Bakan Akar: Milletimize ters düşmeyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Asil milletimizin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) olan sevgisi, güveni ve duası bizim için çok önemli. Bunu bozmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hiçbir şekilde milletimize ters düşmeyeceğiz. Onların sevgisi, güveni ve duasına karşı bir yanlışlık yapmayacağız" dedi.

Haberler 24.12.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlar ile birlikte Ankarann çankaya ilçesinde yaplan Uzman Erba Askeri Gazinosunun açln yapt. Tesisi gezerek incelemede bulunan Bakan Akar, bina hakknda yetkililerden bilgi ald. Burada konuan Bakan Akar, tesisin hayrl olmasn dileyerek, bu örnein bata stanbul ve zmir olmak üzere tüm yurda yaylmasn istedi. TSK personelinin görevlerini en iyi ekilde yapmas için her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Bakan Akar, uzman erbalarn aileleriyle birlikte huzur içinde vakit geçirebilmeleri için benzer çalmalarn da devam edeceini söyledi.

TSK çN OLMAZSA OLMAZ

çok hassas bir dönemden geçildiini ve alnmas gereken tedbirler bulunduunu belirten Bakan Akar, TSK için caydrclk, saygnlk ve etkinlik olmazsa olmaz. Dolaysyla etkin, caydrc ve saygn bir orduya ihtiyacmz her zamankinden fazla. Bu konuda üzerimize düen neyse en iyi ekilde yerine getirebilmek için çalmalarmz sürdüreceiz dedi.

Kahraman TSK mensuplarnn yurt içinde ve snr ötesinde görevlerini en iyi ekilde yerine getirebilmek için gece gündüz demeden gayret gösterdiini ve onlarn hayatn kolaylatrmak için yaplan baz çalmalarn tamamlandn ifade eden Bakan Akar, Bu ek göstergelerin artrlmas konusu vard, bu konuda gerekli çalmalar yapld ve ilave tazminat gerçekletirildi. Uzman erbalarn 1inci dereceye kadar yükseltilmesi meselesi vard, bu da gerçekleti. Ya haddinin artrlmas konusu vard, ya haddi 52ye çkarld. Lojmanlardan faydalanma konusundaki oran makul bir seviyeye çkarld. Aylklarnn iyiletirilmesi konusundaki çalmalar da yakndan takip ediyoruz diye konutu.

TSKnn üstlendii baz görevler nedeniyle baz personelin yllk izinlerini kullanamadn ve bunun için izinlerin bir sonraki seneye devri için çaltklarn vurgulayan Bakan Akar, Kbrs tazminatnn uygun bir seviyeye gelmesi için de çaltklarn söyledi.

MLLETMZE TERS DÜMEYECEZ

TSKnn, ülkenin ve milletimizin birlii, beraberlii ve bütünlüünü saladn ifade eden Bakan Akar, öyle konutu:

Yurt içinde ve yurt dnda ne kadar risk, tehdit ve tehlike varsa bunlar bertaraf etmek bizim vazifemiz. Ölürsek ehit, kalrsak gazi anlayyla bugüne kadar bunu yaptk bundan sonra da inallah ayn ekilde ve ayn iddette yapmaya devam edeceiz. Dier taraftan da bu vazifeyi ifa eden personelin refahn salayacaz. Bu da bizim için bir görevdir. Asil milletimizin TSKya olan sevgisi, güveni ve duas bizim için çok önemli. Bunu bozmamak için elimizden gelen gayreti göstereceiz. Hiçbir ekilde milletimize ters dümeyeceiz. Onlarn sevgisi, güveni ve duasna kar bir yanllk yapmayacaz. En büyük takdir güvenilmek, en büyük baar da bu güvene layk olmaktr. Tarihimiz boyunca madurlarla beraber olduk. u anda da deien bir ey yok. Suriyede, Libyada, Irakn kuzeyinde yapmamz gereken ne varsa, Egede, Dou Akdenizde, Kbrsta yaplmas gerekenlerin hepsini yaptk, bundan sonra da ayn iddet ve tempoda yapmann azim ve kararl içindeyiz. Silahl kuvvetlerimizin bugün geldii seviye, 15 Temmuz darbe giriimine ramen hakikaten saygn ve seçkin bir yerde. Bunun da devam için elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerektiini, marklk ve zafer sarholuunun bir kezzap gibi bütün olumluluklar bozacan da bilmemiz lazm. Bu seviyeye gelmek kolay olmad.

Ana Sayfaya Git