Bahçeli'den Brunson açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Pensilvanya’daki Papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? Bu hain Türk adaletinin önüne ne zaman çıkarılacak?" dedi.

Haberler 16.10.2018 - 16:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, partisinin TBMMdeki grup toplantsnda konutu.

Bahçeli, Herkesin gözü önünde Türkiyeden Evanjelist bir Papaz geçip gitmitir. Bu Papaz ki, Türkiye ile ABD ilikilerini resmen zehirlemi, taammüden zaafa uratmtr. Hakknda çok ciddi suçlamalar bulunan Papaz Brunson 9 Aralk 2016de tutuklanm ve cezaevine koyulmutu. Süren davann iddianamesi ise 2018 ylnn Mart aynda kabul edilmiti. Papaz Brunsonun terör örgütleriyle iliki ve irtibat olduu söylendi. FETÖ ve PKK adna suç ileyip casusluk yapt ifade edildi. ABD Bakan Papazla yatp Papazla kalkt. Türkiyeye yaptrm tehditleri savurdu. Ülkemizden alnan çelik ve alüminyum vergilerini yükseltti. Papaz Brunsonun serbest braklmamas halinde ilave yaptrmlar uygulanacan ilan etti. Trumpn yardmcs Pence ayn sorunlu ve aibeli tavr arttrarak sürdürdü. 1 Austos 2018de çileri ve Adalet Bakanlarmz ABDnin yaptrm listesine alnd. Türkiye ile ABD arasndaki ilikilerin seviyesi dip yapmt. Trump, Twitter kanalyla tehditkr mesajlarn younlatrdkça kur yükseldi, faiz patlad, enflasyon azd nitekim Türkiye ekonomisine ad konulmam sava açld. Ekonomik operasyonlarla Türkiyenin taviz vermesi, geri adm atmas, duru ve tezlerinden ayrlmas hedeflendi ifadelerini kulland.

Bahçeli, Papaz Brunson verildiyse, ABDdeki Papaz Gülen niye alnmaz, neden alnamaz? Cevabn aradmz soru udur: Pensilvanyadaki Papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? Bu hain Türk adaletinin önüne ne zaman çkarlacak? Varsayalm Papaza Papazla karlk vermediler. Bu kapsamda umut ettiimiz takas diyelim ki gerçeklemedi. ki Papaz da ellerinde tutmak istediler. Bu durum karsnda Halkbankas Genel Müdür Yardmcs Hakan Atillann iadesi ne zaman olacak? Görelim, yüzde 10la balayan fiyat indirimleri enflasyonu eski seviyelerine çekecek midir? Bunlarn takipçisi olacaz.Frsatçlarn, tefecilerin, karambolde ar brakp karn hevesine kaplan ahlakszlarn peini brakmayacaz, enselerinden nefesimizi eksik etmeyeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git