Bahçeli: Türkiye'nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terörle mücadelede destan yazan bir hükümetin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve İçişleri Bakanı’nın yalnız olmadığını özellikle ve önemle ifade ediyorum. Konu, devlet-i ebed müddet irademizin korunmasıdır. Konu, devletimizin saygınlığı ve üzerinde titrediğimiz bekasıdır. Herkes yerini yurdunu bilmek zorundadır. Herkes ağzından çıkanlara dikkat etmekle mükelleftir. Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz, sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez" dedi.

Haberler 26.05.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Devlet Bahçeli, Türkiye üzerinde oyunlar oynandn, ülkenin çevresindeki sinsi ve sisli kuatmann sertlemekte olduunu belirterek, Emel sahipleri kartlarn açk oynamaktadr. Asl mesele gündemi igal eden iddia ve isnatlarn hem taraflarndan hem de cesametinden çok daha ötesidir. Türk milletinden öç almak için kuyrua giren yerli ve yabanc mihraklar tacizlerine, tahriklerine, tahrip gücü yüksek er kampanyalarna u günlerde hz vermiler, derinlik katmlardr. Herkesi uyaryorum, hedef Türkiyemizdir. Surda gedik açmak gayesiyle, hatta kale duvarlarmz ykmak maksadyla sinerjisini ve sistemsel enerjisini Türk ve Türkiye dümanlndan alan bir tezgah kurulmutur. Bu menfur tezghn siyaset taeronlar, medya terifatçlar, sivil toplum tertipçileri, suç ve terör örgütü temincileri, özellikle de d tedarikçileri vardr ve bellidir. Türkiyenin üzerine gölge dümesi, siyasi ve hukuki çözülme yaamas konusunda alçak bir rekabet maalesef devrededir. Amaç, Türkiyenin uluslararas camiada itibarn lekelemektir. Amaç, Türkiyenin mukavemetini krarak her türlü müdahaleye açk hale getirmektir. Daha vahimi ise devletle millet arasndaki güven balarnn kopuuna hizmetle birlikte, nihai aamada doal veya doacak ikyetlerin birbirine eklemlenmesini kkrtp devlete ve hükümete kar toplumsal bir direniin gerekçesini tekil etmektir dedi.

Bahçeli, CHPnin bu senaryonun alt yüklenicisi, üst figüran olduunu vurgulayarak, 6 ay içinde baka bir Türkiyenin görüleceini söyleyen Klçdarolu kaosun bekçisi, krizin çenicisi konumundadr. HDP derseniz Türkiyenin kalbine hançer sokmak için tetikte bekleyen fitnedir ifadelerini kulland.

RZE ZYARET OLAY çIKARMAK çN PLANLANMITIR

Devlet Bahçeli, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin geçen hafta grup toplantsndaki Netanyahu benzetmesini eletirerek öyle konutu:

Geçen haftaki grup konumasnda, Sayn Cumhurbakann katil Netanyahuya benzeten ve Siyonizme gülücükler saçan bu ahsn, birkaç gün sonra Rizeyi, ilçeleri kizdere ve çayeliyi ziyaret ederek müessif olaylara sebebiyet vermesi çok yönlü incelenmeli ve mercek altna yatrlmaldr. Söz konusu ilçe belediyelerin MHP yönetiminde bulunduu göz önüne alndnda nasl bir oyunun sahnelenmeye çalld da bariz olarak fark edilecektir. Gerek ilçe bakanlarmz gerekse de belediye bakanlarmz gerginlikleri yattrmak için yöre halkn sabr ve saduyuya davet ederek teenniyle hareket etmiler ve asla tuzaa dümemilerdir. P Bakannn bile bile, inadna yapar gibi, sanki toplumsal huzursuzluun fitilini tututurmak için Rizeye gitmesi yalnzca düüncesizlikle, yalnzca sorumsuzlukla, yalnzca öngörüsüzlükle izah edilemez. Siyasi hayat kumpaslarla, yalanlarla, çkar hesaplaryla heba olmu bu ahsn, Netanyahu benzetmesinden sonra Rizeyi ziyareti anlayor ki batan ayaa olay çkarmak üzerine planlanmtr. Arkasndan hakl tepkilere küstahça tepki göstermesi, etrafndaki çapulcularn vatandalarmza, esnaflarmza Vandalca saldrmas ar bir provokasyon halidir. Esnaf geziyorum diyenler, esnafa tekme tokat musallat olmulardr.

ABEL VE ÜPHE UYANDIRAN OLAYLAR

Anadolu Ajans muhabirinin çileri Bakan ile ilgili hükümetin iki üyesine yöneltilen smarlama sorunun gündeme oturduunu kaydeden Bahçeli, deta dümeye baslmçasna aibeli ve üphe uyandran olaylar üst üste çakm, biri biterken dieri tedavüle sokulmutur. Bunlardan birisi de PKKnn Pençe Harektlarnn komuta merkezlerine maket uçaklarla suikast giriimidir. Diyarbakr 8inci Ana Jet Üs Komutanl, rnak 23üncü Piyade Tümen Komutanl, Batman nsansz Uçak Sistemler Üs Komutanl maket uçakl terör saldrlarnn hedefi olmutur. çok ükür bu saldrlar zamannda ve isabetle engellenmitir dedi.

