Bahçeli: Türk polisi görevinin gereğini yapmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da Furkan Vakfı üyelerinin yaptığı eyleme ilişkin, "Türk polisi görevinin gereğini yapmış, Müslüman görünümlü bir avuç münafığa, sokakları karıştırmak isteyen sayıca küçük bir azınlığa Türk devletinin yaptırım gücünü göstermiştir. Bütün emniyet teşkilatımızı hassaten kutluyor, özellikle Adana'da görev yapan her polisimizin tertemiz alınlarından öpüyorum" dedi.

Haberler 23.03.2022 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda yapt konumasnda, HDP tarafndan stanbul, Ankara, zmir bata olmak üzere pek çok ilde korsan nevruz programlarnn düzenlendiini, bir kez daha Türkün bahar bayramnn gölgelemeye çalldn bildirdi. Bunlara frsat verilmeyeceini belirten Bahçeli, Bir CHPlinin terörist Demirtaa bar insan demesi, önümüzdeki günlerde TBMMde olacan söylemesi bulank ve buhran içinde kalm bir zihnin hezeyandr. Bir teröriste bar insan demek evvela bara ihanettir. Teröristin yeri TBMM deil demir parmaklklarn arkasdr dedi.

BU KÖPRÜ ÜLKEMZN GURURUDUR

Bahçeli, 18 Martta 1915 çanakkale Köprüsünün açlnn yapldn hatrlatarak, köprünün açlndan rahatszlk duyanlarn kendilerini ele verdiini söyledi. Bahçeli, CHPliler yine hazmszlk örnei göstermiler ve 1915 çanakkale Köprüsünde milyarlarca liralk vurgun yapldn ahlakszca iddia etmiler. Bu köprü ülkemizin gururudur, bunu da m kabullenemiyorsunuz. Hiç mi millete sevginiz kalmad. Bu kadar m gözünüz körleti, bu kadar m gönlünüz köhneleti. Eer köprüden geçmem diyorsanz, buyurun denize atlayp yüze yüze kardan karya gidip gelebilirsiniz. Buna engel yoktur, buna hayr diyen yoktur. Bu zihniyet sahiplerini tanyoruz, asl dertleri çanakkale Zaferidir. Asl meseleleri kylarmza yanaan zalimlerin def edilmesidir. çanakkalenin rövann almak için yanp tutuuyorlar. Fakat nafiledir, bütün menfur çabalar beyhudedir. Dün baaramadklar igali bugün asla yapamayacaklar diye konutu.

TÜRK TABPLER BRL KAPATILMALIDIR

Bahçeli, Türk Tabipleri Birliinin Türk hekimlerini temsil edemeyeceini, sevgi ve saygya layk Türk hekimlerine tek bir laflarnn olmadn belirtti. Türk Tabipleri Birlii yönetiminin HDPnin yolundan gittiini savunan Bahçeli, Bunlara doktor demek, Tabipler Birliinin banda Türk isminin bulunmasna sessiz kalmak, Türklüe ve doktorlua en korkunç bühtandr. Bizim Türk Tabipleri Birliine yönelik hakl eletirilerimiz, bu kuruluun yönetimine çökmü 3-5 Türkiye dümanyla ilgilidir. Bunun dnda hiçbir hekimimiz bu sözlerimizden alnmamal, gücenmemelidir. Mulada bir uzman çavuumuzun bir hastanede maruz kald kötü muamele bizleri derinden üzdü. Salk çalanlarmz hedef alan iddetin karsnda olaca ama askerlerimize yönelik saldr ve tacizlerin de sonuna kadar karsnda duracaz. 1970li yllarda, hain bir kurunun bedenine isabet ettii bir dava arkadamz Hacettepe Üniversitesinin hastanesine derhal ve telala kaldrlmt. O dava arkadamzn bir an evvel müdahaleye ihtiyac vard. Ne kadar sarscdr ki yaral olarak hastaneye götürülen kardeimizin Ülkücü olduunu örenen acil serviste görev yapan birkaç doktor müsveddesi bu faiste bakmayz, brakn gebersin diyecek kadar dümanlkta snr tanmadklar dün gibi hatrmzdadr. Hangi kitapta, hangi inançta böylesi bir barbarla, böylesi bir alçakla cevaz vardr. te o doktor görünümlü insanlk fukaralarnn, ekyalam zihniyetlerin çat kuruluu Türk Tabipleri Birliidir. Bu nedenle açk açk sesleniyorum. Türk Tabipleri Birlii mutlak surette kapatlmaldr. Yönetim organlarna yuvalanm bölücülerden hukuk önünde hesap sorulmaldr diye konutu.

