Bahçeli: Ya evet ya hayır diyeceksin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Haberler 13.10.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Anayasadan Atatürkü çkarmay düünüyor musunuz? Anayasaya hkim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlyor musunuz? Türk vatandal kavram yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye devleti yerine cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatanda yerine, Türkiye Cumhuriyeti insan kavramlarnn getirilmesini amaçlyor musunuz? Demokratik muhalefet diyerek TPi, HDPyi yannzda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açyor musunuz? Terörist Demirta hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz? Sayn Klçdarolu, bu sorularm gayet basittir. Ya evet diyeceksin, ya da hayr dedi.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçelinin konumasndan öne çkanlar öyle:

ZLLET PARTLER TEMBHL VE SYASETN LEKEL TEMSLCLERDR:

Küresel aktörler açsndan, ülkelerdeki yükselen milliyetçiliin krlmas dil, din, etnik veya mezhep farkllklarnn kanmas ve bunlarn üzerinden ilk etapta özerk, sonra da federal devletler oluturulmas melun bir hedef olarak her zaman güncelliini korumutur. Bu hedefe öncelikle taeronlar eliyle ulalmas esas alnmtr. Bununla mündemiç CHP, HDP, P, Deva, Gelecek Partisi ve irili ufakl dier zillet partileri tembihli, görevli ve taeron siyasetin lekeli temsilcileridir. Zillet ittifak çözülme ve ykm sipariini bedeli mukabilince almtr. Zira her ey gün gibi ortadadr, zelil siyaset simalarnn kaçacak, gerçekleri inkr edecek hayas da hali de kalmamtr. Egemen güçler kendi yaylmac emelleri için milliyetçi perspektifle hareket ederken, ellerini uzattklar ülkeler için milliyetçilii bastrmaya, karalamaya, kötü göstermeye çalmak gibi bir ikilemin ve tenakuzun dibindedir. Ancak maksad ne olursa olsun, küresel sömürünün önündeki en önemli engel milli devlet yaps ve bu yapnn temel ta olan Milliyetçi Hareket ve Cumhur ttifakdr.

ARKA KAPIDAN BRBRLERNE KAZIK ATIYORLAR:

Görüldüü üzere, zillet ittifakn oluturan partiler gün ar birbirlerini ziyaret ediyorlar. Birbirlerine sürekli gidip geliyorlar, yoklama yapyorlar, hava kokluyorlar, ne var ne yok ona bakyorlar. Ancak arka kapda da birbirlerine kazk atyorlar, tuzak kuruyorlar. Bir yapmadklar ksrl, pastal, altn günleriydi; zannediyorum bu gidile onu da gerçekletirirler. Toplanp toplanp dalyorlar, ne dedikleri bellidir, ne de söyledikleri nettir. Mulak ifadelerle gürültü ve gündem kirliliine neden olduklar da alenen meydandadr. Bunlar ayrca güçlendirilmi parlamenter sistem toplantlar için üçüncü defa Mecliste bir araya gelmilerdir. CHP, P, SP, DP, Gelecek Partisi ve DEVAnn temsilcileri HDPyi masa altnda tutarak sözde bir uzlamaya vardklarn açklamlardr. Uzlama, doru hedefler üstünde olur. Uzlama, dürüst ve temiz bir siyaset anlayyla vasat bulur. Allah için söyleyiniz, bunlarn neresi dürüst, neresi düzgün, neresi temizdir? Uzlamak için irade lazmdr. CHPnin kolonisi, ideolojik kolonu, siyasi kordunu Pin iradesi mi vardr? PKKnn tutsa, FETÖnün kuklas, Türk ve Türkiye dümanlarnn terifatçs CHPnin iradesi mi kalmtr? Teröristba Duran Kalkan, CHPyi ikaz ederek diyor ki: HDPnin çk, baz CHPliler tarafndan ters yorumlanabilir; ama öyle deil. CHPilerin önünü açt. Güçlendirdi. rade kazandrd. Bu bakmdan HDPye muhtaçlar. Bir terör örgütü eleba, Aziz Atatürkün kurduu partiye ayar veriyor, hizaya getiriyor, aba altndan sopa gösteriyor; buna karlk bir tek CHP yöneticisi de kalkp ey katil sen ne diyorsun diyemiyor, buna cesaret dahi edemiyor. Bize gelince yalan yanl konuan CHP sözcülerinin azlarn bçak açmyor. Korkuyorlar, telalanyorlar, çekiniyorlar, çünkü iradelerini ve siyasi ikballerini terör örgütlerine balam durumdalar. Bu bir zillet deil midir? Bu bir rezalet deil midir? Biz bouna m bunlara zillet diyoruz? Biz bo yere mi bunlarn maskesini bir bir indiriyoruz?

