Bahçeli: Papazı isteyen ABD, Pensilvanya'daki haini verirse takas imkân ve ihtimali doğabilecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rahip Andrew Brunson'un ev hapsine alınması sonrasında ABD tarafından yapılan açıklamalara tepki göstererek, "TürkiyeABD ilişkilerini casusluk suçlamasıyla bağımsız ve tarafsız Türk mahkemesinde yargılanan bir Papaz riske atıp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir. ABD Başkanı Papaz peşine düşeceğine ülkesinde misafir ettiği FETÖ'cüleri ne zaman iade edeceğini düşünmelidir. Türkiye tam bağımsız, tam bağlantısız bir ülkedir. Onun bunun ağzına bakmadık, bakmayacağız. Papaz bahanesiyle şantaja boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Tehdit acizlerin zaafı, korkakların zayıflığıdır. Kaldı ki, Türk milletine tehdit işlemez, tarihin hiçbir döneminde de işlememiştir. Papazı isteyen ABD, Pensilvanya'daki haini verirse her hal ve şartta bir takas imkân ve ihtimali doğabilecektir. Nasıl olsa, suçluların, ajanların ve hainlerin değiştokuşuna Soğuk Savaş yıllarında epey tesadüf edilmiştir. Kanaatim odur ki, ya bir yol ağzında, ya da bir köprübaşında suçluların takası sağlanabilecektir…" dedi.

Haberler 29.07.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, sosyal medya hesab twtterdan Askda Ekmek Projesi ve Rahip Andrew Brunsonun ev hapsine alnmas sonrasnda ABD tarafndan yaplan açklamalara ilikin paylamlarda bulundu.

Bahçeli, Askda Ekmek Projesine ilikin u ifadeleri kulland: Askya koyulan ekmek Türk toplumculuk anlaynn kutlu bir tezahürüdür. Büyük Türk düünürü Yusuf Has Hacib EkmekTuz Hakk kavramyla vefakr olmann önemine, toplumun birlik ve beraberliindeki gücün dayanma ve yardmseverlik olduuna iaret etmitir. Askda Ekmek Projesinin iki ana kayna vardr. Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün asrlar ötesinden süzülüp gelen kurumsallam sosyal övüncüdür. Bir elin verdiini dier elin görmemesi, komusu aç iken tok yatann bizden saylmamas asldr,esastr. Ekmek; nimettir, berekettir, deerdir, aç karnlarn az, tok gönüllerin adr. Ekmek ayn zamanda milli ve manevi hayatmzn mihveridir. Memnuniyetle müahede ediyorum ki, balattm Askda Ekmek Projesi geni bir yank bulmu, vatandalarmzn desteiyle bulumutur. Askda Ekmek Projesinin iki ana kayna vardr. Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün asrlar ötesinden süzülüp gelen kurumsallam sosyal övüncüdür. Bir elin verdiini dier elin görmemesi, komusu aç iken tok yatann bizden saylmamas asldr,esastr. Askya koyulan ekmek Türk toplumculuk anlaynn kutlu bir tezahürüdür. Büyük Türk düünürü Yusuf Has Hacib EkmekTuz Hakk kavramyla vefakr olmann önemine, toplumun birlik ve beraberliindeki gücün dayanma ve yardmseverlik olduuna iaret etmitir. Ekmek; nimettir, berekettir, deerdir, aç karnlarn az, tok gönüllerin adr. Ekmek ayn zamanda milli ve manevi hayatmzn mihveridir. Memnuniyetle müahede ediyorum ki, balattm Askda Ekmek Projesi geni bir yank bulmu, vatandalarmzn desteiyle bulumutur. EkmekTuz Hakk Türk kültürünün müfik bir mükfatdr. nsanidir, vicdanidir, ahlakidir, slamidir. Ayrca bar ve kardeliin mahsulüdür. Bu hakk bilmeyenler, bu hakk tanmayanlar Türk milletine aba altndan sopa göstermeye kalkrlarsa en bata kendileri kaybedecektir.

PAPAZ BAHANESYLE ANTAJA BOYUN EMEYZ, EMEYECEZ

Bahçeli, Rahip Andrew Brunsonun ev hapsine alnmas sonrasnda ABD tarafndan yaplan açklamalara ilikin u ifadeleri kulland: Malum Papaz serbest braklmazsa yaptrm uygulayacaklarm! Bu üslup küstahça deil midir? Buyurgan, bulank ve burumu bir tavr saylmayacak mdr? Türkiyenin tehditlere pabuç brakt nerede görülmü, nerede duyulmutur? On yllardr müttefiklik hukuku içinde bulunduumuz ABD, Evanjelistlerin dolduruuna gelip bir Papaz bahane göstererek Türkiyeyi tehdit etmektedir. Bu ayptr, ahlaki kural ihlalidir, stratejik ortakla gölge düürmektir, haddi ve hududu amak demektir. TürkiyeABD ilikilerini casusluk suçlamasyla bamsz ve tarafsz Türk mahkemesinde yarglanan bir Papaz riske atp krize sokuyorsa ne söylense nafiledir. ABD Bakan Papaz peine düeceine ülkesinde misafir ettii FETÖcüleri ne zaman iade edeceini düünmelidir. Türkiye tam bamsz, tam balantsz bir ülkedir. Onun bunun azna bakmadk, bakmayacaz. Papaz bahanesiyle antaja boyun emeyiz, emeyeceiz. Tehdit acizlerin zaaf, korkaklarn zayfldr. Kald ki, Türk milletine tehdit ilemez, tarihin hiçbir döneminde de ilememitir.

PAPAZI STEYEN ABD, PENSLVANYADAK HAN VERRSE TAKAS MKN VE HTMAL DOABLECEKTR

Papaz isteyen ABD, Pensilvanyadaki haini verirse her hal ve artta bir takas imkn ve ihtimali doabilecektir. Nasl olsa, suçlularn, ajanlarn ve hainlerin deitokuuna Souk Sava yllarnda epey tesadüf edilmitir. Kanaatim odur ki, ya bir yol aznda, ya da bir köprübanda suçlularn takas salanabilecektir

Ana Sayfaya Git