Bahçeli: kim demiş sayın Soylu yalnız, kimsesiz diye?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için; “Bilhassa terörle mücadele alanında ismini altın harflerle yazdıracak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yapılan itibar suikastlarını, siyasi linç girişimlerini, zulme varan isnatları kaygıyla izlediğimizi, asla ama asla kabul etmediğimizi tarihe not olarak düşmek istiyorum. Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Kim demiş Sayın Soylu kimsesiz diye” dedi.

Haberler 07.07.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçelinin konumasndan öne çkanlar öyle:

KILIçDAROLU, TAM BR çIKMAZDADIR: Yanl ve yalan savunacak kadar cahil olanlardan, doruyu ve doruluu göremeyecek kadar kör olanlardan, iyilii ve iyi niyeti inkar edecek kadar nankör olanlardan Rabbim cümlemizi korusun ve böylelerini milletimizden her daim uzak tutsun. stanbul Sözlemesinin çarptlmas, stanbul Kanaln hedef alan baya saldrlar ve Katarl örencilerin snavsz tp fakültesi okuyacaklar ile ilgili yalan dozu yüksek kara kampanyalar Türkiyeyi zor duruma sokmaya yönelik taktik admlardr. Klçdarolu Tank-Palet Fabrikasn sattlar yalann söylüyor, yardmcs Öztrak daha geçen hafta basnn karsna çkp ne satmas, biz satmaktan hiç bahsetmedik diyebiliyor. Hadi kuldan utanmyorsunuz, Allahtan da m korkmuyorsunuz? Bunlar gerçekten de yalancnn daniskasdr. Güvenirlikleri sfra inmitir. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin hal-i pür melali kelimesi kelimesine ite budur. Klçdarolu, paylat bir videoda beni hapse atmak istiyorlar diye yaknyor. Oysaki hakknda düzenlenip TBMMye gönderilen fezlekelerin detaylarndan bahsetmiyor, buna hiç cesaret edemiyor. Klçdarolunun, çi süt içmediyse karn ars çekmesini gerektirecek bir hali de olmayacaktr. Daha mühimi sabrl ve sakin olmasnda, hukuka sayg duymasnda yarar vardr. Bir yanda adalet ve hukuka vurgu yapan, dier yanda konusu suç tekil eden fiillerinden dolay hakknda düzenlenen fezlekeleri sulandrmaya çalan Klçdarolu tam bir açmazda, tam bir çkmazdadr. Hukukun karsnda imtiyazl bir zümre, ayrcalkl bir tabaka, dokunulmaz ve ulalmaz bir kesim düünülemeyecektir. Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmaldr. Eer hukukun üstünlüüne inanyorsak, eer hukukun evrensel ilkelerine balysak ahlaki tutarllktan ödün veremeyiz. Klçdarolu maduriyet pozlarn braksn da hangi sözlerinin, hangi eylemlerinin kanunlarla çelitiini düünsün. Türk mahkemelerinin önünde herkes eittir. Görevi ve tad unvan ne olursa olsun hiç kimse hukuktan üstün deildir.