KILIçDAROLU, P BAKANININ CUMHURBAKANI HAYALLERN SUYA DÜÜRMÜTÜR:

HDPli bölücü söylediimiz okkal sözlerin cevabn Kandilin CHPsi veriyor. u ibret verici kepazelie bakar msnz? Kendileri terör örgütünün boyunduruuna girmiler, haberleri yok. Kendileri maara önlerinde gyabi nöbete girmiler, anladklar yok. HDPyi gücendirmemek, pimi aa su katmamak için takmadklar klf, girmedikleri klk neredeyse kalmam. Hatrlarsanz, P Bakan, bu aralar yine il-ilçe gezen stanbul Büyükehir Belediye Bakann Fatihe benzetmi, Klçdaroluna çalm atm, ters köeye yatrmak için hamle üstünlüünü kazanmaya çalmt. Bir nevi anlan Belediye Bakan, CHP Genel Bakan muamelesi görmütü. HDP takviyeli ve tembihli Klçdarolu da misilleme yaparak P Bakannn Cumhurbakan hayallerini suya düürmü, mizahi ve münhal bir Babakanlk yemiyle tufaya getirmitir. P Bakan, yeni yönetim sisteminde yer almayan bir göreve mahkm ve mecbur edilen zavalldr. Bunlar birbirlerini aldatmakla, kandrmakla, yüze gülüp arkadan film frldak çevirmekle uramaktadr. Yalan bunlardadr, iftira bunlardadr, ayak oyunu bunlardadr, samimiyetsizlik bunlarn alameti farikasdr. imdi de güçlendirilmi parlamenter sistem adnda ne idüü müphem, ne içerdii meçhul, neyi hedefledii meknuz bir çalmayla megullerdir.

PENSLVANYADAN MI TALMAT ALDI?:

CHPnin 2-3 Ekim 2021 tarihinde düzenledii Abant Toplants, bir bakma zilletin tehlikeli yol haritasnn kavak noktalarn aça vurmutur. Hakikaten merak ediyoruz, Abant Toplantsnn tavsiyesi kimden geldi? Kripto damar m dayatt? Pensilvanyadan m talimat alnd? Anlald kadaryla özerlik ve federasyon gayesi CHPye nüfuz etmitir.

CHPNN GZL GÜNDEMNDE ANAYASANIN LK DÖRT MADDESN KALDIRMAK ESASTIR:

Bununla birlikte CHPnin gizli gündeminde Anayasann ilk dört maddesini kaldrmak esastr. Sabkal bir milletvekili kalemiyle hazrland anlalan; demokratik muhalefetin anayasa deiiklii için izlenmesi gereken yol haritas Klçdarolunun önsözüyle kaleme alnmtr. Siz bakmayn bu önsözün sahibine, bunun gerisinde PKKnn hain dokunuu, siyasi bölücülerin irenç telkinleri bulunmaktadr. CHP Genel Bakanna soruyorum, kvrmadan cevap vermesini, kaçak gürememesini bekliyorum. Soru 1: Anayasadan Atatürkü çkarmay düünüyor musunuz? Soru 2: Anayasaya hkim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlyor musunuz? Soru 3: Türk vatandal kavram yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye devleti yerine cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatanda yerine, Türkiye Cumhuriyeti insan kavramlarnn getirilmesini amaçlyor musunuz? Demokratik muhalefet diyerek TPi, HDPyi yannzda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açyor musunuz? Terörist Demirta hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz? Sayn Klçdarolu, bu sorularm gayet basittir. Ya evet diyeceksin, ya da hayr. Bo kat vermen halinde bütün sorulara evet dediin anlalacaktr. Yürein yetiyorsa, çi süt içip karn ars çekmiyorsan konu ve sorularma cevap ver.

