Bahçeli yine HDP'yi hedef gösterdi: Açılmamak üzere kapatılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırıda HDP'yi suçladı.

Haberler 23.06.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantsnda gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Bahçeli, CHPnin Gaziantepteki belediyeler çaltaynda CHP Genel Bakan Klçdaroluna yapt konumadan kaynakl devlet içinde devlet gibi davranmak suçlamasnda bulundu.

CHPli belediyeler özerk yönetim deildir diyen Bahçeli, CHPli belediyelerin yapt sosyal yardmlara da deinerek, Nüfusun yüzde 54ünün CHPli belediyeler tarafndan yönetildiini vurgulamak potansiyel bir ayrmcln, devlet içinde devlet varm gibi deerlendirme yapmann eklidir. Klçdarolunun azndaki bakla zehirlidir ifadelerini kulland.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, AYMnin HDPnin kapatalmasna yönelik iddianameyi de kabul etmesini olumlu karlayarak, bir kez daha HDPnin kapatlmasn istedi.

ZMR SALDIRISIYLA LGL HDPY SUçLADI

Deniz Poyrazn öldürüldüü HDP zmir l Binasna yaplan saldr ile ilgili HDPyi suçlayan Bahçeli, HDP l Binasna yaplan saldrda süreci baka bir noktaya tamtr. Saldrgann ifade tutana uyank bir uurla analiz edildiinde meczup olmad, tek bana hareket etmedii hemen fark edilecektir. Öyle bir gün seçilmitir ki, binada tek bir HDPli yönetici yoktur. Hatta planl bir toplantda iptal edilmitir, tpk Ankara Gar patlamasnda, Suruç Katliamnda olduu gibi HDPliler arazi olmular, birden bire kayplara karmlardr dedi.

Bahçelinin açklamalarndan satr balar u ekilde: çinde yaadmz toplumda farkl çkarlar, farkl artlar paylamaktan bunlardan kaynaklanan sorunlara maruz kalmaktan doan görüler, düünceler ve çözüm önerileri vardr. Olmas da son derece tabii ve gereklidir. Takdir edeceiniz üzere muhkem bir demokrasi kültürü bu yolla olacaktr. Demokrasinin var olabilmesi, ilevsellik kazanabilmesi, hak ettii itibara kavuabilmesi sözle deil öz ve içerik açsndan benimsenmesiyle mümkündür.

Türk demokrasisine bu zaviyeden baktmzda salkl iktidar-muhalefet ilikilerinin kurumsallamamas yatmaktadr. Partimiz yllardan beri uzlama kültürünün eksikliine vurgu yapm, yeni bir siyaset anlaynn yerlemesine önayak olmutur.

Cumhur ttifaknn gayesi yeni sistemin köklemesini temin etmek, siyasetteki katlklar yumuatarak kutuplamalar törpülemektir. MHP uzlama kültürüne sahip olmayan siyasi partilerin toplumsal huzursuzluu derinletirdiine inanmaktadr. Türkiyenin çok partili demokrasi tecrübesinde 75 yl geride kalmtr. 1946dan 2021e uzanan zor ve sancl süreçte demokrasi ve siyasi etik tartmalar scakln korumutur.

tiraf ile ifade edelim ki, Türk demokrasisinin 75 yllk yolculuunda güçlü temellere kavumasnda önemli mesafe kat edilmitir. Amac ülkeye ve millete hizmet olan siyasetin ahlaki deerlerle bezenmesi bizim için mecburiyettir. Seçimlerin menfaat ve ihtiras yarna dönümesi namuslu siyaset anlayna dönümeyecektir. Vatandalarmzn aldatlmas, umut tacirliinin kamçlanmas, halk dalkavukluunun öne çkmas açkça millet iradesine fesat kartrmaktr. Bu milli irade gaspdr.

Gerçekte dürüstlük pahal bir mülktür. Zillete dümü ucuz insanlarda asla bulunmayacaktr. CHPnin 18-20 Haziran tarihinde düzenlenen belediye bakanlar çaltay açlnda konuan Klçdarolu yine baltay taa vurmutur.

CHPL BELEDYELER ÖZERK YÖNETM DELDR

Siyasi hncna yenilen bu zatn ne sözü sözdür, ne siyaset anlay ülke ve millet yararnadr. Türkiye Cumhuriyeti egemenlik yetkilerini aracsz, dorudan kullanmaktadr. CHPli belediyeler özerk yönetim deildir. Nüfusun yüzde 54ünün CHPli belediyeler tarafndan yönetildiini vurgulamak potansiyel bir ayrmcln, devlet içinde devlet varm gibi deerlendirme yapmann eklidir. Klçdarolunun azndaki bakla zehirlidir.

