Bahçeli: Yüzsüzce karanlık içinde poz vermeleri zillettir, rezalettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vicdan ve siyasetlerindeki karanlık noktaları ülkemizin geneline teşmil etmenin arayış ve gayesinde olanların yüzsüzce karanlık içinde poz vermeleri, aynı zamanda sivil itaatsizlik provaları, üstelik bu çarpık zihniyetlerin TBMM’de görev yapıyor olmaları zillettir, rezalettir" dedi.

Haberler 23.04.2022 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram nedeniyle Twitter hesabndan mesaj yaymlad. Bahçeli, 23 Nisan 1920nin önemine deinerek, unlar kaydetti:

23 Nisan 1920 öyle bir tarih andr ki, küllerinden yeniden doup tpk bir dev gibi dorulan ve kutlu iradesiyle Milli Mücadeleyi meruiyet, mensubiyet, mesuliyet ve metanet kulvarnda ikmal ve icra etmenin kararlln gösteren bir milletin istiklal adm, istikbal hamlesidir. Bursa Mebusu Emin Erkulun anlatmyla söylersek, 23 Nisan 1920de Ankara halk sokaklara dökülmü camilerin minarelerinden yükselen ezanlar, tekbirler, selatü selamlar, okunan Kuran- Kerim tilavetleri, kesilen kurbanlar, edilen dualar adeta gök kubbede yanklanmt. Meclisin en yal üyesi sfatyla geçici bakanla seçilen Sinop Mebusu erif Bey açl konumasnda, milletimizin iç ve d tam bamszl dahilinde mukadderatn bizzat ele aldn ve idare etmeye baladn tüm dünyaya ilan etmiti. Artk makus talih deiecekti. Büyük Millet Meclisi milli sabrn eseri, milli akln esenlii, milli ahlakn egemenlii olarak millet tarihindeki yerini 102 yl önce büyük umutlar eliinde almt. 23 Nisan 1920de yaklan meale Türkiye Cumhuriyetinin ufkunu aydnlatm, igal unsurlarn yakp ykmt. Türk milleti ortak iradesini, hürriyet özlemlerini, tarihsel haklarn ve istikbal haysiyetini Meclisimizin maddi ve manevi hükmü ahsiyetiyle eklemletirip perçinleyerek onuruna ne kadar dükün olduunu göstermitir. Menfur, melun ve merdut emellere sur çekilmitir. Türkiye Büyük Millet Meclisi karanlk hedeflere engel, kararm vicdanlara çengel, kaos ve kargaa müelliflerine aamayacaklar settir. Milli egemenliin tecelligah olan Meclisimiz Kurtulu Savamz zaferle buluturan kahramanlk numunesi, Gazilik timsalidir.

ZLLETLKTR, REZALETTR

Bahçeli, mesajnda Vicdan ve siyasetlerindeki karanlk noktalar ülkemizin geneline temil etmenin aray ve gayesinde olanlarn yüzsüzce karanlk içinde poz vermeleri, ayn zamanda sivil itaatsizlik provalar, üstelik bu çarpk zihniyetlerin TBMMde görev yapyor olmalar zillettir, rezalettir. Türkiyenin aydnlk yarnlarn basklamaya, üzerini örtmeye azmetmek Gazi Meclisimizin emanetlerine kar aypl bir itirazdr. Fikir ve vicdan hürriyeti perdesi altnda esasen bütün hürriyetleri yok etmekten baka bir maksat gütmeyen etki ajanlar dün yenilmi, gene yenilecektir. çine dütükleri tehlikeli savrulmalarn arlndan ve aalayc durumundan kurtulabilmek için karanla snanlar, karanlktan medet umanlar 23 Nisan 1920de nasl kaybetmilerse, onlarn izinden yürüyen müstevli kuklalar yine ve bir kez daha kaybedeceklerdir. Bile isteye odalarda ksz kalp milletimizin n söndürmeyi amaçlayanlara bizzat Türk milleti kar çkacak, komplolarn ve kumpaslarn yeri ve zaman geldiinde ellerine tututurup alayn birden layk olduklar zifiri karanla mahkum edecektir dedi.

MHP lideri Bahçeli, çocuklara her günü bayram olan bir Türkiyeyi hediye edeceklerinin güvencesini verdiklerini kaydederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayrammz münasebetiyle, sevgili çocuklarmzn bayramlarn tebrik ediyor, hepsini kucaklyorum. çocuklarmza her günü bayram olan bir Türkiyeyi Allahn izniyle hediye edeceimizin güvencesini veriyorum. Onlar bizim umudumuzdur. Gazi Meclisimizin 102nci yl dönümünü iftiharla kutluyor, nice dirili ve yükseli dönemlerine vesile olmasn diliyorum. TBMMnin lk Bakan Aziz Atatürkü, kurucu kahramanlarmz, aziz ehitlerimizi, lk Meclisin muhterem mebuslarn saygyla ve rahmetle anyorum dedi.

Ana Sayfaya Git