DOLANDIRICI TOSUNCUK NASIL CEZASINI çEKECEKSE KILIçDAROLU DA çEKSN: Geçen hafta 21 milletvekilini kapsamna alan fezlekeler TBMMye intikal etmitir. Gazi Meclis; suçun barna, suçlularn sna, kanun kaçaklarnn meskeni ve mekn olamaz. Aksine hizmet edenler Meclisimizin demokratik ve tarihi ruhuna kasteden aymazlardr. TBMM Karma Komisyonda bekletilen fezlekelerin bir an evvel görüülerek Genel Kurula getirilmesi, bölücü, ykc, devletin ülkesi ve milletiyle ters düen söylem ve eylemlerinden dolay üpheli olan milletvekillerinin dokunulmazlklarnn derhal kaldrlmas hukuk ve siyaset ahlaknn vazgeçilmez artdr. Oyalanmaya vaktimiz yoktur. Zamana oynamaya, ardan almaya hakkmz da yoktur. Fezlekelerin görüülüp karara balanmasn savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve aibeli bir tutum olarak deerlendirilecektir. Hukuk diyorsak gereini yapmakla mükellefiz. Klçdarolu bir ara yollara düüp adalet aryordu. Aklsz bann ceremesini ayaklar çekiyordu. te frsat, ite ortam, saklayaca, gizleyecei, utanaca ilikiler a bulunmuyorsa çksn mahkeme karsna, versin üzerine atl suçlamalarn hesabn. Dolandrc tosuncuk nasl bedel ödeyecekse Klçdarolu da ödesin. Klçdarolu kendine güveniyorsa dokunulmazlnn kaldrlmasna bizzat kendisi önayak olmal, karar sürecini bizatihi kendisi balatmaldr. Söz veriyorum, ilk kez CHPye destek vereceiz, onlara tamam diyeceiz. 27inci Yasam Döneminde Anayasa ve Adalet Komisyonlar Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona ulaan Yasama Dokunulmazl Tezkerelerinin says u anda 1429, dosya says da 1354tür. HDPli milletvekillerine ait tezkere says 1000i geçmitir. Yani hukukun peine dütüü milletvekili says çizmeyi çoktan amtr. Türkiyede üstünlerin hukuku deil, hukukun üstünlüü hkimdir. lenmi suçlar hiç kimsenin yanna braklmamaldr. Türk siyaseti ahlaki ve hukuki bir arnma dönemi yaamal, safralarndan kurtulmaldr. Bu ihtiyaç herkes ve hepimiz için geçerlidir. Biz erefli Cumhuriyet savclarna güveniyoruz. Biz cüzdan ile vicdan arasna skmayan hkimlerimize inanyoruz. Bamsz ve tarafsz yarg günü ve saati geldiinde her insana lazmdr.

KARMA KOMSYONU, ÜSTLEND SORUMLULUU FA ETMEYE çAIRIYORUM: Teröre yardm ve yataklk yaptklar belgeli ve tespitli bulunan, ellerine ehitlerimizin kan bulaan, PKKnn tasmas boazlarna geçen HDPli vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüülmesi niye gecikmektedir? Daha ne olacaktr da suçlularn mahkeme karsna çkarlmas salanacaktr? Bu kapsamda TBMM Bakann göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendii tarihi sorumluluu ifa etmeye çaryorum.

TERÖR PROPAGANDASI NASIL HAK HLAL OLARAK DEERLENDRLYOR: Fakat u hususu da önemle hatrlatmak istiyorum ki; dokunulmazlklar kaldrlan, milletvekillii düürülen vekillerin ön kapdan gönderilmelerinden bir müddet sonra hak ihlali klfyla arka kapdan tekrar TBMMne kabul edilmeleri millet iradesini yok sayan bir tasarruftur. Anayasa Mahkemesi HDPli Ömer Faruk Gergerliolunun bireysel bavurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemitir. PKK/KCK propagandas yaptndan dolay 96 gündür Sincan Cezaevinde bulunan söz konusu karanlk ahsn, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakk ile kii hürriyeti ve güvenlii hakknn ihlal edildiine Anayasa Mahkemesi karar vermitir. Yani CHPli Berberolu gibi Gergerliolunun da milletvekilliine dönü yolu açlmtr. Terör propagandas nasl oluyor da hak ihlali olarak deerlendiriliyor? Bununla birlikte günü geldiinde dadaki ekya için de hak ihlali karar verilecek midir? Anayasa Mahkemesi bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da maara deliklerinden mi bakyor? Gergerliolu gibileri milletin hakkn hukukunu çinerken bir ey yok da bu çineyen ayaklara hesap sorulduunda m maraza çkyor? Anayasa Mahkemesi bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken, devletimizin, milletimizin, ehitlerimizin, milli erefimizin tartlmaz hak ve tarihi çkarlarn gasp ettiinin farkna ve bilincine ne zaman varmay planlyor? Ne hakk, neyin ihlali, ne zamandr hainin hakk oluyormu? ayet oluyorsa kahramanlarn hakkn ne yapacaz? Türk milletinin hakkn nereye koyacaz? Hiç kimse bugünkü sfatlarna güvenip de yanla ortak olmamaldr. Volkan olsalar bile, sonlar elbette bir avuç küldür.

