Bahçeli: Referandum önerisi tükenmişlik sendromudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sistem değişikliğini 'Rejim elden gitti' diyerek, karalamaya ve kötülemeye yeltenenler, iyi niyetten yoksun bozgunculardır. Kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilke ve esaslarıyla oturması, kurum ve kurallarıyla güçlenmesi zaman alacaktır. Dünya üzerinde hiçbir hükümet sistemi kısa sürede umut edilen fayda ve sonuçları tam manasıyla vermemiş, verememiştir" dedi.

Haberler 03.07.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, TBMMde düzenlenen grup toplantsnda konutu. Bahçeli, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine ilikin deerlendirmelerde bulunarak, Yönetim sistemleri ayet hükmü deildir. htiyaç hasl olduunda deiecek ve dönüecektir. Burada asl mühim husus, yönetim sistemi üzerindeki analitik deerlendirmelerin, deiim taleplerinin maksat ve muhtevasnn ne olduuyla ilgilidir. Hiçbir yönetim sistemi sabahtan akama kurumsallap köklemeyecektir. Emek verilmeden, sabr gösterilmeden, ortak akl ve çabayla mücadele edilmeden devlet ve toplum hayatnn sistemsel olarak yeni batan düzenlenmesi hemen olacak bir i deildir diye konutu.

TÜRKYE, ARADII PARLAK YÖNETM SSTEMN BULMUTUR

Bahçeli, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin keyfi kurulmadn vurgulayarak, Clz ve çkarc emellerle çats örülmedi. Günü kurtarma hesaplarnn neticesi olarak içerii ve rotas tayin edilmedi. Cumhurbakanl Hükümet Sistemi, Türkiye Cumhuriyetinin yaama azminin, payidarlk iradesinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüünün aynen tecellisi ve tescilidir. Türkiye, arad parlak yönetim sistemini pek çok badireye uraya uraya, birçok sorunla boua boua sonunda bulmu ve benimsemitir. Deien rejim deildir. Aksini iddia ve ilan edenler müfteridir, münafktr, müptezeldir dedi.

Y NYETTEN YOKSUN BOZGUNCULAR

Sisteme kar çkan ve eletirenlere de yant veren MHP lideri Bahçeli, Sistem deiikliini Rejim elden gitti diyerek, karalamaya ve kötülemeye yeltenenler, iyi niyetten yoksun bozgunculardr. Önümüzdeki 9 Temmuz günü yeni sistemin 1 yl dolmu olacaktr. Kukusuz Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilke ve esaslaryla oturmas, kurum ve kurallaryla güçlenmesi zaman alacaktr. Dünya üzerinde hiçbir hükümet sistemi ksa sürede umut edilen fayda ve sonuçlar tam manasyla vermemi, verememitir. Bu da son derece normaldir, beklenen ve ölçümü yaplan bir durumdur. Parlamenter sistemden Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçi sürecinde var olan uyum sorunlarnn almas kaçnlmazdr diye konutu.

REFERANDUM ÖNERS, TÜKENMLK SENDROMUDUR

CHP ile yannda yer alan partiler ve uzmanlarn, yeni hükümet sistemini hedef tahtas haline getirdiini savunan MHP lideri Bahçeli, unlar kaydetti:

Kerametleri kendilerinden menkul bu çevrelerin, parlamenter sisteme övgü üstüne övgü yadrmaya balayarak, son 1 yllk geçmiin bütün olumsuzluklarn yeni sisteme yükleme teebbüsleri zeka özründen ziyade akl eksiklii, ahlak zayfl, köhne ve kötürüm bakn neticesidir. Klçdarolu, öncelikle Türkiyenin kar tarafnda yer almasndan dolay nedamet getirsin, içine dütüü vahim sapmay, tehlikeli savrulmay düünsün, ahs için dert etsin. Eer akl varsa da kendine saklasn. HDP ile ayn tarafta olandan bizim duyacamz hiçbir ey yoktur. PKK ile ayn bloka girenden öreneceimiz bir ey olamayacaktr. FETÖye itiraz edemeyen, S-400 konusunda Türkiyenin tezlerini savunamayan, bekay bilmeyen, belaya kucak açan CHP Genel Bakannn tarafszlk çars, referandum önerisi bize göre nevrotik bir vaka, tedavisi aciliyet arz eden tükenmilik sendromudur. CHP önce suyu bulandrmakta sonra da bundan rahatsz olduunu açklamaktadr. Bu siyaset tarz çürüktür, güdüktür, güdümlüdür, bayadr.

Konumasnda, CHPye yönelik eletirilerini sürdüren Bahçeli, Bilinmelidir ki CHPden hiçbir halt olmayacaktr. Ruhunu CHPye satan Pden (Y Parti), yular Kandile teslim edilmi HDPden bu memlekete, bu millete en küçük hayr gelmesi bile düünülemeyecektir. Bunlar zilletin sacayadr, Türk milleti bunlar bandan mutlaka savacaktr. CHP demek; kriz demektir, kaos demektir, kavga demektir, kargaa demektir dedi.

CHPNN DERMENNE SU TAIYACAKTIR

Genel Bakan Bahçeli, MHPnin, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin gelimesi ve güçlenmesi için atlacak samimi ve dürüst admlarn sonuna kadara yannda olacan vurgulayarak, unlar söyledi:

Yeni hükümet sistemini 1inci yl bile dolmadan tahrip ve tahrif etme giriimleri Türkiye dümanlarna zeytin dal uzatmak, onlara el sallamak, karlarnda selam durmaktr. AK Partili baz yöneticilerin Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin eer varsa aksayan yönleriyle ilgili kendi aralarnda deerlendirme yapmalar doaldr. Ne var ki bunu kamuoyu önünde dile getirmeleri CHPnin deirmenine su tayacaktr ve yanltr. MHPnin buna rzas ve onay yoktur. Tarafmz bellidir, o da Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletidir. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin yaamas için eer bizden fedakarlk isteniyorsa mutlaka yapacaz, mücadele bekleniyorsa seve seve yerine getireceiz.

YEN PART ELETRS

Yeni parti kurulaca iddialaryla ilgili Bahçeli, Nasl olsa siyaset mezarlna bir yenisinin daha ilave edilmesi önemsiz bir ayrnt olacaktr. Adeta sütten çkm ak kak gibi konuanlara tavsiyem; geçmilerine bakmalar, yedikleri herzeleri, yabanclarn gazna gelerek verdikleri zarar ve ziyan görmeleri, biraz izanlar varsa özeletirilerini yapmalardr. Küresel güç merkezlerinin nabzna göre erbet vermeye kalkanlara bu milletin srt dönük, kaps da sürgülüdür dedi.

S-400 DEERLENDRMES

MHP lideri Bahçeli, S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili ise Memnuniyetle söylemek isterim ki Osakada, Türkiye, hakl ve meru tezlerini muhataplaryla cesaret ve inançla paylamtr. Bilhassa S-400 hava savunma sistemi hakknda Sayn Cumhurbakannn tavizsiz duruu takdire ayandr. ABD Bakan Trumpn anlayl yaklam iki ülke arasnda gerilen ilikilerin yumuamasna neden olabilecektir. Trumpn S-400 konusunun karmak olduunu söylemesine ramen Türkiyeye adil davranlmadn vurgulamas yerindedir, hakkmzn teyit ve teslimidir. S-400 hava savunma sistemi hem güvenliimizi dorudan ilgilendiren hem de egemenlik haklarmzla balantl çok yönlü bir konudur diye konutu.

Ana Sayfaya Git