Bahçeli'den seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim barajına ilişkin yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta bulunan basın mensuplarına barajın yüzde 7 olacağını açıklamıştır. Nitekim baraj konusundaki arayış ve çalışmalar bu açıklamayla noktalanmış ve Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir" dedi.

Haberler 02.09.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahçeli, Türkiye, Afganistanda bulunmaldr. En azndan düzensiz göç hareketlilii kaynanda engellenmelidir derken, mamolundan Fatih çkarmak için kendini paralayan, tellere tutunduu gibi bu ahsa da tutunan P Bakan, CHP Genel Bakanl koltuuna esasen kimi layk gördüünü de açk etmitir

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Cumhur ttifaknn seçim baraj kararnn yüzde 7 olarak tescillendiini, artk baka bir deerlendirmeye gerek kalmadn ifade etti.

Bahçeli, yapt yazl açklamada, 31 Austos itibaryla ABDnin Afganistanda konulandrd askeri unsurlarn çekme ve i birlikçilerini tahliye ileminin büyük oranda tamamlandn, geride birbirine girmi, duygusal, fikri ve siyasi temelde bölünmü bir ülke tablosu brakldn belirtti.

ABD Bakan Joe Bidenn olaanüstü baarl sözleriyle tevile çalt, gerçekte son derece ilkel, oldukça kaotik, bir o kadar da ackl tahliye manzaralarnn insanln hafzasna mh gibi çakldn anmsatan Bahçeli, baar diye takdim ve tehir edilen siyasi ve askeri faaliyetlerin, aslnda ykmn perdelenmesinden, 20 yl süren ar bir igali makyajlama pikinliinden baka bir manaya gelmediinin altn çizdi.

Afganistann emperyalizmin açt iddet kulvarna hzla yuvarlandna, adm adm genileyen kavga ve iç karklklar ortamna vahim derecede yuvalandna dikkati çeken Bahçeli, unlar kaydetti:

21inci yüzyl dünyasnda Afganistanda yaanan trajediler, ülkelerinden korkuyla kaçan insanlarn mahv perian halleri küresel vicdan szlatmakla kalmam, insanln bugüne kadarki evrensel deer ve kazanmlarn tehlikeli ekilde bolua düürmütür.

Uçak tekerlerine sarlp gelecek arayanlarn, sonra da tutunamayp metrelerce yükseklikten aaya düenlerin feci akbetleri, yalnzca Afganistann deil, bir bakma bulank ve çalkantl dünya düzeninin de dehet simgesi haline gelmitir. ABD Bakannn strateji deiiklii olarak açklad askeri çekilmenin, gerçek mi yoksa göz boyama m olduu elbette yaknda daha da netlik kazanm olacaktr. çünkü ABD politikalarnn bir görünen ve gösterilen yüzü varken, bir de arka planda, sahne ve sütre gerisinde asl maksat ve emelleri muhtevasna alan zalimane uygulamalar, sinsi ve gizli projeleri hakim ve havidir. Bunu görmek için d politika duayeni olmaya gerek yoktur. Sadece geçmiin, bölgesel ve küresel gelimelerin istikamet boyutunun incelenmesi bile pek çok eyi çarpc ekilde gözler önüne serecektir.

Bidenn dünkü açklamasnda, terör neredeyse orada peine düeceiz sözlerinin dayanaksz, temelsiz, tutarsz ve gerçeklerle ters olduunun altn çizen Bahçeli, Ayn ABDnin snrlarmzn hemen yan banda, terör örgütü PKK/PYD/YPGden sözde snr tugay kurma giriimi ne hukuk açsndan ne insanln müktesebat bakmndan ne de dostluk ve müttefiklik zaviyesinden kabul edilemez bir çirkeflik, izah yaplamayacak bir çirkinliktir. ifadesini kulland.

EN KÜçÜK MERUYET BULUNMAMAKTADIR

Irak ve Suriyenin yannda, Afganistann da toplumsal ve siyasi bölünme tüneline hapsolmasnn yegane müsebbibinin emperyalizmin kanl komplolar olduuna iaret eden Bahçeli, Türkiyenin inanç, kültür ve tarih balaryla iliki kurduu karde ülkelere kar ihmal ve inkar edilemez sorumluluklar olduuna herkes itiraz etse bile MHPnin srarla söylemeye devam edeceini vurgulad.