MHP, DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMASINA EVET DYECEK: Karma Komisyonda dokunulmazlklarn kaldrlmasyla ilgili görüme mümkün olursa Milliyetçi Hareket Partisinin komisyon üyesi olan deerli milletvekilleri oylamada evet diyecektir. Müteakiben ayn minvalde Genel Kurulda dokunulmazlklarn kaldrlmasyla ilgili tezkereye Milliyetçi Hareket Partisi tam kadro olur verecektir. Tavrmz ve tarafmz bellidir. Zulme ortak olamayz, yanla göz yumamayz. PKKnn siyaset koruluu olanlara sessiz kalamayz. Kimin hakknda ne iddia varsa çksn mahkeme önüne. Hukuk kararn versin, sonucu ne olursa olsun biz de sayg duyalm. Fakat hiç kimse bize bölücülerin hak ihlaline maruz kaldn ileri sürmesin, bunu kabullendirmeye, bunu dikte etmeye çalmasn.

PN HDPNN DBNDE NE VAR: Pin Bakan anlalan yine bilye datm, yine mayas ve merebine uygun bir deerlendirme yapm. Nifakla perçinlenmi gezmelerinden vakit buldukça aklnn dibini döken P Bakan, bizim ve AK Partinin HDPyi eytanlatrdn ifade etmi. Bu bayan, HDPnin zaten eytan olduunu bilmiyor mu? eytana eytan demek günah deil sevaptr, helaldir, hukuktur, hakikatin yannda durmak, iman alametidir. eytana öyle ya da böyle, açk ya da gizli destek çkmak, kol kanat germek, masumiyet kisvesine büründürmeye çalmak bir defa ayan beyan günahkrlktr. Pin, HDPnin dibinde ne ii vardr? CHPnin küçük beslemesi haline dönüen bu parti yönetiminin, HDPye sevimli görünme çabas siyasi münafklk, siyasi madrabazlktr. P Bakannn öylesine bozuk ve buhranl bir dili söz konusudur ki ya ne dediini kula duymuyor ya da duyduunu akl almyor.

