Bahçeli'den tam destek

Bahçeli: Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi hukuka uygundur

Haberler 27.03.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Bir süredir, feshedilen stanbul Sözlemesi bahanesiyle Türkiyeyi karalama, devaml kötüleme, hatta bir plan dahilinde toplumsal huzursuzluk sarmaln tetikleyip trmandrma amaç ve araylarnda younluk gözlenmektedir. Nitekim Türkiyenin stanbul Sözlemesinden çekilmesi hem iç hukukumuza hem de uluslararas hukuka uygundur dedi.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli 13üncü Olaan Büyük Kurultayda seçilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) asil ve yedek üyelerinin katlmlaryla Genel Merkezde düzenlenen toplantnn ardndan yazl açklama yapt. Bahçeli, Türkiyenin bölgesel ve küresel gelimeler karsndaki duruunun takdire ayan olduunu belirterek, Bölgesel ve küresel gelimelerin sancl, bir o kadar da sorunlu ortamnda Türkiyemizin kararl duruu, her cephedeki direni ruhu hakikaten takdire ayandr. Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki, iç ve d mihraklarn e zamanl tahakküm çabalar, boyutlar artan taciz ve tahrik kampanyalar her seferinde milli irade duvarna çarpp dalmaktadr. Cumhur ttifak üstlendii tarihi misyonuyla Türkiyenin egemenlik haklarna, tarihi çkarlarna, beka ve güvenlik hassasiyetlerine cesaretle sahip çkmaktadr. Emperyalizmin ekonomik ve siyasi antajlarna boyun emeyen, diplomatik ve mekanik tehditlerine aldr etmeyen ülkemiz istiklal ve istikbaline en küçük gölgenin dümesine müsaade etmeden tarihsel yolculuunu sürdürmektedir dedi.

HEM ç HUKUKUMUZA HEM DE ULUSLARARASI HUKUKA UYGUNDUR

Bahçeli, stanbul Sözlemesine ilikin, Bir süredir, feshedilen stanbul Sözlemesi bahanesiyle Türkiyeyi karalama, devaml kötüleme, hatta bir plan dahilinde toplumsal huzursuzluk sarmaln tetikleyip trmandrma amaç ve araylarnda younluk gözlenmektedir. stanbul Sözlemesi hakknda derli toplu fikir sahibi olmayan kii ya da kesimlerin bir kak suda frtna koparma gayretkelikleri hem sorumsuzluk, hem de maksatldr. Uluslararas sözlemelerin onay ve yürürlük süreçlerinin nasl ileyecei bellidir, usulü bilinmektedir. Bu kapsamda ülkemizin uluslararas sözlemelere katlmn TBMM onaylarken, hükümet bu onay bir kararla yürürlüe koymaktadr. Uluslararas sözleme hükümlerinin durdurulmas, feshi veya sona erdirilmesi Cumhurbakan kararyla mümkündür. Kald ki, stanbul Sözlemesinin 80inci maddesi taraf ülkelere sözlemeden çekilme imkan tanmtr. Nitekim Türkiyenin stanbul Sözlemesinden çekilmesi hem iç hukukumuza hem de uluslararas hukuka uygundur. Her ne kadar, 2012 ylnda stanbul Sözlemesinin kabulüne Mecliste grubu bulunan partiler destek vermi ise de, zaman içinde bahse konu sözlemenin milli ve manevi yapmzla çelien uygulama sonuçlar kayg verici düzeyde art göstermitir. Aileyi ve kadn güçlendirmek yerine, küresel lobilerin, bask gruplarnn, çkar odaklarnn ve cinsel sapknlklarn propaganda mecras haline gelen sözlemenin feshedilmesi bize göre isabetli ve hayrl bir gelimedir. stanbul Sözlemesi klf altnda toplumsal bünyemizi zehirleyen söylem, eylem ve hedeflerin tehlikeli seviyelere ulatn görmek lazmdr diye konutu.

