Bahçeli'den teşkilatlara destek talimatı

MHP teşkilatları, Bahçeli'nin, temel ihtiyaç ürünlerinde indirim için yurt çapında başlattığı teşvik ve katılım kampanyasına katkı sunması için esnaf, üretici, tüccar, süpermarket yöneticileri ve sanayicilerle bir araya gelecek.

Haberler 24.12.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, partisinin tekilatlarndan, temel ihtiyaç ürünleri için balattklar indirim kampanyasna katk sunmalar için esnaf, üretici, tüccar, süpermarket yöneticileri ve sanayicilerle bir araya gelmelerini istedi.

MHP liderinin, halkn tükettii temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarnda indirime gidilmesi için yurt çapnda balatt tevik ve katlm kampanyas çerçevesinde verdii talimat, Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçnn imzasyla tekilatlara gönderildi.

Vatandaa hizmet noktasnda katk sunmay hedefleyen MHP, çalmaya hz vermek için milletvekilleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini de görevlendirdi.

- Her kesimin elini tan altna koymasnn zaman gelmitir

Tekilatlara gönderilen talimatta, döviz kurundaki suni art bahane edilerek uzun zamandr ekonomide olumsuz ve karamsar bir hava estirilmek istendii vurguland.

Birtakm frsatçlarn spekülatif ortamdan yararlanp temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarnda ar artlar yaptklarna dikkat çekilen talimatta, piyasa spekülatörleri ve kara doymayan baz simsarlarn, mal stoklamak ve dövizdeki arta paralel zamlar yapmak suretiyle fahi kazançlar elde ettiklerinin alt çizildi.

Ölçüsüz fiyat art furyas ve gerçek üstü piyasa artlar sebebiyle vatandalarn alm gücünün dümekle kalmad, ekonomik skntlara duçar olan halkn önemli bir kesiminin temel ihtiyaçlarn karlamakta zorlanmaya baladna iaret edilen talimatta, unlar kaydedildi:

Ancak kur korumal TL vadeli mevduat sisteminin hayata geçirilmesi üzerine, döviz kurunda uzun süredir biriken spekülatif köpük temizlenmeye balam, dolara koma yar da sonlandrlmtr. Birkaç gün öncesine kadar hzna yetiilemeyen kur artlar, yeni mevduat sistemiyle dizginlenmi, piyasalar hzla sakin bir havaya bürünmütür. Hem kurdaki yükselii bahane ederek fahi artlarla vatanda soyma yarna giren baz firma ve kurulularn, hem de siyasi spekülatörlerin kar oyunu bozulmutur. Piyasalarda beklenen güven, yine hükümetten beklenen admlarla salanmtr.

Ancak kurdaki düü hz, kur bahane edilerek her alanda, her kalemde artrlan fiyatlarn gerçek ve makul rakamlara indirilmesinde görülmemektedir. Kur reel deerlerine çekilirken, fiyatlardaki abartl artlarn sonlandrlmas ve özellikle temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili piyasa rakamlarnn da gerçek deerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artk herkesin, her kesimin elini tan altna koymasnn zaman gelmitir.

- Bire bir temasa geçeceklerdir

Talimatta, MHPnin bu kapsamda yurt çapnda tevik ve katlm kampanyas balatt vurgulanarak, Bu balamda MHP tekilatlar bulunduklar il ve ilçelerde esnafla, üretici ve tüccar kesimiyle, süpermarketlerin yöneticileriyle, sanayicilerle bire bir temasa geçeceklerdir. Tekilat mensuplarmz, milletimiz adna ilgili herkesten indirim kampanyasna katkda bulunmalarn talep edeceklerdir. ifadesi kullanld.

- Kampanyaya katlmn yaygnlatrlmas için çabalarmz sürecek

MHP Genel Bakan Bahçelinin, 30 Kasm tarihli TBMM Grup Toplantsnda dile getirdii, Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarmzn, irketlerimizin, kurumlarmzn toplumsal rahatlama adna, temel ihtiyaçlarn fiyatlarnda yüzde 2 ile 5 arasnda indirime gitmeleri milli birlik ve dayanmamzn manevi harcdr. ifadelerine de yer verilen talimatta, Bu ifadeler, partimizce balatlan kampanyann ilk iaret fiei olmutur. Nitekim Sayn Genel Bakanmzn bu çarsna baz firma ve kurulularn olumlu karlk verdii, ardndan da bir ksm tüketim mallarnn fiyatlarnda indirime gidildii memnuniyetle görülmütür. Söz konusu kampanyaya katlmn yaygnlatrlmas için çabalarmz sürecektir. denildi.

Ana Sayfaya Git