Bahçeli'den EYT açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının kendileri tarafından da kabul gördüğünü söyledi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetinin değerlendirmesi Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur" dedi.

Haberler 20.11.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Meclis kulisinde gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Bahçeli, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Meclisteki sohbetlerine ilikin, Cumhurbakan ile sohbet toplants, hal hatr soruyoruz karlkl. Yakn alakala gösteriyor rahatszlk sürecinde. Bende bir konuyu kendilerine hatrlatmak istedim. Erken emeklilik konusunda 7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partiler, toplumsal bir talebin belli bir bölümü olarak ortaya çkan gruba ses vermek açsndan seçim beyannamelerinde erken emeklilikle alakal madde koymulard. MHPnin de vard. Hatta bir arkadamz Meclis açlr açlmaz bir de yasa teklifi vermitir. Fakat gelimeler, baz yansmalar dikkate alndnda Cumhurbakanmzn son konumasndaki deerlendirme bizim için de genel kabul gören bir deerlendirme dedi.

CUMHURBAKANININ DEERLENDRMES SABETL

Bu erken emeklilik konusunun iki boyutlu olduuna dikkat çeken Bahçeli, Bir tanesi ekonomik yönden, çok ar yükümlülükler getiren 6 tane Kran hareketi, Güneydouda, snrda güvenlik politikalar, TSKnn neredeyse 1 aya yaklaan snrdaki yükümlülükleri Türkiye ekonomisi açsndan önemli deerlendirmelere tabi tutulmas lazm. Bu konuyla ilgili bu düüncemizi herkesle paylayoruz. Böyle bir yükümlülüün altndan kalkabilir miyiz? Yoksa bu toplumsal talep karsnda bir takm çevrelerin istismarna frsat m verelim? Bunlar iyi düünmek lazmdr. Sayn cumhurbakan ve hükümetinin deerlendirmesi Türkiye açsndan bize göre isabetli olmutur. Hali hazrda binlerce asker görevleri banda, ekonomik yönden önemli sorumluluklar var. Böyle bir durum içerisinde EYTyi gündeme tayarak karln ve kaynan bulmakta zorluk çekilen bir ortamda bu vaadin yerine getirilmesi talebi belki ana muhalefet açsndan uygun düebilir; ama cumhur ittifak yaklam açsndan doru bulmadm ifade ettim. Kendilerinin bu konudaki hem cumhurbakanmzn hem de hükümet yönetiminin alm olduu kararn doru bir karar olduu kanaatini paylatm. Zannederim isabetli olur ülkemiz açsndan da diye konutu.

NFAZ DÜZENLEMES

Bahçeli, infaz kanunu düzenlemesi konusundaki iddialarn hatrlatlmas üzerine lgili arkadalarmz çalmalarn sürdürüyorlar. Fethi Bey ayn sorumlulukla çalmalarn sürdürüyor. Dier partilerle de görüme ihtiyac doarsa görüebilirler. Türkiyenin gündeminde baz sralamalar ve öncelikler içinde ele almak lazm. Bir taraftan ABD, bir taraftan ran, Irak, Rusya youn bir kuatma ve toplumsal faaliyetin trmand ortamda önceliimiz olmas lazm. Emeklilik haklarn kaybetmeyen erken emekli arkadalarmz, san solun tahrikiyle özellikle muhalefetin tahrikiyle bir takm düüncelerden arnmal, zaman geldiinde bunlarn da çözüme kavuacana inanmal. Yoksa bu ilerin arkasn getirmek doru olmaz dedi.

TÜRKYENN ALDII TAVRIN DEVAMI GEREKMEKTEDR

Devlet Bahçeli, Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun ABD ve Rusyann mutabakatlara uymad ve Türkiyenin Bar Pnar Harekatna kald yerden devam edecei yönündeki açklamalarnn anmsatlmas üzerine Bakann görüü salkldr. Kararllk ifade eder. artlar ne olursa olsun güvenlik bölgesi konusundaki Türkiyenin ald tavrn devam gerekmektedir. Onu vurgulamaya çalyorlar. O yurt dndaki dier unsurlara kar Türkiyenin kararln ortaya koymann ifadesidir ifadelerini kulland.

GEBERECEK DYENLER MD BURADAYIZ

Bahçeli, salyla ilgili çeitli spekülasyonlarn olduunun hatrlatlmas üzerine de Salk konusu ile ilgili çok eyler yaptlar, hala söylüyorlar. Dikkatinizi çekiyorum. lk defa dar çktmda bir sakal brakmtm. Bu sakal dikkate alarak salmla uraacaklar yerde sakalmla urasnlar diye bir açklama da yaptm. Ama sakalla uraan çok az çkt. Hala salkla ilgili söylüyorlar. Herkese salk diliyorum; çünkü salk her eyin ba. Bizi eletirenler geberdi diyenler, geberecek diyenler, MHP parçalanacak diyenler imdi buradayz, arkadalarmzla beraberiz. Allaha çok ükür vermi olduu ömrü yaamaya çalyoruz. Dua edenlerle iftira edenler arasndaki fark gözlerim. Allaha bin ükür dua edenler iftira edenlerden çok fazla. Öyleyse endie edilecek bir durum yok diye konutu.

BZ HER EY BR DEFA DENERZ

Devlet Bahçeli, tekrar sakal brakp brakmayaca sorusuna, Dinlenme döneminde sürekli tra olmak yerine, biraz da yakt iddia edildi, bir iki fotoraf çkt. Biz her eyi bir defa deneriz. yi oldu, hiç olmazsa dinlenmi odu. Her gün tra olurum, cumartesi, pazar dahil olmak üzere. Günlük tram olurum. lk defa uzun bir sakal braktm o da 20 günü buldu diye yantlad.

Ana Sayfaya Git