Bahçeli, Türkiyenin karlkl snrlarn paylat ülkelere ilave olarak, tarihin derinliklerinden gelen yaknl ve yapc diyaloglar olan Afganistan gibi ülkelerin de istikrarnn, güvenliinin, iç barnn ve huzur ortamnn her zaman müdafaa edilmesi gerektiini belirterek, açklamasn öyle sürdürdü:

stismarc ve iradesi mefluç CHP yönetimiyle, akl ve siyasi anlay esir dümü P yönetiminin, ayn ekilde terörizmin siyaset devirmesi olan HDPnin neyi iddia ettiinin, ne söylediinin maeri vicdan nezdinde herhangi bir karl, en küçük meruiyeti bulunmamaktadr. MHP olarak 16 Austos 2021 tarihinde yaptmz, be maddelik teklifimizi de içeren Afganistandaki Gelimeler ve Düzensiz Göç balkl yazl basn açklamasnn sonuna kadar arkasnda olduumuz merebi lekeli siyasi muhataplar ve sicili karanlk yazar-çizer ve çeyrek porsiyon aydnlar tarafndan özellikle bilinmelidir.

Bizim açklama ve düüncelerimizin hükümetin siyasi tasarrufuyla çelitiini, bu vesileyle Cumhur ttifaknda anlamazlk çktn iddia eden güdük ve sefil akl sahipleri, deien ve gittikçe arlaan artlar dikkate almayan bir d politika uygulamasnn macerac ve marazi sonuçlara kap aralayacan öngöremeyecek kadar gerçeklerden kopmulardr. CHP Genel Bakannn bugün sabah bir televizyon kanalnda 16 Austos 2021 tarihli yazl basn açklamamzdan baz bölümleri aynsyla okumas kendisi adna bir gelime, ancak hatal yorumu ve kasti çarptma hevesi de cehaletinin bir oyunudur. Hiç kukusuz Türkiye, Afganistanda bulunmaldr. En azndan düzensiz göç hareketlilii kaynanda engellenmelidir.

Türkiyenin, Afganistann birliine, dirliine ve toplumsal dengesine azami ölçülerde destek vermesi gerektiine dikkati çeken Bahçeli, bunun ön artnn ise cari ekilde egemen olan yüksek risk ve tehditlerin yatmasna ve yumuamasna bal olduunu dile getirdi.

TÜRKYEYE KURULMU TUZAKTIR

Laçkalam CHP sözcüsünün, Afganistanda u anda en bol olan terör ve uyuturucudur. Türkiyeyi böyle bir corafyaya sokmak için bu srar neden? sorusu kendi içinde tuhaflklarla, tezatlarla ve tamiri imkansz yoz baklarla doludur. deerlendirmesinde bulunan Bahçeli, u görüleri paylat:

Bu sözcü müsveddesinin Afganistana baknca uyuturucu ve terör görmesi, talihsiz ve telifi mümkün olmayan bir savrulma halidir. Bizim baktmz yerde soydalarmz vardr, din kardelerimiz vardr, Milli Mücadele yllarndan bu yana kurulan dostluk ve kardelik köprüleri alenen görülmektedir. Bu zavallnn zrvalarn amiri ve emri altnda olduu Kemal Dervi bile düzeltemeyecek, o bile dütüü dipsiz uçurumdan kurtaramayacaktr. Türkiye ekonomisinin 2021 ylnn ikinci çeyreinde yüzde 21,7 büyümesi CHP yönetimini kuvvetle muhtemel yasa büründürecek, yeni iftiralarn, yeni yalanlarn, yeni karalama kampanyalarn peine dümelerini tahrik ve tevik edecektir.

Zillet ittifaknn Türkiyeye kurulmu tuzak, iradelerinin ise yabanc bakentlerin kontrolünde olduunu belirten Bahçeli, Dier yandan seçim barajnn yüzde 5 mi, yüzde 7 mi olsun tartmalar lüzumsuz emek ziyandr. Cumhur ttifaknn iki ana partisi, kurulan bir komisyon marifetiyle, seçim sistemi ve barajn oran hususunda samimi ve iyi niyetli ekilde görümeler yapmlardr. Televizyon ekranlarnda bilirkiilik taslayan kerameti kendinden menkul ahslarla, gazete köelerinde ahkamlar kesen baz kalem sahiplerinin seçim baraj etrafnda anlamsz tartmalar körüklemek istedikleri anlalmaktadr. ifadesine yer verdi.

