Bahçeli'den Ankara Barosuna tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı'nı hedef alarak, 'sesi çağlar öncesinden gelen şahıs' olarak itham etmesi, nefret dilinden bahsetmesi, İzmir Barosu'nun aynı tıynetin yörüngesine girmesi Yüce Allah'ın kelamıyla birlikte efendimize ve dinimize vahim bir saldırıdır" açıklamasını yaptı.

Haberler 29.04.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, yapt yazl açklamada, insanln saln ve varln direkt hedef alan koronavirüsün bütün ülkeleri megul etmenin yannda ar bir mesele olarak gündemdeki scakln koruduunu bildirdi. Türkiyenin koronavirüs hastalnn bulacln önlemek, bu dönemi tatsz ve talihsiz bir fasl olarak geride brakmak için müttehit ve müttefik halde mücadelesini sürdürdüünü belirten Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti, seferberlik ruhuyla hem ülke içinde hem de ülke dnda yerleik tüm vatandalarmza annda yardm elini uzatrken merhametli ve müfik yüzünü zorda kalan her ülkeye çevirecek kadar da duyarl ve dirayetlidir. Olaanüstü bir krizin nasl yönetilecei, KOVID-19 kuatmasnn nasl ve hangi stratejik mülahazalarla yarlaca elbette vatanseverlik duygusuyla ve millete hizmet akyla ispatlanmaktadr. Hamd olsun, Türkiye salam ve milli iradeyle, cumhurun muazzam istikbal azmi ve kararllyla serpilip sivrilmektedir. KOVID-19 salgn hemen hemen bütün ülkelerin zaaf ve zayflklarn aça çkarm, ayn zamanda temeli salam olmayan krlgan haletleriyle çaktrmtr. Ülkemizde ise salk, güvenlik ve ekonomi bata olmak üzere her alanda tarihi ve tesirli önlemler alnm salgna kar muhkem, muteber ve müteyakkz ölçülerde direni sergilenmitir. Bizim bundan iftihar etmemiz kadar doal bir ey de olamayacaktr ifadelerini kulland.

CHP ZHNYET, HEZMETE DÜMEN KIRMITIR

Bahçeli, Türkiyenin salgna yenilmesini, ackl ve aciz durumlara dümesini bekleyen, dileyen, bu maksatla inceden inceye faaliyette bulunan çevrelerin varlnn da esef ve hayret verici seviyelerde olduunu kaydetti. Pek çok ülkeye yaplan tbbi malzeme yardmlarn hazmedemeyenlerin igüzar ve ibirlikçi tavrlarnn ibretlik düzeylerde olduunu belirten Bahçeli, Salk alt yapmzn güçlü, bu alandaki yönetim anlaynn güven verici olmas baz gafilleri rahatszla ve huzursuzlua sevk etmektedir. CHP ile birlikte siyasi ve ideolojik akraba gruplar böylesi bir çarpkln pençesindedir. Türkiyenin çarpc ve çap geni imrenilecek mücadelesini ahlaken tahlil etmeden arszca tenkide heveslenenler yanla gömülmekle kalmamlar, Türk milletinin telinine mahkm olmulardr. KOVID-19 salgnnn atei düürülmesi ve hayatn normallemesi için sokaa çkma snrlandrmasndan, dier zecri önlemlere kadar yaplan ve yaplmas planlanan her siyasi giriim deerli ve dengelidir. Ne var ki, Türkiyenin salgnla baa çkmak amacyla sistematik ve stratejik imkanlarnn kademe kademe devreye alnmasna dudak bükenlerin, dahas karalamak niyetinde olanlarn kavga ve kaos çarlar zillet ve ziyana açk davetiyedir. CHP zihniyeti yaplan ykmak, hakikati çinemek, var olan yok etmek üzerine kurduu muhalefet anlayyla tam bir garabet ve hezimete dümen krmtr. Aziz Atatürkün partisi Türkiyeye di bileyen, Türk milletine dirsek çeviren aypl ve ahlaksz bir siyasetin uçurum dibine yuvarlanmtr dedi.