RRET KAMPANYAYI GÖRÜYOR VE TAKP EDYORUZ

Bahçeli, terörle mücadele devam ederken, bu mücadelenin içinde yer alan asker ve sivil devlet adamlarn itibarszlatrma çabalarnn hain bir amaca matuf olduunu kaydederek Hiç kimse aklmzla alay etmesin, sabrmz yanla yormasn, zira biz her eyin farkndayz. Devletin hükmü ahsiyetini, milletin kutlu varln uçuruma çekmek üzerine ifa edilen irret kampanyay görüyor ve takip ediyoruz. Türkiyenin önünü kesmek için yar halinde olanlarla, karar ve irade organlarna ambargo koymak maksadyla alg düzenekleri kuranlar, herkes bilsin ki, ele ele vermiler, ykm ittifaknn potasnda birlemilerdir diye konutu.

AçIIMIZI KOLLUYORLAR

Bahçeli, oyunun büyük olduunu vurgulayarak, Libyadaki müessir varlmzn rövann almaya çalyorlar. Milli davamz Kbrstaki mukavemetimizin, eit ve egemen iki devlet kararllmzn hesabn sormaya kalkyorlar. Dou Akdenizdeki tavizsiz duruumuzdan korkuyorlar, intikam taassubuyla yanp kavruluyorlar. Suriyede, Irakn kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK/YPG/PYDye dünyay zindan etmemizden dolay üstümüze geliyorlar. Güney snrlarmz boyunca hayalini kurduklar terör devletinin suya dümesinden ileri düzeyde gocunuyorlar. Mazlum toplumlara, masum çocuklara, hakk gasp edilmi gariplere vicdan seferberliiyle kol kanat germemizden memnuniyetsizlik duyuyorlar. Boyun emediimiz için, tamam demediimiz için, alttan almadmz için, al bayran solmasna müsaade etmediimiz için deliye dönüyorlar, sürekli açmz ve zaaf anmz kolluyorlar. Terörist elebalar Sofi Nurettin ile Aydn imeki gömdük ya, ite bunu hazmedemiyorlar. Allahn izniyle Kandile Türk bayran dikeceiz ya, ite bunun için çldryorlar, çlgnlk peinde kouyorlar. Siyasi taeronlarna, 128 milyar dolar nerede sorusunu sorun dediler, tutmad. 104 emekli amirale bildiri yaynlattlar, hiç kimse yemedi. Covid-19 salgnyla mücadeleyi sekteye uratmak için her yolu deneyin talimat verdiler, olmad. Cumhur ttifakn karalayn, Türkiyeyi kötüleyin, ekonomiyi kötümserliin tüneline sokun diye ibirlikçilerine tembihte bulundular, küçük bir aznlk haricinde inanan çkmad dedi.

KONU DEVLETMNZ SAYGINLII VE BEKASIDIR

Bahçeli, bir suç varsa, suçlularn objektif delil ve belgelerle tespiti yaplmsa adresin bamsz Türk mahkemeleri olduunu ifade ederek, öyle konutu:

Adalet ne diyorsa olacak bellidir. Bundan ürkmeye, çekinmeye gerek de yoktur. Ancak karambolde siyasi frsatçla kalkanlar, zalimlerin dolduruuna gelip ülkemizin haysiyetini iki parala çevirmek için konuan ve konuturulanlar iki dünyada bunun hesabn muhakkak vereceklerdir. Bundan kaç ve kurtulu imkanszdr. kazen diyorum ki; hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti çileri Bakannn boynuna tasma geçiremeyecek, buna da hiçbir alçan gücü ve nefesi yetmeyecektir. Yine hiç kimse Türk Silahl Kuvvetlerinin onurlu komuta heyetine çamur atamayacaktr. Terörle mücadelede destan yazan bir hükümetin, kahraman Türk Silahl Kuvvetlerinin ve çileri Bakannn yalnz olmadn özellikle ve önemle ifade ediyorum. Konu, devlet-i ebed müddet irademizin korunmasdr. Konu, devletimizin saygnl ve üzerinde titrediimiz bekasdr. Herkes yerini yurdunu bilmek zorundadr. Herkes azndan çkanlara dikkat etmekle mükelleftir. Türkiyenin gündemi video kaytlaryla rehin alnamaz, sosyal medya iftiralaryla ele geçirilemez.

TEK KELMEYLE MÜFTERLKTR

Binali Yldrmn oluyla ilgili suçlamaya deinen Bahçeli, TBMM Bakanl görevini üstlenmi, ilaveten Türkiye Cumhuriyetinin son Babakan unvann tayan Sayn Binali Yldrm evladyla birlikte töhmet altnda brakmak, uyuturucu ticaretiyle ilikilendirmek tek kelimeyle müfteriliktir. Bu meselede tarafsz kalmak, köhne köhne tribünde oturup üç maymunu oynamak Türkiyeye kastetmek için kullanlan ve kiralanan çevrelere destek vermektir. Buna da vatan ve millet sevgisiyle bezenmi hiç kimsenin hakk yoktur. ahsm, hükümeti, tek adam rejimi, otoriter sistem, yönetilemeyen ülke propagandalarn servis ettiler, baaramadlar. çabalar bouna, hevesler beyhudedir, çünkü Türk milleti Cumhurbakannn, devletinin, hükümetinin, egemenlik haklarnn sonuna kadar destekçisidir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git