Bakan Akar: Bizim amacımız, ülkemizi ve milletimizi bu terör belasından kurtarmaktır

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK, bir taraftan 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını, diğer taraftan 462 bin kilometrekarelik mavi vatanı ve bunların semalarını korumak ve kollamak için gece- gündüz demeden, 82 milyon milletimizin rahatı ve huzuru için elinden geleni yaptı, yapmaya devam edecektir. Bizim amacımız, ülkemizi ve milletimizi bu terör belasından kurtarmaktır" dedi.

Haberler 01.06.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Kayseriye gitti. Vali eyhmus Günaydn, Büyükehir Belediye Bakan Memduh Büyükklç ve dier yetkililer tarafndan karlanan Bakan Akar ve komutanlar, Hava Kuvvetleri Komutanlnn 108inci kurulu yl dönümü dolaysyla düzenlenen etkinlie katlmak üzere 12nci Hava Ulatrma Ana Üs Komutanlna geçti. Tören mangasn selamlayan Bakan Akar daha sonra A400 M uça hangarndaki tören alanna geçti. Törende konuan Bakan Akar, sözlerine Hava Kuvvetleri Komutanlnn fedakar ve kahraman personeli ile bir araya gelmekten duyduu memnuniyeti ifade ederek balad. Türk Hava Kuvvetlerinin bata NATO olmak üzere uluslararas camiada son derece seçkin, saygn bir yere sahip olduunu belirten Bakan Akar, yaananlarn bunu teyit ettiini de vurgulad. Hava Kuvvetleri Komutanlnn ülkeye tehdit tekil eden tüm hedeflere kar kazand baarlarn önemine deinen Bakan Akar, FETÖ üyesi hainlerin temizlenmesiyle TSKnn görevlerini daha baaryla yerine getirdiini söyledi.

TSK, 82 MLYON MLLETMZN HUZURU çN ELNDEN GELEN YAPMAYA DEVAM EDECEKTR

Türk Silahl Kuvvetlerinin gerek yurt içinde gerek snr ötesinde terörle mücadelenin artan bir tempo ile devam ettiini vurgulayan Bakan Akar, Bu youn bir mesaidir. Bu gerçekten büyük bir kahramanlk, fedakarlktr. Türkiyenin çevresindeki sknt ve tehlikeler belli. TSK bir taraftan 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarn, dier taraftan 462 bin kilometrekarelik mavi vatan ve bunlarn semalarn korumak ve kollamak için gece- gündüz demeden, 82 milyon milletimizin rahat ve huzuru için elinden geleni yapt, yapmaya devam edecektir dedi.

BZM AMACIMIZ, ÜLKEMZ VE MLLETMZ BU TERÖR BELASINDAN KURTARMAKTIR

Yaplan operasyonlarla ehitlerin ve gazilerin kanlarnn yerde braklmad, yaknlarnn gözyalarnn hesabnn sorulduunu belirten Bakan Akar, Biz bata Irak ve Suriye olmak üzere tüm komularmzn toprak bütünlüüne, egemenlik haklarna sayglyz. Burada yaptmz ey ülkemize ve asil milletimize kar risk, tehdit ve tehlike tekil eden teröristlere kar mücadeledir. Bizim amacmz budur. Ülkemizi ve milletimizi bu terör belasndan kurtarmaktr. nallah hep birlikte omuz omuza çalmak suretiyle ülkemizi, milletimizi terör belasndan kurtaracaz diye konutu.

Fratn dousundaki terör hedeflerine dikkati çeken Bakan Akar, Bu görevlerin yaplmas için TSK hazrlklarn yapt, yeri ve zaman geldiinde bunun da gerei yaplacaktr. Bundan kimsenin üphesi olmasn. çünkü biz ölürsek ehit kalrsak gazi anlay içinde ülkemizin ve milletimizin hakkn, hukukunu korumak için çalyoruz dedi.

