Bahçeli’den çağrı: Rehavete kapılmayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kovid-19’la mücadelede Sağlık Bakanlığının tembih ve tedbirlerinin herkes için bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara sorumlu davranma çağrısında bulundu.

Haberler 09.05.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, Twitter hesabndan, özetle u deerlendirmelerde bulundu:

TÜRKYE SALGININ ÖNÜNDE

Kovid-19 salgnna kar en büyük mukavemet ve muvaffakiyetimiz alnan tedbirlere milletimizin uymas ve muhtemel risklere kar uyank durmasdr. Vatandalarmz fazilet ve feraset sahibidir. Ona buna kulak asmaz, onun bunun kkrtmasna, kumpasna aldanmaz. nanyorum ki, fertlerinin birbiriyle ilgili kayg tamad, birbirinin hakkn ve hukukunu teslim ve telif etmedii toplum veya milletlerin ayakta kalma ans yoktur. Ben deil biz dedikten, hassas ve sorumlu hareket ettikten sonra felaketlerin taarruzunu bozguna uratrz. Türkiye salgnn arkasnda deil önündedir. Normalin tesis ve temini maksadyla hükümet canla bala, samimiyetle, özveriyle, titizlikle görevini yerine getirmektedir. En küçük ihmal veya ihlal, Allah muhafaza tekrar baa dönmemize, ar bedellere neden olabilecektir. Bilim Kurulunun tavsiyeleri, Salk Bakanlnn tembih ve tedbirleri herkes için balaycdr. Hiç kimse sorumsuz ve duyarsz hareket etmemelidir. Bana bir ey olmaz diyenler kendilerini düünmüyorlarsa temas ettii insanlar düünmek, dikkate almak mecburiyetindedir.

EMEKLER HEBA EDEMEYZ

Verilmi emekleri heba edemeyiz. Bunca çaba ve çalmay silip atamayz. Bunaldm, bktm, skldm, yoruldum bahaneleriyle kendimizi sokaklara brakp toplum saln riske atamayz. Virüs her an her insanmza bulaabilecektir. Kontrollü hayat bundan sonra yegane çözümdür. Kazanmlarmz boa çkarsa aman sende denirse Türkiye vahim bir uçuruma savrulacaktr. Alnan tedbirleri yok saymak, rehavete kaplmak hepimizi ackl sonuçlara mahkum edecektir. Maske takmak arttr, sosyal mesafe elzemdir. Naslsa her ey düzeliyor, salgn bitiyor acemilii ve aceleciliiyle davran sergilemek felakete altn yaldzl davetiye uzatmaktan farkszdr.

AVUçLARINI YALAYACAKLAR

En güçlü olduumuz an, bir bakma en zayf olduumuz andr. Salgnn kökünü kazyp hasretini çektiimiz günlere ulaabilmek için zamana ihtiyacmz vardr. Virüsün tehlikelerini hesap etmeden, bulaclk özelliini ciddiye almadan toplumsal hayatn içine telala karmak, çar ve uyarlara yüz çevirmek, bilinsin ki büyük bir vebaldir. Bana bir ey olmaz diyenlere de dilemeyiz ama her an bir ey olmas kaçnlmazdr. Evde kalmak, solunum cihazna bal olarak hastanede yatmaktan çok daha iyidir. Türk milleti nice saldr ve suikastlar göüsledi, görünmez dümannn salgnn da Allahn izniyle bertaraf edecektir. Bunun için bu zamana kadar ki uurlu duruunu korumaldr. Salgndan siyasi rant elde etmenin peinde koan defolu siyasetçilere itibar hezeyan ve hüsran verici akbetlere kap aralayacaktr. Hastalktan fayda uman, Türkiyenin çöküü ve toplumsal infiali için alavere dalavere içinde olanlar sadece avuçlarn yalayacaklardr. Yeter ki bir olalm, birlikte refleks gösterelim, hep beraber ayn safta toplanalm. Tedbir-temkin-tedaviyle baarya ulamamz mutlaktr.

Ana Sayfaya Git