Cumhur ttifaknda sanki bir görü ayrl varm gibi ima, ihsas ve hatta iddia içinde olanlarn bulunduuna dikkati çeken Bahçeli, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Bosna-Hersek ve Karada ziyaretinin ardndan uçakta bulunan basn mensuplarna barajn yüzde 7 olacan açkladn hatrlatt. Bahçeli, Nitekim baraj konusundaki aray ve çalmalar bu açklamayla noktalanm ve Cumhur ttifaknn baraj karar yüzde 7 olarak tescillenmitir. Artk baka bir deerlendirmeye de gerek kalmamtr. açklamasnda bulundu.

ORTA ASYA RUHU TÜRKYEYE TARH FIRSATLAR SUNUYOR

Siyasi gündemi megul eden sadece seçim sistemi ve barajn ne olaca deil, zillet ittifaknn siyasi dükünlüü, bu zihniyetin üslubuna ambargo koyan tehlikeli kirliliktir. vurgusu yapan Bahçeli, öyle devam etti:

P Bakannn, stanbul Büyükehir Belediye Bakann, rahmetle andmz kutlu hünkarmz Fatihe benzetmesi, bu ahs ikinci Fatih diye tarif etmesi, buna karlk oy vermeyen milyonlarca vatandamz Bizans ve Haçl diye yaftalamas korkunç ve kahredici bir seviyesizlik, duvarlara zulüm 1453de balad yazan soysuzlara ikramdr. Siyasi eilim ve gönül verdii partisi ne olursa olsun hiçbir vatandamz böylesi bir izansz ve itibarsz dile müstahak olamayacaktr.

Bahçeli, stanbul Büyükehir Belediyesinde rant, ihale ve çkar ittifak kuranlarn taksit taksit diyet ödeme kuyruuna girdiini kaydederek, u deerlendirmelerde bulundu:

Bir baka husus da udur, mamolundan Fatih çkarmak için kendini paralayan, tellere tutunduu gibi bu ahsa da tutunan P Bakan, CHP Genel Bakanl koltuuna esasen kimi layk gördüünü de açk etmitir. Bundan sonras kukusuz Klçdarolunun meselesidir. Cumhurbakan adayl etrafnda süren rekabet anlalan gittikçe kzm, taraflar, talipler öne çkmak, lo sahne klarnn altnda tek kalmak için kyasya çatmaya balamlardr. Zillet ittifaknn ne yapaca, kimi aday gösterecei ilgi ve merak sahamz dndadr. Onlar birbirine çelme takmak için urarken, e anl olarak Türkiyeyi de çelmelemek, önünü kesmek için mücadele halinde olduklar görülmektedir.

Türk milletinin ucuz iporta siyaset taktiklerine, Türkiye dümanlarna maalk ve muhiplik yapan siyasi çürümülere müsaade etmeyeceinin altn çizen Bahçeli, Türk Cumhuriyetlerinin bamszlklarn kazanmasnn 30uncu yl dönümünde, uyanan Orta Asya ruhunun Türkiyeye tarihi frsatlar sunarken, yadsnamayacak sorumluluklar da yüklediine iaret etti.

GELECEN ROTASINI CUMHUR TTFAKI çZECEK

Bu uurla gelecein hem Batnn hem de Dounun kucaklanmasyla çok daha parlak, çok daha güven verici bir seviyeye çkacan dile getiren Bahçeli, unlar kaydetti:

Ayn anda hem Ortadouda hem de Orta Asyada Türkiye çekim gücü, arlk merkezi, mihenk ta, istikrar abidesi, gönülleri ve hedefleri kaynatran irade burcu halinde yükselirken, kendi iç çekimelerine kaplan zillet ittifaknn milli yürüyüü gölgelemesi söz konusu olamayacaktr. Klçdarolunun FETÖden medet ummas, KHK madurlar üzerine politika inas, PKKnn dümen suyuna girmesi, Pin bir nevi bölücülük açlm olan vicdan kardelii safsatas sonuçsuz kalacak, bu siyaset bezirganlarnn ademe mahkumiyetini hzlandracaktr. Gelecein rotasn Cumhur ttifak çizecektir.

Gelecein süper gücü Türkiye olacaktr. Muzaffer geçmiimiz, ümitlerle beslediimiz aydnlk gelecek ülküleriyle eklemlenecek, hatta perçinlenecek, 2023te bir Türk destan yazlacak, Türkiyeyi hiç kimse tutamayacaktr. Bu kararllk, bu duru, bu inanç büyük Türk milletinin sözüdür, özüdür, özlemidir, yerine getirme görevi de Cumhur ttifaknn ve MHPnin üzerinedir.

Ana Sayfaya Git