Bahçeli: Ölüm bu kadar ucuz olmamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Keşke uyarılar, hazırlanmış raporlar dikkate alınıp çöken binaların depreme dayanıklı olup olmadığı yıllar önce kontrol edilseydi, anbean etkili bir denetim süreci işletilebilseydi. Ne yazık ki, depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu günahı olmayan insanlarımızın üzerini beton bloklar örtmüş ve kapatmıştır. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır" dedi.

Haberler 04.11.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda yapt konumasnda, 2020 ylnn felaketlerin yaand bir yl olduunu bildirdi. 2020 ylnda yaanan felaketleri tek tek hatrlatan Bahçeli, 30 Ekim Cuma günü, Ege Denizinin Seferihisar açklarnda 6,6 büyüklüünde meydan gelen depremin korkunç bir ykma neden olduunu söyledi.

ÖLÜM BU KADAR UCUZ OLMAMALIDIR

Bahçeli, depremin yaralarnn ksa süre içinde sarlacan ve izlerinin silineceini söyleyerek, Ne yazk ki, depremin ar faturasn mazlumlar ödemi, suçu günah olmayan insanlarmzn üzerini beton bloklar örtmü ve kapatmtr. Ölüm bu kadar ucuz olmamaldr. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz ve hareketsiz kalmak akl kar deildir. Öncelikle yaplmas gereken aciliyet arzeden gündeme odaklanmaktr. Elbette hiçbir insanmz açkta braklmayacaktr. Devletimizin tüm imknlar seferber edilmitir diye konutu.

ÖNEML OLAN DAYANIKLI BNALARIN YAPILMASI

Türkiyenin birinci derece deprem kuanda olup çok sayda diri fay hattnn üzerinde olduunu söyleyen Bahçeli, Corafyamzn deimez, deitirilemez gerçei budur. Ancak kaderimiz kederimize de dönümemelidir. Önemli olan depreme kar dayankl binalarn yaplmas, depremle mücadele uurunun topyekn kazanlmasdr. Depremle yaamasn örenmek, buna müzahir bir hayat ve gelecek planlamas yapmak artk ihmal edemeyeceimiz bir mecburiyettir ifadesini kulland.

Hç M NSAF, Hç M VCDAN KALMADI?

Bahçeli, zmirde yaanan deprem sonras hakaret içerikli paylam yapan kiilerin hakknda gerekli her türlü cezai ilem yaplmas gerektiini söyleyerek, unlar kaydetti: Bunun yannda, CHP Genel Sekreterinin çadrlar üzerinden zmir Belediyesini övüp AFAD kötülemesi, bir baka CHPlinin, Kendi binalarnn güvenliini salayamayan devlet kendi vatandalarnn cann nasl koruyacak sorusunu sormas hakikaten utanç vesikasdr. CHP yönetimine soruyorum, sizde hiç mi izan, hiç mi insaf, hiç mi vicdan kalmad? Bir dier asl ve ana sorun ise elbette Kemal Klçdarolunun tutumudur.

DALIK KARABA TÜRKTÜR, TÜRK KALACAKTIR

Bahçeli, Azerbaycann hakl ve inanm mücadelesinde günbegün sonuç aldn anmsatarak, Dalk Karaba igalin zincirlerinden hzla azat edilmektedir. Terör devleti Ermenistan yine sivillere misket bombalaryla, füzelerle saldrarak kanszlnn ve katilliinin gereini yapmaktadr. Ne yapsalar bounadr, Dalk Karaba Türktür, Türk kalacaktr. Neye bavursalar beyhudedir, Azerbaycan Türklüü teröristleri kaçtklar yere kadar kovalayacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git