Klçdarolu 4 milyon 550 bin haneye ayni yardm, 1,5 milyon haneye nakdi yardm yaptklarn, borcu olanlarn suyunu kesmediklerini, 150 milyondan fazla maske dattklarn duyurmutur. Klçdarolu, bildiimiz kadaryla hazine bulmad, mirasa konmad, darphane kurmad. Faturay da cebinden ödemedi. htiyaç sahiplerine ne verildiyse helali ho olsun. Ortada övülecek bir ey yoktur, her belediye bakan gereini yapmtr. Bu aypl bir siyasettir. Biz hangi Klçdarolunun sözüne itibar edelim?

Covid-19 boyunca yataa aç girenlerden ikayet eden, yardm yaplmadndan bahseden Klçdaroluna m kulak verelim, yoksa 5 milyon haneye yardm yaptklarn anlatan Klçdarolunu mu ciddiye alalm? Bu Klçdarolunun kaç yüzü vardr? Merkezi hükümetin ve dier belediye yönetimlerinin desteklerini hesaba kattnzda ekonomik zorluklarn bütçe imkannca göüslendii anlalacaktr. CHP yönetiminin sosyo-ekonomik iddialar çürümü olacaktr.

BZ DEMYORUZ K HER EY GÜLLÜK GÜLSTANLIKTIR

Biz demiyoruz ki her ey güllük gülistanlktr. CHP yönetiminin söyledii gibi kötümser bir Türkiye tablosu söz konusu deildir. Bizim askda ekmek kampanyamz tenkit edenler, askda fatura uygulamasna geçtiler. Yapan alklarz. Millet için varz, millete hizmet akyla doluyuz. Devletin kasas milletin kesesi üzerinde hiç kimsenin istismar düzenei kurmasna göz yummayz. Sanatçlara yardm yapld söylenmitir, bunlar kimlerdir?

Klçdarolunun dost katalounda isimleri yazl mdr? Bu dost edebiyatnn da suyu çkmtr. PKKnn, FETÖnün, DHKP-Cnin, d güçlerin sralamadaki yeri neresidir. ktidara dostlarla deil, milletle ulalr. Terörist Demirta Klçdarolunun dostu mudur, Karaylan dost kategorisinde midir? Muharrem nce dostlardan mdr? Akamlar video çekip paylamak yerine, Zeki Mürenin Eski Dostlar arksn dinleyerek kendisini avutmasdr.

BUGÜN DOST OLANIN, YARIN DÜMAN OLMAYACAI GARANT DELDR

Bugün dost olann, yarn düman olmayaca garanti deildir. Klçdarolu dost desin kvransn, biz millet diyeceiz. Erken seçimi daha çok biz iktidara gelmek için deil, bu millet beladan kurtulsun diye istiyoruz diyen Klçdarolu, belann iptiladan, iptilann da müpteladan geldiini unutmasn. Türk milletinin rotasndan amayacan, dost diye dümana ganimet olmayacan, zilletle pekimi kafasna iyice soksun.

Adalet bir sonuç deil, kutlu bir yolculuktur. Kuvvetsiz adalet, adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir. Geçmiimizin adaletli hükmü tertemiz misalleriyle doludur. Türk milleti adaletiyle sivrilmi, böylece adndan gururla bahsettirmitir. Biz dikene su verenlerden olmayacaz. Devlet, duyguyla deil aklla yönetilir. Tehdit ne denli çetin, ne kadar derin olsa da devlet yönetimi adaletten kesinlikle taviz vermez, vermemelidir. Terörle ve bölücülükle mücadele de aynen böyle olmaldr. Bu mücadelede baarnn önündeki engellerden en önemlisi terörizmle bölücülük arasndaki ilikiyi anlamakta güçlük yaayan çevrelerin var olmasdr.

Türkiye üzerinde oyun kuranlarn, yine bölücülük üzerinden yürüdükleri, ihanete tene olan aznln azlarna bal diye zehir sürerek devirdikleri net olarak görümütür. HDPnin PKKdan, PKKnn HDPden fark olmad gerçei gün gibi ortaya çkacaktr. Anayasa Mahkemesinin davann ilkini reddedip ikincisini kabul etmesi bize göre hayrl bir gelime, adaletin tecellisi açsndan ümit vericidir. Açlmamak üzere kapatlmaldr. Adalet hakimse terörizmin siyaset aya hiçbir ad altnda açlmamak üzere kapatlmaldr. Artk seçenek kalmamtr, ya ihanet kazanacak ya da millet iradesi ihaneti kazya kazya kökünden atacak.

KILIçDAROLU, DEMOKRASLERDE PART KAPATMAK YANLI DYOR KUKUSUZ HALT EDYOR

Klçdarolu, demokrasilerde parti kapatmak yanl diyor kukusuz halt ediyor. HDPyi savunuyor, bölücülüün avukatlna utanmadan soyunuyor. HDP zaten parti marti deildir.

zmir HDP l Binasna yaplan hunhar saldr ve suikast elbette iddetli bir provokasyon, alçak bir komplo olarak deerlendirilmelidir. HDP l Binasna yaplan saldrda süreci baka bir noktaya tamtr. Saldrgann ifade tutana uyank bir uurla analiz edildiinde meczup olmad, tek bana hareket etmedii hemen fark edilecektir. Öyle bir gün seçilmitir ki, binada tek bir HDPli yönetici yoktur. Hatta planl bir toplantda iptal edilmitir, tpk Ankara Gar patlamasnda, Suruç Katliamnda olduu gibi HDPliler arazi olmular, birden bire kayplara karmlardr.

