Bahçeli'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sadra şifa olamamıştır. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar, çekilmek de imzacı bir ülke adına haktır, hukuki bir tasarruftur. Bu itibarla, İstanbul Sözleşmesi’nin yayınlanmış bir Cumhurbaşkanlığı Kararıyla feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır" dedi.

Haberler 31.03.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Bahçeli, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Bahçeli, stanbul Sözlemesi etrafnda yürütülen tartmalarn esef verici boyutlara trmandn, MHPnin kadna yönelik iddeti ön artsz reddettiini söyledi. Kadna iddeti özendiren yaynlarn da yasaklanmas gerektiini belirten Bahçeli, stanbul Sözlemesi beklentileri karlayamam, sadra ifa olamamtr. Dahas mezkur sözlemenin toplumsal cinsiyet kimliine ilikin hükümleri aileyi, manevi deerleri, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmitir. Sözlemeyi imzalayp taraf olmak kadar, çekilmek de imzac bir ülke adna haktr, hukuki bir tasarruftur. Bu itibarla, stanbul Sözlemesinin yaynlanm bir Cumhurbakanl Kararyla feshi doru ve yerinde bir uygulamadr. Kadn haklarn yalnzca sözlemeye bal görmek, bahse konu feshin arkasndan feci sonuçlarn doacan iddia etmek cehalet olduu kadar bilinçli bir saptrmadr. stanbul Sözlemesinin bir maddesini bile okumayanlarn, bu kapsamda tahrik ve tahrip diline saplanmas ackl ve ahlaksz bir halin varlna delildir, vahim bir iarettir. CHP yönetimi, parti tekilatlarn saran taciz vakalarn unutmu gibi davranarak kasten suyu bulandrmaktadr. Ve Dantayn kapsna dayanmtr. P ayn havadadr. HDP deseniz ayn tavdadr. Zillet ittifak sürekli krize oynamaktadr dedi.

TEPEDEN TIRNAA KARA PROPAGANDADIR

Bahçeli, Harp Okullar Yönetmeliinde düzenlenen giri kriterleri arasndan, irticai görüleri benimsememi olma halinin Türk Ceza Kanununda suç olarak düzenlenmediinden çkarlmasnn bildik ezberleri tekrar alevlendirdiini belirterek, Bunun yerine de, terör örgütlerine veya Mill Güvenlik Kurulunca devletin mill güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti, iltisak ya da bunlarla irtibat olmamak art getirilmitir. Asker oca Peygamber ocadr. Dümann üzerine Allah Allah nidasyla yürüyen kahraman Türk Silahl Kuvvetlerimizin töhmet altnda braklmas, irticai tehditlerin oda haline geleceinin yüzsüzce ifade edilmesi tepeden trnaa kara propagandadr. Bu konuda duyarl olduunu iddia eden herkese soruyorum: 15 Temmuzda yaanan ve bu hunhar igal giriiminin taraf olan terör örgütünün, TSKya nasl yuvalandna dair bir fikri ve kanaatleri var mdr? Madem irticai faaliyetlere kar bu kadar hassastnz, o zaman FETÖnün 1980li yllarn bandan itibaren askeri okullara nasl szdn, örgüt üyelerinin nasl kamufle olduklarn ne çabuk hafza kaytlarnzdan çkardnz? CHPnin isnatlar, baz kiralk kalemlerin yorumlar, baz gazetelerin yaynlar sanaldr, yavandr, gerçeklerle badamamaktadr diye konutu.

BR TEK SEN M GÖRMEDN?

Bahçeli, CHPnin konu HDP olunca kahredici bir üslup takndn savunarak öyle konutu:

Klçdarolu diyor ki, HDPye dokundurmam. Klçdarolu diyor ki, HDPnin yanl olursa söyleriz. Bu durumda akla gelen ilk ihtimal, HDPnin CHPye iltihak hazrl içinde olmas, sonuçta PKKnn siyasi ayann CHPde tecellisidir. Klçdarolu, anlalan HDPyle süren yasak ve kanun d ilikiyi resmiletirme arzusundadr. Yeni isim olarak da Cumhuriyet Halk ve Halkn Partisini tercih etmesi hiç kimseyi artmamaldr. Klçdarolunun kollarn açarak HDPnin önünde zrh olmas hiçbir gerçei deitirmeyecek, ileyen hukuki süreci durdurmaya kafi gelmeyecektir. Biz PKK eittir HDP diyorduk, meer kanl denkleme CHPde bodoslama girmitir. Klçdarolunun HDPnin yanl olursa söyleriz ifadesi tam bir hezeyan, tam bir aymazlk, tam bir sefillik örneidir. Sayn Klçdarolu, HDPnin ihanet ve yanllarn herkes gördü de bir tek sen mi görmedin? Dokundurmam dediin HDP, kuklas olduu PKKyla vatanmza dokundu, evlatlarmza dokundu, huzurumuza dokundu, milli birlik ve beraberliimize dokundu. Haberin oldu mu? Bundan dolay vicdann szlad m? Dokundurmam diyorsan, ihanete ortaksn demektir.

SEçM ZAMANINDA YAPILACAK

Bahçeli, erken seçim iddialarn dile getirenleri eletirerek, Sonbaharda seçim olur diyenler bouna heveslenmesin. Seçim zamannda yaplacak bu millet ufkunu daraltan zilleti kaçt yere kadar kovalayacaktr. Klçdarolu ve Pe dolanm yoldalar, bouna heveslenmesin, bo yere umutlanmasn, seçim zamannda yaplacak, bu millet ufkunu karartan zilleti önüne katt gibi kaçt yere kadar kovalayacaktr. Süvey Kanalnda bir tanker nasl karaya oturmusa, zillet ittifak da öyle sanda çöküp kalacak, Allahn inayetiyle, milletimizin emsalsiz iradesiyle boyunun ölçüsünü alacaktr. Bu çkar ittifak dünyann kaç bucak olduunu 2023 Hazirannda inallah görecektir. Zafer Cumhur ttifaknn olacak, Cumhuriyetin yüzüncü yldönümünde yeni bir tarih yazlacaktr ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git