Bakan Akar: Ermenistan savaş suçu işlemektedir

Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın siparişi üzerine Anadolu Tersanesi'nde inşa edilen askeri eğitim gemisi 'QTS 91 AL DOHA' düzenlenen törenle denize indirildi. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ermenistan savaş suçu işlemektedir. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir. Azerbaycan silahlı kuvvetleri; kendi başına zaferi elde edebilecek, işgal altındaki öz topraklarını kurtaracak azim ve kararlılığa sahiptir ve buna muktedirdir" dedi.

Haberler 09.10.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katar Deniz Kuvvetleri Komutanl için ina edilen gemilerden ilki olan QTS 91 AL DOHAnn üretimi tamamland. ADKin (Anadolu Tersanesi) ina ettii QTS 91 AL DOHA askeri eitim gemisi Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Katar Savunma Bakan Halid Bin Muhammed Al Attiyah, Savunma Sanayii Bakan Prof. Dr. smail Demir, Anadolu Tersanesi Bakan Yardmcs ve CEOsu Süalp Ürkmezin katld törenle 90 metre uzunluundaki, bin 950 ton tam yük deplasmanna sahip gemi denize indirildi

KEND GÜVENLMZ NASIL GÖRÜYORSAK, KATARI DA ÖYLE GÖRÜYORUZ

Törende konuan Hulusi Akar Katar ile ilikilerin her alanda mükemmel ve örnek seviyede olduunu dile getirdi. Bakan Akar, Türkiye olarak kendi güvenliimizi nasl görüyorsak onlarn da güvenliini önemsiyoruz. Bölgede bar ve huzurun salanmasnda önemli roller üstlenecek Katar Ordusunun varl bizim arzumuzdur. Anadolu Tersanesi de iki ülke arasnda gönül köprüsü ina etmitir. Biz insan kaynamza ve potansiyelimize güveniyoruz dedi.

ERMENSTANI IMARTMAKTAN VAZGEçMELER YERNDE OLACAKTIR

Bakan Akar, Otuz yldr Azerbaycann öz topraklarnn yüzde 20sinin igal edilmesine ses çkarmayanlarn atekes çars yapmak yerine, igalci Ermenistann Karaba terk etmesini salamalar doru ve hakkaniyetli olacaktr. Hocalda barbarlkla çocuk, kadn, yal demeden binlerce masum insann katledilmesine, milyonlarca insann evinden, yurdundan edilmesine göz yumanlarn Ermenistan martmaktan vazgeçmeleri yerinde olacaktr. Azerbaycann tüm diplomatik çabalarna ramen, Ermenilerin Karaba igali ve gerçekletirdikleri sivil katliamlar karsnda sus pus olanlarn bugün sergiledikleri tavr ise maalesef tam bir ikiyüzlülüktür. Bilinmelidir ki igalci Ermenistann Tovuzun ardndan sivil yerleimlere saldrma cüretkrl ve küstahl barda taran son damla olmutur. diye konutu.

ERMENSTAN SAVA SUçU LEMEKTEDR

Bakan Akar öyle devam etti:

Ermenistan, son saldrsyla masum siviller ve çocuklar da dhil olmak üzere can kardelerimizi ehit etti. Halen masum sivillerin bulunduu bölgelere ate açmaktadr. Gence kentinde masum sivil halka kar roket ve yasaklanm mühimmatla yapt saldr da Ermenistann caniliini, barbarln ve gerçek yüzünü en açk ekilde göstermektedir. Ermenistan sava suçu ilemektedir. Bunun herkes tarafndan bilinmesi gerekmektedir. Bu saldrganlk karsnda Azerbaycan, artk öz topraklarn ermeni igalinden kurtarmak, igal altndaki halknn hak ve hürriyetini geri almak için harekete geçmitir. Azerbaycan silahl kuvvetleri; kendi bana zaferi elde edebilecek, igal altndaki öz topraklarn kurtaracak azim ve kararlla sahiptir ve buna muktedirdir.

