Bahçeli'den çok sert bayrak tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk bayrağının yırtılmasını şiddetle kınıyorum. Şereften nasibini almamış soytarı ve ırkçı Yunan milletvekili hakkında lazım gelen bütün siyasi ve cezai tedbirlerin süratle alınmasını sabırsızlıkla ve acilen bekliyorum" dedi. Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planına ilişkin "Yüzyılın Antlaşması diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, karşı saldırı ve sabotajdır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 31.01.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabndan yapt açklamada, Avrupa Parlamentosunda Yunan Milletvekili Loannis Lagosn Yunan Adalarndaki göçmenlerin durumuna ilikin oturumda, Türk bayran yrtmasna tepki gösterdi. Bahçeli, Türk bayrann Türk milletinin itibarn, istikbalinin kutlu iradesini temsil ve temin eden muhteem varlk hükmü olduunu bildirdi. Bahçeli, Bayrak millettir, devlettir, egemenliktir, ksacas milli kimliin alametifarikasdr. Brükselde düzenlenen AP Genel Kurulunda alçak bir Yunan milletvekili Türk bayrana musallat olmu, kalle ve kirli elleriyle erefli Türk bayran yrtmtr. Bu namertlik skandal ötesidir, vahim bir provokasyondur. Bu rezilin cüreti necaset cüssesinden tamtr. Husumet ve hyanet nöbetine giren Yunan milletvekili ders almak istiyorsa ya karanlk geçmiine ya da igalci dedelerinin ackl akbetine bakmaldr. Diyor ya Arif Nihat Asya; Sana benim gözümle bakmayann mezarn kazacam, seni selamlamadan uçan kuun yuvasn bozacam. Herkes kendine yakan yapar. Yunan bayrak yrtar, Türk milleti bayran yükseltir. Biz ki bayran altnda doduk, yine altnda yaayacaz. Yunan mezaliminin, Yunan zilletinin bayramza hakaret ve huuneti bez parçasndan farksz kurumu vicdanlarnn ifa ve ilandr dedi.

TRUMPUN ORTADOU PLANI

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, ABD Bakan Donald Trumpn sözde Orta Dou bar planna ilikin Yüzyln Antlamas diye yutturulmaya çallan zulüm plan, inanç ve insan haklarna büyük bir saygszlk, kar saldr ve sabotajdr. deerlendirmesinde bulundu.

ABD-srail komplosunun BM kararlaryla uluslararas hukukun temel normlarna bütünüyle aykr ve ters olduunun altn çizen Bahçeli, (Bartan Refaha) balyla tavzih ve tevcihi yaplan cani plan, Filistinli kardelerimiz için ölüm, Kudüs için ykm demektir. ifadelerini kulland.

Bahçeli, antlamann iki tarafl bir mutabakat olduunu hatrlatarak, Filistinin, ABD-srail dayanmas ve dalaveresiyle tanzim edilen plan bin kez hayr diyerek reddettiini belirtti.

Azil gölgesinde ve seçim kulvarnda olan Trumpn, Mart aynda seçime girecek olan Netenyahu ile e güdüm halinde beeriyetin ve bölge halklarnn huzur, bar ve istikraryla oynamas ibretlik bir alçalmadr. deerlendirmesinde bulunan MHP Genel Bakan Bahçeli, Müslümanlarn kutsallarna suikasta teebbüs eden ABD-srail vandalln telin ettiklerini ve lanetlediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git