Bahçeli'den Akar’a destek: Tartışmaya açmak tarihi hata olur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a yönelik eleştirilere tepki göstererek, “Şu an Suriye ile Irak’la, ABD’si, Almanyası ile uğraşırken, Komutanı tartışmaya açmak tarihi bir hata olur. Komutanı kırmamak, incitmemek lazım” dedi.

Haberler 03.06.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, önceki akam partisini takip eden gazetecilerle iftar yemeinde bulutu. Gündeme ilikin sorular yantlayan Bahçeli, Akarn Meclis Darbe Komisyonuna verdii yantlarn sorulmas üzerine öyle konutu:

Genelkurmay Bakannn ifadesidir, onu da kabul etmek gerekir. Sayn Genelkurmay Bakan, darbenin muhattab. tiliyor, kalklyor, elleri kollar balanp, götürülüyor. Ona bunu yapanlar brakp, onunla uramak doru deil. Terörle mücadele eden bir ülke. Terörü çökertmeye çalan bir orduyu bir arada tutmaya çalyorsun. Suriye ile Irak karmakark bir ortam içerisinde. u an Suriye ile Irakla, ABDsi, Almanyas ile urarken, Komutan tartmaya açmak tarihi bir hata olur. Cesaretlendirmek, olaylarn üzerine gidebilme bilgi ve becerisine sahip olmak lazm. çökertilmeye çallan bir orduyu ayakta tutmaya çalyor. Dimdik bir Komutan. Devleti düünmek lazm. Komutan krmamak, incitmemek lazm. Eletirecek adam m kalmad?

Ana Sayfaya Git