ALEV DE BZM SÜNN DE BZMDR

Bahçeli, alevilii bir din gibi göstermeye, bu ekilde takdim ve tarife kalkan CHP zihniyetinin milletin sinir uçlaryla oynadna vurgu yaparak, CHPli stanbul Büyükehir Belediye Bakan görevinden baka her ie burnunu sokarak, her eye kararak, her telden çalarak zehirli emellerini birer birer tedavüle sokmaktadr. Alevilik; slam diniyle mündemiç bir deer, bununla birlikte kültürel yaay ve yorum mirasdr. Bunun aksini iddia etmek öyle dursun, imasn dahi yapmak yüce dinimize hakaret ve hyanettir. Alevi de bizim Sünni de bizimdir. Cami de bizim Cemevi de bizimdir. Ayrmclk yapanlar asrlar geçse de Yezidin safndan hala ve henüz çkmayanlardr diye konutu.

ASIL NEFRET DL, BAROLARIN RUHUNA YUVALANMITIR

Bahçeli, Diyanet leri Bakan Ali Erban, Cuma hutbesindeki vaazna yönelik eletirilere de deinerek, Diyanet leri Bakannn geçen haftaki Cuma Hutbesinde dini akidelerimize muvafk ekilde paylat vaazna bata CHP zihniyeti olmak üzere, Ankara ve zmir Barolarnn izansz, insafsz ve itibarsz tepkileri hayaszln siyaset ve hukuk klfna bürünmesi olarak görülmelidir. Ankara Barosunun Diyanet leri Bakann hedef alarak, sesi çalar öncesinden gelen ahs olarak itham etmesi, nefret dilinden bahsetmesi, zmir Barosunun ayn tynetin yörüngesine girmesi Yüce Allahn kelamyla birlikte efendimize ve dinimize vahim bir saldrdr. Asl nefret dili, asl ilkel ve çan gerisinde kalm üslup aynsyla sözü edilen barolarn ruhuna yuvalanmtr. MHP, Diyanet leri Bakannn malum ve gündeme gelen, ayn zamanda manevi bir gerçek olan sözlerine aynen itirak etmektedir. Nitekim biz çalar öncesinden gelen nurlu sesin yaamas ve yaatlmas konusunda yeminli millet ve maneviyat sevdallaryz. Bu mihraklarn, günah ve küfürle aralarndaki mesafeyi kaldrdklar artk gün gibi meydandadr. Kimin hangi hayat benimsedii, nasl bir saplant ve hastalkl tercihe sapland bizi meselemiz ve merakmz deildir ifadelerini kulland.

HERKES AKLINI BAINA ALMALI

Hiç kimsenin Türk milletinin manevi deerlerini, milli emanetlerini sorgulayamayacan, tartmalarn içine çekemeyeceini belirten Bahçeli, sorgulama ve çekmeye çalanlarn ise tarih, millet ve iman nezdinde bedelini mutlaka ödeyeceini ifade etti. Allah indinde son dinin slam olduunu vurgulayan Bahçeli, Bu sarih hakikati bilmek istemeyen, bilip de itiraf edemeyenler Müslüman Türk milletinin kar kutbu, kar cephesi, inanç ve iman muhalifleridir. Bunlara da ne söylendii, nasl bir tanm getirildii maeri vicdanda mahfuzdur. MHP, kaynan Türk-slam ülküsünde bulan Türk milliyetçiliine gönül ve ömür vermi dava ve adamlk zirvesi iman erlerinin övüncüdür. Milletimizin kabul ve inançlaryla çelienler, bununla da yetinmeyip saygszlk ve sabotaja yeltenenler, Cumhur ttifaknn yüksek iradesiyle, MHPnin ihlasl mukavemetiyle bozguna uramaktan baka seçenekleri olamayacaktr. Hayat tarzna hürmet bahanesiyle, milli ve manevi bünyemize enjekte edilmek istenen sapklklara göz yumulmasn beklemek beyhude bir çabadr. Herkes akln bana almaldr. MHP dinimize, diyanetimize, milli ve manevi deerlerimize yönelmi her eli krmaya, her emeli karlamaya hazr ve muktedirdir deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git