Bahçeli: Türk milleti 2020'ye ümitle bakmaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye yeni hükümet sistemiyle zincirlerini kırmış, gelecek ümitlerini kamçılamıştır. Türk milleti 2020 yılına ümitle bakmaktadır" dedi.

Haberler 01.01.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lider Bahçeli, yeni yl mesajnda, kimi zaman umudun, kimi zaman da umutsuzluun öne geçtii bir yl daha geride braktklarn bildirdi. Türk milletinin zorluklarla ve sorunlarla kuatlm 2019 ylnda da varlk ve birlik mücadelesini inanmlkla ve yüksek bir iradeyle gerçekletirdiini kaydeden Bahçeli, Milli bekamza yönelik saldr ve suikastlar azimle, sabrla, aklla, cesaretle ve milli dayanmayla engellenmitir. Türkiyenin zaafn kollayan, rehavetini gözleyen iç ve d odaklar 2019 ylnda da bo durmamlar, irret faaliyetlerinden vazgeçmemilerdir. Nitekim siyasal kriz çkarmak, kutuplamay trmandrmak, gönül ve vicdan köprülerini tahrip etmek için devreye girenlerin karanlk teebbüs ve tezvirlerinde kayg verici artlar yaanmtr. Özellikle Cumhurbakanl Hükümet Sistemine yönelik sistemli ve organize isnatlar, Cumhurbakannn partisiyle bann kesilmesini dayatan kaba ve tahakkümcü ifadeler 2019 ylnda da sahne almtr. u hususun alt kaln olarak çizilmelidir ki, Türkiye yeni hükümet sistemiyle zincirlerini krm, gelecek ümitlerini kamçlamtr ifadelerini kulland.

CHP DRL TABLOSUNDAN MEMNUNYETSZ

Türkiye ileriye atldkça, iradesini gösterdikçe, bölgesinde ve dünyada sesini yükselttikçe CHP, HDP, PKK ve FETÖnün çlgna döndüünü, telaa kapldn belirten Bahçeli, unlar kaydetti: Türkiye üzerindeki ölü topran kaldrm, muazzam bir silkinile dorulmu ve Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle yürüyüe geçmitir. CHP bu dirili tablosundan memnuniyetsizdir. Kanal stanbul projesiyle Tank Palet Fabrikas kapsamnda sergiledii icazetli, lekeli ve sipari nitelikli muhalefeti aslnda her eyi gözler önüne sermitir. 2019 ylnda muhalefet partileri Türkiye husumetinde birlemi ve zillet emsiyesi altnda bulumulardr. Yerli ve milli otomobille gururlanrken, gayri milli ve yabanclarn dümen suyuna giren bir muhalefet anlaynn kök salmas ülkemiz adna büyük bir talihsizlik ve ayn zamanda demokrasi aybdr. 31 Mart 2019 tarihinde yaplan Mahalli dareler Seçimlerinden aldklar sonuçlar gafilce yorumlayan, elde edilen clz mevzi kazanmlarndan yanl sonuçlar çkaran CHP ve yedeklerinin 2019 ylnda gerçek yüzleri iyice belirginlemitir.

TÜRK MLLET 2020 YILINA ÜMTLE BAKMAKTADIR

Bahçeli, Türkiyenin terörle mücadele ettikçe, terörün üredii alanlarn imha edildikçe baz çevrelerin rahatsz olduunu kaydederek, Bar Pnar Harektna kar gündeme gelen ülkelerin, terörizmin deirmenine nasl su tadklarn gün yüzüne çktn belirtti. Bahçeli, u ifadeleri kulland:

Bar Pnar Harekt sonucunda güvenli bölgenin tesis edilmesiyle birlikte Suriyeli snmaclar yava da olsa ülkelerine dönmeye, terörden arndrlm alanlarda iskan edilmeye balamlardr. Ne var ki dlipteki vahim gelimelerden dolay snrlarmza ilave yüzbinlerce snmacnn dayanma riski ba göstermitir. 2019da insani trajedilerin, terörist saldrlarn, mazlumlarn yükselen çlklarnn, vicdani krizlerin, adalet ve hukuk ihlallerin dünyay almas zor olacak darboazlara sürükledii açktr. Türk milleti 2020 ylna ümitle bakmaktadr. Unutulmasn ki zalimler, hainler, Türk dümanlar milli birliimizi, bin yllk kardelik hukukumuzu asla bozamayacaklardr. Cumhuriyetin yüzüncü yldönümünün stratejik bir hazrlk evresi olacak 2020 ylnda Türkiyenin gücüne güç kataca inancndaym. Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle istikbalin parlak ufkunun aralanaca, Cumhur ttifaknn samimiyetle, millet ve vatan sevgisiyle yoluna devam edecei kanaat ve kararndaym.

Bahçeli, mesajnda ayrca Frat Kalkan, Zeytin Dal, Bar Pnar Harektlaryla birlikte Kran ve Pençe operasyonlarnda görev alan güvenlik güçlerini kutlayarak, teekkür etti.

Ana Sayfaya Git