2 ÜLKE DEVLET BAKANI STANBULDA BR ARAYA GELMEL

Bahçeli, Rusya ile Ukrayna arasnda yaanan savan sona erdirilmesi gerektiini, dünya üzerinde savaa en dengeli yaklaan, süreci en geni açdan ele alan ülkenin Türkiye olduunu vurgulad. Silahlarn susma vaktinin geldiini söyleyen Bahçeli, Rusya ile Ukrayna arasndaki savan sona ermesinin tek ve geçerli yolu bu ülkelerin devlet bakanlarnn Sayn Cumhurbakanmzn da katlmyla mesela stanbulda bir araya gelmeleridir. Kan duracaksa, en yakn ve akla yatkn çare budur. Rusyaya uygulanan yaptrmlarn bir benzeri Türkiyeye de reva görülmüyor mu? Bu nasl müttefiklik, bu nasl stratejik ortaklktr? NATO üyeleri arasnda yaptrma maruz kalan tek ülke Türkiyedir. Dost bildiklerimiz tarafndan egemenlik haklaryla oynanan, aleyhine ekonomik, siyasi ve diplomatik tuzaklar kurulan ülke de Türkiyedir. Mücadele ettiimiz terör örgütlerine destek verenler u rezalete baknz ki bizimle NATO emsiyesi altnda birlikte olanlardr dedi.

TÜRK POLS GÖREVNN GEREN YAPTI

Bahçeli, Adanada Furkan Vakf üyelerinin provokasyonlar sonucunda hiç arzu edilmeyen sahneler yaandn dikkat çekerek, öyle dedi:

Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa aykr hareket eden, yeri geldiinde PKKy, yeri geldiinde FETÖyü öven, yeri geldiinde de darbe giriimlerine hayrl olsun diyen sözde bir vakfn mensuplar artk barda tarmtr. Furkan demek, doru ile yanl, hak ile batl, iyi ile kötüyü ayrt etmek demektir. Ancak bunlarda doru ile yanl, hak ile batl birbirine girmitir. Bu din tacirlerinin, bu ajan provokatörlerin kanunsuz eylemlerine erefli Türk polisi zamannda müdahale etmi, bize göre devletin hükümran vasf isabetle gösterilmitir. Asayisizlie izin ve icazet verilmemitir. Sözde vakfn meczup bakannn çileri Bakanmza yönelik izansz saldrlar, iffetsiz hakaretleri ve hayasz itibar suikastlar bizim nezdimizde yok hükmündedir, hatta ayaklarmzn altndadr. Sayn Süleyman Soylu, soy ismi gibi soyludur, görevini de laykyla yerine getirmektedir. Türk polisi görevinin gereini yapm, Müslüman görünümlü bir avuç münafa, sokaklar kartrmak isteyen sayca küçük bir aznla Türk devletinin yaptrm gücünü göstermitir. Bütün emniyet tekilatmz hassaten kutluyor, özellikle Adanada görev yapan her polisimizin tertemiz alnlarndan öpüyorum.

Bahçeli ayrca, Furkan Vakf üyelerinin kadnlar ve çocuklar zrh olarak kullandn söyleyerek, ayet bugün tedbir almazsak, gelecekte yeni 15 Temmuzlarn yaanmas kaçnlmazdr. ayet bugün duyarl ve sorumlu hareket etmezsek, içi mürik d Müslüman olan ilkesizlere önlem almazsak, uyaryorum ki terörist ba Gülenlerin arkas kesilmeyecek, ihanet kervan kesintiye uramayacaktr. stismarclarn, fesat yuvalarnn, dinimizi ticarete ve batl hedeflere tahvil etmek için frsat kollayanlarn hesab sorulmal, hevesleri kursaklarnda braklmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git