Bakan Akar: Tel Abyad, Resulayn kontrol altında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "Şu ana kadar faaliyetler Mehmetçiğin büyük bir başarısıyla kahramanlığıyla çok şükür devam ediyor. Tel Abyad, Resulayn kontrolümüz altında. Bölgenin kontrolüyle ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

Haberler 15.10.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar, Bar Pnar Harekat ile ilgili muhalefet partilerini bilgilendirme kapsamnda Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri ziyaret etti. Bakan Akar, Akener ile parti genel merkezindeki makamnda bir araya geldi. Bakan Akar, yaklak 50 dakika süren görümede harekat ile ilgili Akenere bilgi verdi. Bakan Akar, görümenin ardndan çkta açklama yapt. Akar, Y Parti lideri Akenerin görülerini dinlediini ve sorularn cevaplandrdn belirterek, Burada bildiiniz gibi gerekli çalmalar yapldktan sonra, ciddi ve samimi ekilde muhataplarmzla görütükten sonra, konuya birlikte, müttefiklik ruhuna uygun, NATO içindeki ittifakmza uygun bir ekilde koalisyon olarak Amerika ile birlikte çözüm için çaltk. Bunun mümkün olmadn gördüümüz için ülkemizin hak ve menfaatleri konusunda bir karar verdik ve bu karar da bildiimiz gibi 9 Ekim saat 16.00dan itibaren uygulanmaya baland. u ana kadar buradaki faaliyetler Mehmetçiin büyük bir baarsyla kahramanlyla çok ükür devam ediyor. Tel Abyad, Resulayn kontrolümüz altnda. Bölgenin kontrolüyle ilgili çalmalar devam ediyor eklinde konutu.

TEK HEDEF TERÖRSTLER

Türkiyenin mücadelesinin sadece YPG ile deil, DEA bata olmak üzere tüm terör örgütleriyle olduunun altn çizen Bakan Akar, Bizim için tek hedef teröristler. Bunun dnda hiçbir etnik, dini grupla bizim hiçbir ilikimiz söz konusu deil bu manada. Onlarn güvenlii de bizim için önemlidir. Dolaysyla özellikle Kürt kardelerimizle Türkiyedeki Suriyenin kuzeyindeki onlarn rahat, huzuru ve güvenlii için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tel Abyadda, Resulaynda oralar kontrol altna aldktan sonra ülkemiz, silahl kuvvetlerimiz lehine oradaki vatandalarn, kardelerimizin yaptklar gösteriler, yaptklar açklamalar bizleri ziyadesiyle memnun etmitir diye konutu.

YPGLLER TARAFINDAN DEALILARIN KAçIRILDIINI GÖRDÜK

DEAllara da deinen Akar, Bildiiniz gibi bir hapishane konusu var. Bu hapishanelerle ilgili de biz elimizden gelen gayreti göstermeye kararlyz. Ancak bölgemizde bir tek DEA hapishanesi vard oraya gittiimiz zaman bunun YPGliler tarafndan boaltldn, oradaki DEAllarn kaçrldn gördük. Bunlar da fotoraflarla, filmlerle tespit ettik ve ilgili muhataplarla bunlar görütük, görümeye de devam edeceiz dedi.

ESAS OLAN TERÖR KORDORUNA MÜSAADE ETMEYECEMZ

nsani konularda hassas davranldna dikkat çeken Bakan Akar, öyle konutu:

Herhangi bir ekilde bir masum insana zarar verilmemesi için uygulamada, planlamada elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Bunun dndaki haberler hiçbir ekilde gerçei yanstmyor. Bu konuda TSK milli, manevi, mesleki deerlerine son derece bal, elinden geldiince tamamen ahlaki deerler ölçüsünde mücadelimizi son derece temiz bir ekilde sürdürüyoruz. Buradaki esas olan husus; ülkemizin güneyinde, Suriyenin kuzeyinde herhangi bir terör koridoruna müsaade etmeyeceimiz. Esas olan, gayretimiz budur. Bu sadece ülkemizin, halkmzn, snrlarmzn güvenlii deil, ayn zamanda Suriyenin de kuzeyinin güvenli bölge haline gelmesiyle orada yaayan, yaamakta olan Suriyeli kardelerimizin de evlerine ve topraklarna güven içinde dönmelerini salamak da bizim bir baka amacmz. Buradaki faaliyetlerin bu ekilde devamyla, burada güvenli bölge gerçekleecek, sonuçta burada sulh ve sükun gerçekleecek ve bu ekilde harekat tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git