Bahçeli: Türkiye'de Kürt sorunu yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt sorunu' açıklamalarıyla ilgili, "Türkiye'de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir" dedi.

Haberler 22.09.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, yapt yazl açklamada, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Kürt sorunu açklamalarna tepki gösterdi. Bahçeli, CHPnin milli güvenlik tehdidine dönütüünü belirterek, unlar kaydetti:

CHP yönetimi; söylem, eylem ve emelleri itibariyle Türkiyenin karsna geçmi, hatta siyasi mihrak ve militan haline gelerek milli güvenlik tehdidine dönümütür. Aziz Atatürkün kurduu parti, meum ellerin denetimine girerek kökünden ve kimliinden tehlikeli ölçülerde kopmu, nihayetinde bakalap melezleerek siyasi merkezini ve ahlaki metabolizmasn kaybetmitir. Küresel merkezkaç güçlerin tesir ve telkiniyle yörüngesinden kayan CHP, geçmiiyle çatan, milli gerçeklerle çelien bir duruma savrulmutur. Bir dier ifadeyle, CHP yönetiminin gayri milli tavr, tutum, teklif ve temennileri vahim bir noktaya dayanm, tamiri ve telafisi neredeyse imkansz bir çizgiye kaplanmtr. Maalesef CHPnin hal-i pürmelali dank, dengesiz, düzeysiz ve içler acsdr. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Bay Kemal ve ttifaklar belgeselinin ilk bölümünde Kürt sorununu çözmek için meru bir organa ihtiyacmz var. HDPyi meru organ olarak görebiliriz. sözleri, temelsiz Sezainin de bu çürük sözlere cevaben Demokratik çözümün adresi ve asl muhatab mraldr mesaj kimin kimlerle beraber olduunun itiraf ve ispat niteliindedir. Klçdarolu, olmayan bir sorunu varm gibi sunarak HDPyle sürdürdüü yasak ilikiyi ve ahlaksz ortakl resmiletirme, kald ki merulatrma arayna girmitir. CHP ile HDP arasndaki dankl dövü irtibatlar, kamuoyunu sinsi bir plan dahilinde ikna çabalar ve bu sürece Pin kurnazca ve gözcü sfatyla dahil olma hevesi uyank uur sahibi hiçbir insanmzn dikkatinden kaçmamtr. Karmzdaki bu rezalet ve melanet su katlmam bir ihanet ve millet iradesine meydan okuma alçakldr.

TÜRKYEDE KÜRT SORUNU YOKTUR

HDPnin meru organ görülmesinin, PKKy muhatap almak anlamna geldiini iaret eden Bahçeli, açklamasnn devamnda u ifadelere yer verdi:

CHP yönetimi siyasi ikbal ve istikbalinin çürük ifrelerini Kandil maaralarnn pespaye karanlnda bulmak üzere harekete geçmitir. Klçdarolunun araclar vastasyla PKKyla temas kurup kurmadn, geçtiimiz ayn son günlerinde Irakn kuzeyine giden CHP heyetinin PKKllarla görüüp görümediini yalana ve saptrmaya tevessül etmeden açkla kavuturmas ertelenemez zorunluluktur. Mulak ifadeler, müphem teviller, kaçak güremeler, suya sabuna dokunmayan açklamalar milletimiz nezdinde deersizdir, yok hükmündedir. HDP, meru bir organ deil, terör örgütü PKKnn mazbata alm maskeli halidir. Bu yaln gerçei bilmemek, görmemek, afie etmemek hem aypl bir siyaset örnei, hem de bölücü hedeflere siperlik yapan, terörist niyetlere müsamahal ve muhabbetle bakan terörseviciliktir. Türkiyede Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen, olduunu srarla dayatp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir. CHP ile HDP, yedek kulübesinde sndrlan P ile birlikte küresel emperyalizmin dümen suyuna girmiler, bayatlam bir senaryo kapsamnda Kandilden mralya kadar ad konulmam bir müzakere köprüsü kurmulardr. Klçdarolunun iradesi rehin alnm, vicdan haczedilmitir. CHP yönetimi, Türkiye üzerinde hesaplar olan zalimlerin gözüne girmek, dikkatlerini çekmek, onlarn hain desteklerini alabilmek için blisle bile ortakla hazr bir kvama gelmitir.

CHPL çEVKÖZE MAV VATAN TEPKS

Bahçeli, CHPli Ünal çeviközün Mavi Vatan açklamasyla ilgili de, öyle dedi:

Bu srada, Kemal Klçdarolunun d politika badanmannn Mavi Vatanla ilgili soysuz düünceleri, partisinin de bu düüncelere hüsranla itirak etmesi CHP zihniyetine hakim olan alçalmann kahredici boyutlara ulatn tescil etmitir. Deniz yetki alanlarnn tespiti yaplarak muhafaza edilmesi, bu kapsamda doal kaynaklardan tüm canl ve cansz ekonomik varlklara kadar sahip çklmas Mavi Vatann esasdr. CHP, vatann her rengine, her deerine, bizatihi vatannn kendisine kardr. Büyükelçilik yapm, halen milletvekillii görevini de ifa eden söz konusu badanman, tpk Megali dea hayali peinde koan herhangi bir Yunan milletvekilini aratmayan bir eref kaybnn içine gömülmütür. Sevr Anlamasn imzalayanlardan birisi olan Reat Halisin bugünkü temsilcisi, bu zaman ki ismi CHPli Ünal çeviközdür. CHP, Türkiyenin egemenlik haklarn, tarih çkarlarn sömürgecilerin bak açsyla ele alan bir çarpkln, bir hezeyann pençesindedir. Türkiyeyi yaylmaclkla suçlayan, d politikay agresif ve askeri olarak mimleyen ibirlikçi bir ahsn TBMMde nasl görev yapt öncelikle CHPnin sorunu, milletimizin de ana sorusudur. Damarlarnda haçl kan dolaan bu badanman vatansever ve milletsever CHPlilerin vicdanna havale etmek de bizim için balca sorumluluktur. CHPye nüfuz etmi vatanszlara bu aziz vatan dar etmek cumhurun namus ve haysiyet meselesidir. Nitekim bu meselenin halli Türkiyenin ve Türk milletinin var olu yok olu mücadelesinin canevi, kilit tadr. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye dümanlarnn siyaset ayana, kiralk ibirlikçilerine, demokrasi fanusuna saklanm vatan ve millet kartlarna sonuna kadar direnecek, kurulmu tuzaklar bozarak milli istiklal ve istikbal haklarn fedakarca savunacaktr.

Ana Sayfaya Git