen, pein satanlar gibi koltuklarna kurulmu zavall uzman yorumcular görürsünüz. Bunlar çounlukla kaz koz anlarlar. Bal alacaklar çiçei bilirler; ama kanatlar olmadndan bir türlü uçamazlar. ahinlik taslayp sinek avna çkarlar, zaman olur, kedinin boynuna cier asp yoruma balarlar. Kan gölgesinde yürürler, kendi gölgesi sanrlar. Bilmeden çok ey söylerler; ama bo söylerler, kem söylerler, yalan söylerler. ttifakn AK Partiye yaramadn, MHPnin AK Partinin altn oyduunu hayaszca iddia ettiler, ahlakszca ileri sürdüler.

CUMHUR TTFAKI, MLL MÜCADELE HAMURUDUR

Bahçeli, cumhur ittifak üzerinde yaplan kirli yorumlarn yalan ve aldatma olduunu belirterek, Cumhur ttifak bugün dünden daha güçlüdür. Biz siyasi çetele tutmadk. Biz siyasi hesap yapmadk. Üç belediye eksikmi, be belediye fazlaym demedik. kbal kaygsna dümedik, istikbalimizi ihmal etmedik. Siyasi çkar gayesiyle ittifakmzn çatsn örmedik. Mert olduk, adam gibi tavr aldk, dik durduk, milli bekamzn etrafnda çelikten irademizle birletik, bütünletik. AK Partiyle ittifakmz birilerini niye rahatsz ediyor? Cumhur ttifaknn varl birilerini neden ürkütüyor? Bunlarn diline bakarsanz ball eker, kalpleri ise zehirli ekavet. Cumhur ttifakndan PKK memnuniyetsiz, FETÖ huzursuz, CHP dünden hazmsz, P deseniz o hepten kopuk ve keyifsiz. Cumhur ttifak dediniz mi HDPyi hafakanlar basar, Türk ve Türkiye dümanlarnn aft kayar. çünkü Cumhur ttifak Türkiyenin yeni bir çanakkale ruhu, Milli Mücadele hamurudur dedi.

SEVSNLER SENN KAPAINI

CHPnin stanbul seçimlerine hile kartrdn savunan Bahçeli, unlar söyledi:

CHPnin parti yöneticileri YSKnn son karar için toplanaca pazartesi gününe kadar, tehdit edici, terbiye d ifadelerle son kozlarn oynamlardr. YSK üyelerine Kzlayda yürüyemezseniz, yüzünüze tükürürler diyen CHPnin çarpk bir grup bakanvekilidir. Yüce Divan hatrlatmas yapan, sandkta kazanlan bir seçimi masada çalmak için dümeye basld diyen CHPnin iflas etmi sözcüsüdür. CHPnin malum sözcüsü diyor ki; Belediye bakanlarmzn sizin indirdiiniz T.C. ibaresini tekrar oraya asmak mdr beka meselesi? CHP Genel Bakan da dünkü grup konumasn perian bir ruh haliyle yapm, iplii pazara çkan, foyas ortaya dökülen bir zihniyet eliinde gerçekletirmitir. Konumasnn bir yerinde, Ekrem mamolunun stanbul Büyükehir Belediyesi tabelasna Türkiye Cumhuriyetini eklediini ifade etmi, bunun da bana kapak olduunu söylemitir. Sevsinler senin kapan. Aferin çok güzel laf ettin, boynuna berat belgesini asarsn artk. Sayn Klçdarolu bilesin ki, kaynayan kazan kapak tutmaz, gazozuna oyun olmaz, ayet oynamaya kalkarsan akln bandan gider. Sana kapak çoktan oldu, ya duymadn, ya da duyurmadlar, geçmi olsun. Laf dedi döndü kasnak, söz söyledi oldu eski çamlar bardak.

CHP GENEL BAKANI NYE ÖFKE PATLAMASI YAAMITIR?

Bahçeli, Klçdaroluna yönelik eletirilerini öyle sürdürdü:

O zaman, YSKnn iddialar aratrmasndan CHPli yöneticiler neden telalanmlardr? Nedir onlar korkutan, gocunduran? CHP Genel Bakan niye öfke patlamas yaamtr? Pin bandaki ahs niye su kaynatmtr? HDPyi hoplatan nedir? Adaletin yerini bulmas salanmasn m? Bu i bitti diyenlere açk açk söylüyorum; hayr i bitmedi, ite imdi yeniden balyor. Dedik ki, son sözü hukuk söyleyecektir, son söz YSKnndr. YSKnn verecei karar maeri vicdana uygun olduktan sonra sayg duyacamz devaml suretle seslendirdik. Israrla stanbulda seçimlerin yenilenmesinin hukuki bir zorunluluk olduuna vurgu yaptk. aibe ve üpheyle anlacak bir seçim sonucunun stanbula hiçbir yararnn dokunmayacan ifade ettik. YSKnn kararna akllara ziyan ve darbe diyenler asl siyasi cuntacdr, gerçek sicilli darbe severlerdir. YSK üyelerini isim isim hedef gösterip çete mensubu, satlk adamlar, kul hakk yiyenler, hukuk cinayetinin failleri diyen kim varsa millet hasm, itibar cellad, demokrasi hazmszdr.

Terörle mücadele konusunda her türlü fedakarlkta bulunacaklarn vurgulayan Bahçeli, Diyorum ki, terörle mücadelenin bedeli ne olursa olsun sonuna kadar, gittii yere kadar, dibine kadar sürdürülmeli, ihanetin kökü kurutulmaldr. Karmza kim çkyorsa çksn, teröristlerin arkalarnda kimler duruyorsa dursun, hepsine hodri meydan. Cansa can, kansa kan, bedelse bedel, bu vatana, bu millete, milli bekaya feda olsun diye konutu.

KILIçDAROLU, DOKUNULMAZLIININ KALDIRILMASINI STESN

Bahçeli, TBMMde grup toplantsnn ardndan, gazetecilerin sorularn yantlad. Bahçeli, soru üzerine, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, YSK üyelerine yönelik çete üyeleri dediini belirterek, suç ilediini öne sürdü. Bahçeli, Kemal Klçdarolu dokunulmazlnn kaldrlmasn istesin, ilk oyu ben vereceimi ifade ediyorum dedi.

AKPYE VEFASIZLIK YAPIYOR

MHP lideri Bahçeli, 11inci Cumhurbakan Abdullah Gülün, YSKnn stanbul seçiminin iptaline ilikin kararyla ilgili açklamasnn sorulmas üzerine ise Sayn eski Cumhurbakan Abdullah Gülün Twitterdaki mesajn okudum. 367 ile ilgili olarak o dönemin Yargtay Basavcs ile ayn çukura girmesi inandrc deildir. Kendi cumhurbakanln engellemeye çalan bir zatn görüünü imdiki ile ilikilendirerek iki üzüntüyü yaadn söylemesi doru deildir. 367 riskini 71 milletvekili ile aan, kendisinin cumhurbakan olmas için 3üncü turu deneyen bir siyasi partinin genel bakan olarak söylüyorum; AKPye vefaszlk yapyor; ama MHPnin de politikasna sayg duysun, onu diyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git