KÜSTAH HAYASIZ ÜSLUP: Geçen hafta katld bir televizyon programnda, 31 Mart seçimlerine giderken Sayn Cumhurbakannn toptan Kürtlere terörist dediini iddia eden bu devirme siyasetçi, halk kin ve nefrete alenen kkrtarak büyük bir suç ilemitir. Bu küstah ve hayasz üslup Türkiye dümanlarn sevindirmi, havalara uçurmutur. Ayn üslup PKKnn ve FETÖnün de üslubudur. P Bakan, bu iddiasn ispat etmek zorundadr. Kürt kökenli kardelerimize hiçbir devlet veya hükümet yetkilisinin en küçük incitici, en ufak krc bir itham olmam, olmas akllara dahi gelmemitir. Geçmite MHPyi iftiralarla yaralamaya ve tarihi hüviyetine kara çalmaya azmeden bu müfteriye teröristin kim olduunu bizzat Kürt kökenli kardelerim Allahn izniyle öretecektir. Kandil ve Pensilvanya arasnda ipten köprü kuranlar bunun bedelini ar ödeyeceklerdir. Kürtten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Diyen varsa bu milletin evlad olamaz. Zira terörün inanc, yöresi, etnik kökeni, mezhebi, ahlaki bahanesi olmaz, olmayacaktr. Terörist PKKdr, KCKdr, PYDdir, YPGdir, FETÖdür, DEHAtr, DHKP-Cdir. Kürt kökenli kardelerimin terör örgütleriyle hiçbir ba ve balants yoktur, var diyen çkarsa biliniz ki vatan hainidir. Terör bir insanlk suçudur. Pin Bakan Kürt kökenli kardelerimden kesinlikle özür dilemek mecburiyetindedir. Aksi halde bozguncu, fitneci, millet düman olarak ilanihaye anlacak, alnna çalnan kara leke ömrü boyunca çkmayacaktr. Kürtlerle terörü özde görmek korkunç bir bühtan, aff imkansz bir cinayettir. Akl yönünden de ahlak yönünden de iflas edenler tek kelimeyle püsküllü beladr. Bu millet öyle bir asalete haizdir ki, gölgesinde oturduu yapran bile incinmesine tahammül etmemitir. Siyasi, ahlaki ve vicdani hiçbir ölçü tanmayan, ilkesi, iradesi ve heyecan olmayan, yalan, riya ve istismardan baka sermayesi kalmayan, kimliini kaybetmi, inancn kaybetmi, deerlerini kaybetmi bir siyasetçinin ve siyasi partinin milli hassasiyetleri braknz anlatmasn, anlamas dahi mümkün deildir Kürt kökenli kardelerimizin HDPyle ba kalmamtr. PKKy meru ve müspet görmeleri ham bir hayaldir. Kürt kökenli kardelerimizi istismar etmek isteyenler alçan en önde gidenleridir.

SOYLU, MLLETPERVER BR DEVLET ADAMIDIR: CHP Genel Bakanna bakarsanz, YPG kendi vatann koruyan bir örgüttür ve bize saldrmas da söz konusu deildir. P Bakanna kulak verirseniz, HDP Kürt siyasal hareketidir, hatta terörist Demirta ile kahvalt sofrasnda bulumak bahtiyarlktr. Bu zillet ittifaknn ana paydalar, HDPyi dost görüp sahiplendikleri kadar terörle mücadele eden kahramanlar sahiplenecek milli dirayeti gösterememilerdir. Bu utanç duyulacak bir krlma ve zaaftr. Kim terörle mücadelede azim ve irade sergiliyorsa onlara saldrmakla adeta görevlendirilmilerdir. Mehmetçie sahip çktmz gibi, hükümetimize, Türk Silahl Kuvvetlerinin erefli komuta heyetine, Türk polisine, Türk jandarmasna, korucularmza da sonuna kadar sahip çkma kararllmz vardr. Alaynn bir adm arkasndayz, dönersek de namerdiz. Bilhassa terörle mücadele alannda ismini altn harflerle yazdracak çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soyluya yaplan itibar suikastlarn, siyasi linç giriimlerini, zulme varan isnatlar kaygyla izlediimizi, asla ama asla kabul etmediimizi tarihe not olarak dümek istiyorum. Kim demi Sayn Soylu yalnz diye? Kim demi Sayn Soylu kimsesiz diye? Türkiye Cumhuriyetinin çileri Bakan görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, gece demeden gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert ve milletperver bir devlet adamdr. Hakknda ne söylenirse söylensin, bizim bölücülerle i tutan, terör örgütlerine hayranlk besleyen odaklarn hayasz tezviratlarna aldr etmemiz mümkün deildir. Zelil emel failleri terörle mücadeleyi sekteye uratma arayndadr. Zillete batanlar, sütre gerisine saklanp iftira oku atanlar Sayn Soyluyu ypratma gayesiyle PKK/PYD/YPGyi selamlarken irinlik taslama hevesindedir. Geçin bunlar geçin, terörle mücadeleyi dada tata, snr içinde snr ötesinde cesaretle yürüten bir hükümeti, bir bakan, topyekn tüm güvenlik güçlerimizi ama, ancak, fakat demeden ön artsz destekledik, bundan sonra da destekleyeceiz.

Ana Sayfaya Git