TÜRKYEYE KARI MUHALEFET BLOUNDA MEVZLENMLERDR

Bahçeli, Avrupa Birlii (AB) üyesi alt ülkenin stanbul Sözlemesini imzalamasna ramen yürürlüe koymadn belirterek, Bir baka alt çizilmesi gereken husus da udur: AB üyesi alt ülke mezkur sözlemeyi imzalamasna ramen yürürlüe koymamtr. stanbul Sözlemesinin feshini kadn haklarnda kayp olarak görenler, bu suretle kadna yönelik iddet vakalarn tevik edeceini ima, hatta iddia edenler Türk milletinin binlerce yllk kültür ve medeniyet müktesebatn hiçe sayan aymazlardr. Kadn hakk, insan hakkdr, insanlk onuruyla mündemiçtir. Kadn cinayetlerini engellemek; iddet, istismar ve tecavüz vakalaryla mücadele etmek sorumluluk mevkiinde bulunan her siyasetçi veya yönetim için balca görevdir. Bu konuda herhangi bir sözlemenin denetimine, gözetimine veya aibeli muhtevasna ahlaken ve manen ihtiyaç yoktur. Bata CHP olmak üzere, baz muhalefet partilerinin yeni bir istismar sayfas açma teebbüsü ülkemizi bo yere megul edecek, enerjisinin israfna yol açacaktr. Türkiyeye muhalefet etmekle, demokratik muhalefet görevi ayn ey deildir. Maalesef CHP, P, HDP ve dier marjinal partiler, d kaynakl talimat ve telkinle Türkiyeye kar muhalefet blounda mevzilenmilerdir. Bunun ad elbette zillettir, rezalettir, hezimettir. Milli meselelerde Türkiyenin önüne takoz koymaya çalanlar dürüst ve samimi deillerdir ifadesini kulland.

SADUYULU VE DENGEL BR AçIKLAMA OLARAK KAYDEDLMEL

Bahçeli, AB Liderler Zirvesine ilikin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin, Türkiyenin ileyen yarg sürecine küstahça karp terörist Demirtan derhal salverilmesini ve Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin bu çerçevedeki kararnn Haziran ayna kadar uygulanmasn istemesi bir yanda saygszlk dier yanda da iç muhalefete bir nevi destektir. Ayrca ABnin ülkemizle ilgili yeni pozisyonu iyi yorumlanmaldr. Brükselde video konferans yöntemiyle gerçekletirilen iki günlük AB Liderler Zirvesinin ilk gününde, ABnin Türkiye ile ibirliini gelitirmeye hazr olduu mesaj en azndan saduyulu ve dengeli bir açklama olarak kaydedilmelidir. Niyet beyannn Haziran aynda somut admlara dönümesi köklü ve kalc diyaloglara yeni bir soluk getirecektir. Karlkl hak ve çkarlarla egemenlik kazanmlarna saygl bir ekilde AB ile ilikilerin makul ve beklentileri karlayacak bir seviyede olmas küresel bar ve huzura katk verecektir. Amacmz istiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazann da Türkiye olmasdr. Türkiyenin kaybna yatrm yapanlar mahcup ve malup olacaklardr. Cumhur ttifak Türkiyenin kazanmas için bütün imkan ve iradesiyle, vatan ve millet sevgisiyle 2023 ve sonraki yllar kucaklayacak ölçüde çalmalarn hzlandracaktr dedi.

MHPNN 15 KLK BAKANLIK DVANI

Bahçeli, 13üncü Olaan Büyük Kurultaynda seçilmi MYK, MDK asil ve yedek üyelerinin ilk toplantlarn yapmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürkün istirahatgh olan Antkabir ile Merhum Babuumuz Alparslan Türkein kabrini ziyaretin müteakibinde yaplan toplantda; Parti Tüzüüne uygun olarak, önümüzdeki dönemde Milliyetçi Hareket Partisinin yönetimini üstlenecek yeni Bakanlk Divan üyeleri de belirlenmitir. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulunda yaplan seçim sonucunda, Tekilat lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Edip Semih Yalçn, Hukuk ve Seçim lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Feti Yldz, Siyasi ler, Parlamento ve Hükümet le likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Mustafa Kalayc, Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Bakan Yardmclna smail Faruk Aksu, Medya, Tantm ve Halkla likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna smail Özdemir, Mali lerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Mevlüt Karakaya, Türk Dünyas ve Uluslararas likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Kamil Aydn, Aratrma-Strateji Gelitirmeden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna zzet Ulvi Yönter, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Sadir Durmaz, Aile, Kadn ve Yan Kurululardan Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Pelin Ylk, Mesleki ve Sivil Toplum Kurulular le likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Yaar Yldrm, Parti çi Eitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Bakan Yardmclna Filiz Klç, Parti Genel Sekreterliine smet Büyükataman, dari, Mali ve Teknik lerden Sorumlu, Genel Sekreter Yardmclna Tamer Osmanaaolu, Siyasi ve Sosyal ler le Protokol lerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardmclna ise Bahadr Bumin Özarslan seçilerek görev almlardr. Kurultayla sonuçlanan siyasal süreç boyunca, yüksek bir sorumluluk ahlakyla ve fedakrca hareket ederek, milliyetçi-ülkücü iradeye tecelli imkan veren bütün dava arkadalarma en içten duygularmla ükranlarm bir kez daha sunuyorum.

Ana Sayfaya Git