Bakan Akar: Bedelli askerlik ülkemize ve gençlerimize hayırlı olsun

MİLLİ Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, bedelli askerlikle ilgili olarak bakanlık olarak hazırladıkları taslağın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulduğunu, taslağı görüşüldükten sonra da takip edeceklerini belirtti. Akar, "Bedelli askerlik ülkemize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Haberler 21.07.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan olduktan sonra baba oca Kayseriye ilk kez gelen Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Erkilet Havaalannda mülki ve askeri törenle karland. Karlamaya Kayseri Valisi Süleyman Kamç, eski bakan ve Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Mustafa Elita, Taner Yldz da katld. Hulusi Akar, Valilik giriinde gazetecilere yapt açklamada, Cumhurbakanl yeni kabinesinde Milli Savunma Bakan olarak görev tevdi edildi.

BEDELL ASKERLK

Kendilerine bir kez daha teekkür ederiz. Dün de ayamzn tozuyla Hakkari Daba üs noktasna giderek burada benim ve komutanlarmzn elerinin hazrlad keklerle kutlama yaparak, görevlerini fedakarlkla ve ciddiyetle zor artlarda yapan askerlerimizle bir arada olduk. Vatan görevini yerine getirirken çok ükür ülkemiz hudutlarndan teröristleri temizledik. Snr ötesinde de pelerindeyiz. Komu ülkelerin siyasi ve toprak bütünlüüne sayglyz, ancak en son terörist bitinceye kadar görevimize ayn kararllkla devam edeceiz ve gerekli operasyonlar sürdüreceiz. Milletimizin birlii, beraberlii ve güvenlii bizim için her eyin önündedir. Milletimizin ve hemehrilerimin dualarn bekliyorum dedi.

Bakan Akar, bedelli askerlikle ilgili soruya da Savunma Bakanl olarak ilgili koordinasyonu tamamlayp bu konudaki çalmamz Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduk. Komisyonlarda görüülecek. Daha sonra çkan sonuca göre durumu takip edeceiz. Bedelli askerlik yasas ülkemize ve gençlerimize hayrl uurlu olsun ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git