SYAS CNAYET LENEBLR MASALLARINI BIRAK: Korku edebiyatn brak, siyasi cinayet ilenebilir masallarn geç, bir ey bilip de söylemiyorsan adam deilsin CHPnin bir milletvekilinin; keke Demirta cumhurbakan seçilse diyecek kadar gözünü ve gönlünü karartt herkesin bildii bir beyanattr. HDPnin sözde demokratik tutum belgesiyle, CHPnin ikinci yüzyla çar beyannamesinin benzerliini iddia eden de CHPli bir milletvekiliydi. Bugünkü CHP yönetimi, HDPnin oyun ua haline gelmi, yapboz tahtasna dönümütür. Bugünkü CHP yönetimi, Gazi Mustafa Kemalin hatra ve emanetleriyle yollarn kapanmamak üzere ayrmtr. Bugünkü CHP yönetimi, PKKyla ittifak tüneline girmi, HDPyle bölücülüün gergefinde ilenmitir. P ise bunlarn proje süsüne, zillet mezesine dönümütür.

CUMHURBAKANIMIZIN SALII ÜZERNDEN POLEMK YAPARAK AAILARIN DA AAISINA DÜENLERE TBAR ETMEYECEZ: Sayn Cumhurbakanmzn sal üzerinden polemik yaparak, yalan ve tezviratlar yayarak aalarn da aasna düenlere ant olsun itibar etmeyeceiz. Bugün Türkiyenin karsna çkartlan güvenlik ve bölücülük sorunu, özü itibariyle bir demokratik hak talebi, bireysel özgürlük, çoulcu demokrasi ve siyasal katlm sorunu deildir. Bu sorun, etnik bölünmeyi amaçlayan silahl terör sorunudur. Türkiyede farkl kökene mensup vatandalarmzn tümünü kapsayan bir sorun deil, tahrik ve terörün besledii bir siyasi ayrlkçlk sorunudur. Bölücü mihraklarn nihai hedefi, Türk milletinin kardelii, devletin kurulu esaslar, siyasi yaps, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüüdür. çok kültürlülük, mozaik edebiyat, Anayasal yurtseverlik, demokratiklemenin ve çadalamann gerei gibi klieler, bu hain emellerin maskesi, bölücülük ticaretinin ambalajlardr. Bu gerçekler ortadayken, etnik bölücülük ve siyasi ayrlkçlk sorununa, meru bir kimlik, hak ve özgürlük sorunu etiketinin yaptrlmasnn yegne amac, sorunun bu ekilde tanmndan hareketle çözüm esaslarnn da siyasi bir zemine oturtulmasdr. Yaplmak istenen, etnik bölücülüün siyasi bir sorun olarak siyasi süreçlerle çözümü için uygun bir ortam yaratlmas, bunun siyasi ve toplumsal altyapsnn hazrlanmasdr. Bu siyasi senaryonun sahneye konulmas mümkün olabilirse, PKKnn siyasi talepleri ve eylem plan, bu süreçte demokratik ittifak platformu haline getirilecektir. CHPnin hedefi budur, Pin hedefi budur, HDPnin hedefi budur, siyasi hayat döneklikle geçenlerin gayeleri budur.

Hç KMSE BO HEVESLERE KAPILMASIN; DEVLET BZZ: Milletin temsili ve devletin korunmasnda, bu iki vazgeçilmez deerin birbirini tamamlayarak mutabakatnda üzerine düen her sorumluluu yerine getirmeye kararl olan Cumhur ttifak için yüksek hedeflere ulamak bir milli görev ve vatan borcudur. Hiç kimse bo yere hayal kurmasn, bouna heveslenmesin. Bu millet biziz, bu devlet biziz, bu vatan biziz, istikbalin mimar da bizler olacaz. Türkiyenin geleceinin en büyük teminat, cepheleme, kamplama ve kutuplamalara son vermek, terörün kökünü kazmak, ortak milli ve manevi deerler etrafnda birlemek, kenetlenmek ve kucaklamaktr. Bizim gönlümüzde herkese yer vardr. Bizim muhabbetimiz her insanmz kavramaya ve kuatmaya yetecektir. Türkiyenin ve Türk milletinin geleceini her mülahazann üstünde tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletini kurulu ilkeleri, siyasi yaps ve milli ve manevi deerleriyle sonsuza kadar yaatmaya ve bu uurda gerekiyorsa her bedeli seve seve ödemeye hazrz, buna da yeminliyiz. Bu duygu ve düüncelerle muhterem heyetinizi hürmetle selamlyor, Meclis çalmalarnzda üstün baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git