Cinayete kurban giden Deniz Poyrazn masada yarm brakt kat bardaktan içtii çay ile yedii domates ve zeytin, Türkiye alehtarlarnn propaganda malzemesi olarak kullanlmtr. Katilin ise bozkurt iareti yapan, silah tutan fotoraflar sanki bir yerlerde hazr bekletiliyormu gibi annda servis edilmitir. Yani bir kula birden fazla kuun vurulmas hedeflenmitir. Bu katil gerçekte kimdir? HTS kaytlar çkarlm mdr? Balantlar kimleri ve nereleri iaret etmektedir? Provokasyonun içinde derin PKKnn, yabanc istihbarat örgütlerinin parma var mdr? HDPyi masumlatrp, partimizi, Cumhur ttifakn suçlamak üzere yaplan bu cinayetin önü arkas, alt üstü sonuna kadar aratrlmaldr.

CHP, HDP, Halk TV yaz ve haberleriyle tahrik kampanyasnn medya ayan tekil eden kiralk yazar ve gazeteciler hem soruturma hem de kovuturma süreçlerine, alacaklar özel bir izinle müdahil olmal ve olayn iç yüzünün aydnlanmasna cesaretleri varsa hizmet etmelidirler. Biz bu cinayeti reddediyoruz.

Klçdarolu, Denizi öldürdüler, istiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasn sözlerini neye dayanarak söylemitir. Haydut devlet nedir? Hangi hakla, hangi cüretle böyle konuabilmitir.

stikbalimiz, geçmiimiz, devletimiz, milletimiz, acmz, anmz birdir. Kan içen vampirlere srtnz dönün ve teröristlere amar indirin. Birliimizi ve dirliimizi bozmak isteyen iç ve d mihraklara millet sevdas ile özlemi tarihi gücünüzü gösterin. ayet birileri Türk-Kürt çatmasnn düünü kuruyorsa bu düten bu kabustan uyandrmak bizim için hayat meyat konusu olacaktr.

Bu vatan korumak yalnzca Anadolunun kavruk yüzlü delikanllarnn mdr? Ne yapyor bohem hayatn müdavimleri? Bodrumda, Niantanda nasl caka satyorlarsa bir zahmet bu külfete de dayanmay denesinler. Ailelerinden biri teröre kurban gitseydi, böyle konumaya yürekleri el verecek miydi?

HDPYE DYORUM, EMPERYALSTLERN AINA DÜMEYN

zmirdeki cinayetin ardndan Türkiyeye pusu kurmak isteyen haydut devletler yok mudur? Klçdarolu kime hizmet etmektedir? D politikay 180 derece deitereceklerini söyleyenler, bunlar duymu mudur? HDP e bakanlar katil devlet sloganlar atan alçaklar kimler doldurmutur? Klçdaroluna haydut devlet kavramn yerletiren bu iin neresindedir? Katil ithamlar soysuzluktur. Deniz Poyrazn kim olduunu ben söyleyim, PKKnn krsal katlm sorumlusu, PKK sempatizanlarn terör kamplarna sevk eden milis ibirlikçisidir. Köy, kasaba ve ehirlerde yalnz görülen kiileri örgüte devirmeye çalan terörist demektir. Bu milis ibirlikçinin babas ise, herkesi ok eden açklamalarda bulunmtur. Deniz benim deil, Kürdistann denizidir. zmirin göbeinde bir PKKly arayp bulamayaca propaganda imkan bulmutur.

Eli silahl vaziyette dalarda gezenler görüldüü yerde indirilecek açk hedeflerdir ve çakaln asl suretleridir. Suçsuz, günahsz Aybüke öretmenimiz ehit edilirken nerelerdeydiniz? Hiç sesiniz çkm myd? Ya Eren Bülbül, ya Necmettin Öretmeniniz, emzikli bebekleri hatrlayanz kald m? Alaynza millet adna soruyorum, Deniz Poyraza sahip çktnz, bu milletin çocuklarna sahip çkabildiniz mi?

Kan içen vampirlere srtnz dönün, teröristlere amar indirin. Birileri Türk-Kürt çatmasnn düünü kuruyorsa, bu düten kabusla uyandrmak bizim için hayat memat meselesi olacaktr. Klçdaroluna diyorum, yabanc dostlarnn tuzana düme. HDPye diyorum, emparyalistlerin ana dümeyin. Set olacaz, bariyer olacaz, baraj olacaz, kale olacaz, sur olacaz, Plevnedeki direni, Kocatepedeki dirayet olacaz. Zilletin önünü keseceiz, oyunlarn bozacaz.

Ana Sayfaya Git