SOCDEK MUTABAKATLA DLBDEK NSAN KRZN ÖNLENMES çN ÖNEML ADIM ATILDI

Soçideki mutabakatla dlibde insani krizin önlenmesi için önemli bir adm atldn anmsatan Bakan Akar, konumasn öyle sürdürdü:

Atekesin salanmas, istikrarn salanmas için büyük bir mücadele veriyoruz. Ruslarla temasmz, görümelerimizi sürüyor. Buraya gelmeden önce Genelkurmay Bakanmz, Rusya Genelkurmay Bakan ile görütü. Karlkl olarak sorumluluklarmzn ne olduunu, istikrarn ve atekesin salanmas için ne yapmamz gerektiini bir kez daha görütüler, konutular. Dolaysyla biz oradaki sorumluluklarmz neyse onu yapyoruz. Yeni bir insani trajedi yaanmamas için 3,5-4 milyon insann daha fazla ezaya, cefaya, katliama maruz kalmamas için Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen her eyi yaptk, yapmaya devam edeceiz. Böylece yeni bir göç dalgasnn, Türkiyeye, Türkiyeden Avrupaya hatta Amerikaya kadar uzanacak bir trajedinin de önlenmesi için gayret gösteriyoruz.

TÜRK MLLETNN DOSTLUK ELN DÜNYANIN DÖRT BR YANINA ULATIRIYORUZ

Türk Hava Kuvvetlerinin tarihine ilikin ksa filmin de sunulduu törende konuan Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz, 1911de kurulan ve 1944te müstakil bir hava gücüne dönüen Türk Hava Kuvvetlerinin 108 yllk süreçteki geliimiyle dünyann saygn hava kuvvetleri arasndaki yerini aldn belirtti. Türk Silahl Kuvvetlerinin ayrlmaz bir parças olarak nitelendirdii Hava Kuvvetleri Komutanlnn Ege, Akdeniz ve Karadenizde Türkiyenin milli menfaatlerini korumaya devam ederken teröristle mücadele harekatlarnda da önemli görevleri yerine getirmeye devam ettiini ifade eden Orgeneral Küçükakyüz, bar destekleme harekatlar ve insani yardm görevleriyle de Türk milletinin dostluk elini dünyann dört bir yanna ulatrdklarn söyledi.

Türk Hava Kuvvetleri bugün vazifeye adanm her an harbe hazr annda harekete geçebilecek bir kuvvettir diyen Küçükakyüz, öyle konutu:

15 Temmuzda aramzda yuvalanm bir ksm terörist hain sahip olduumuz yüce deerlere ihanet etmi ve bizi derinden yaralam olmasna ramen günümüzün birlik ve beraberlik günü olduunu, onurlu askerlik ve havaclk kimliine her zamankinden daha fazla sahip çkmak, ona daha fazla güç katmak sorumluluunda olduumuzu asla unutmadk, unutmayacaz. Bu zor günlerin üstesinden gelmek ve sahip olduumuz yüksek standartlar koruyabilmek için her zamankinden daha fazla sabrla ve özverili bir gayretle çaltk, çalmaya devam edeceiz. cra ettiimiz son harekatlar göstermitir ki sahip olduumuz modern sistemler ve profesyonel insan gücü ile hava gücümüz etkin, caydrc ve saygn bir güç halindedir. Yakn bir gelecekte harekat bamszlmz garanti altna alacak milli silah sistemlerinin çoaltlmas önemli psikolojik, ekonomik ve politik avantajlar salayacak, olas bir harekatn icrasnda ve kazanlmasnda anahtar unsur olacaktr. Bu nedenle bölgesinin en güçlü hava ve uzay gücü olmak için uydumuzu, insanl ve insansz muharip uçak sistemlerimizi, hava savunma sistemimizi, akll mühimmatmz ve askeri yazlmlarmz çounlukla milli olarak gelitirmek ve kullanmak amacndayz. Bu noktadan hareketle milli muharip uçamzn milletimizin emrinde uçurulaca günlerin yakn olduunu buradan ifade etmek isterim.

VALLK VE BELEDYEYE ZYARET

Bakan Akar ve komutanlar 12inci Hava Ulatrma Ana Üs Komutanlndaki törenin ardndan Kayseri Valiliine ve Kayseri Büyükehir Belediyesine ziyaret gerçekletirdi. Bakan Akar ve Komutanlar 2nci Hava Bakm Fabrika Müdürlüüne de giderek inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git