ERMENSTAN TERÖR ÖRGÜTÜYLE BRL YAPMAYI KESMEL

Akar, Ermenistan, yalan ve iftiralar brakp terör örgütleriyle asl kendisi i birlii yapmay kesmeli, bu teröristleri ve paral askerleri göndermeli, igal ettii Azerbaycan topraklarndan derhal çekilmelidir. Bir otuz yl daha oyalanmaya tahammülümüz yok. Sorun imdi ve hemen çözülmelidir. Dolaysyla sorunu çözmek için oluturulmu mekanizmalarn da uluslararas saygnlklarn kazanmalar için bir frsat domutur. Bunu kullanmalarn bekliyoruz. Her zaman ve her yerde gururla ifade ettiimiz gibi Azerbaycann derdi bizim derdimiz; sevinci bizim sevincimizdir. Türkiye olarak iki devlet tek millet anlayyla bugüne kadar kederde ve kvançta can kardelerimizin yannda olduk. Bundan sonra da Azerbaycann hakl davasnda, kendi öz topraklarn geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yannda olmaya devam edeceiz ifadelerini kulland.

ATTYAH: ASKER ALANDAK BRL VZYON BRLN GÖSTERMEKTEDR

Katar Savunma Bakan Halid Bin Muhammed Al Attiyah ise yapt konumada Türkiye ile ibirlii içinde olmaktan onur duyduklarn vurgulayarak, Herkese gayretlerinden dolay teekkür etmek istiyoruz. Askeri alandaki i birliimiz buradaki iki ülkenin liderler arasnda vizyon birliini göstermektedir. kili ilikileri desteklemek için elinden geleni yapmaktadr. Bugün bizim için hayrl ve bereketli olacaktr. Türkiye Cumhuriyetinin liderine ve halkna teekkürlerimizi sunmak istiyoruz dedi.

DENEYML EKBMZLE SAVA GEMLER DZAYN EDYORUZ

Anadolu Tersanesi Bakan Yardmcs ve CEOsu Süalp Ürkmez de, Devletimizin kendi askeri gemilerini kendi tersanelerinde ina etme yolundaki stratejisine güvenerek son 16 yldr kurduumuz deneyimli ekibimizle sadece Sava Gemileri dizayn ve ina ediyoruz. çalmalarmzn sonucu olarak 2008 ylnda ilk ihaleyi kazandk. Deniz Kuvvetlerimize 8 adet LCT Tank çkartma Gemisi ina ettik. Bu projenin tüm dizaynn kendimiz yaptk ve ortaya snfnn en hzl ve en yüksek kapasiteli tank çkarma gemileri ortaya çkt. Bu proje ile bir ey daha ispat ettik bir özel sektör tersanesi olarak projenin çok hzl yaplabileceini de gösterdik. Kontrat süresine uyarak 37 ay gibi ksa bir sürede 8 gemiyi de teslim ettik. Gemilerimiz 2012 senesinden beri Deniz Kuvvetlerimizin hizmetinde baarl bir ekilde çalyor ifadelerini kulland.

4 GEMY 24 AYDA TESLM EDECEZ

Ayn zamanda Amfibi çkartma Gemileri siparii aldklarn da söyleyen Ürkmez, Önemli bir karar vererek Katar Deniz Kuvvetleri Amfibi çkarma filosu kurmak için ilk adm atm oldunuz. Sipari etmi olduunuz LCT ve 2 adet LCM ve 1 adet LCVP nin imalat bu ay balyor ve bu 4 gemiyi de size sadece 24 ayda teslim edeceiz dedi.

MAKSMUM SAYIDA ÖRENC AYNI ANDA ETM GÖRECEK

Cadet Training Ship, Silahl Askeri Eitim gemisinin de Katar Deniz Kuvvetlerinin birebir ihtiyaçlarna cevaben maksimum sayda denizci örencinin ayn anda eitim görmesini salayacak ekilde dizayn edildiini vurgulayan Ürkmez, Gemimiz bugünkü aamaya saç kesiminden itibaren 16 ay gibi ksa bir sürede getirilmitir. nallah 1 yl içinde de tüm eitimlerini tamamlayarak Katara seyredecektir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git